Ik kies zelf van a.s.r. autoverzekering | Overstappen.nl

Ik kies zelf van a.s.r. autoverzekering

Contactgegevens
030-2780808
Vul in en bereken je premie

Op 17 april 2023 zijn Ditzo en Europeesche verder gegaan onder de naam a.s.r. met de toevoeging “Ik kies zelf”. Hiermee zet a.s.r. een belangrijke stap om het aantal merken te verminderen en het merk a.s.r. verder te versterken. Ben je klant van Ditzo of Europeesche? De premie en voorwaarden veranderen dan niet door de naamswijziging. Wel staat er straks een a.s.r.-logo op je polis met de toevoeging ‘ik kies zelf’. Verder wordt je premie niet meer afgeschreven door Ditzo of Europeesche, maar door a.s.r.

Over a.s.r.

Sinds de crisis in 2008 is ASR Nederland in handen van de Nederlandse staat. De geschiedenis van ASR bestaat uit vele fusies en overnamen, met als belangrijkste namen Stad Rotterdam, Europeesche Verzekeringen, de Amersfoorste en Fortis. ASR Nederland regelt meerdere financiële diensten, a.s.r. neemt vooral de verzekeringstak onder zijn hoede.

a.s.r ik kies zelf autoverzekering

Voordelen van een a.s.r ik kies zelf autoverzekering

 • Geen hogere premie bij schade zonder schuld
 • Pakketkorting bij meerdere schadeverzekeringen
 • Tot 25% korting bij meerdere voertuigen

Basisdekking van een a.s.r ik kies zelf autoverzekering

​​ ​​ ​ ​​ ​ ​ ​ ​​ ​​ ​ ​​ ​ ​​ ​​ ​
WAWA+
(Beperkt Casco)
All risk
Diefstal of total loss minpunt pluspunt pluspunt
Reparatiekosten minpunt pluspunt pluspunt
Schade door brand en natuur minpunt pluspunt pluspunt
Ruitschade minpunt pluspunt pluspunt
Inbraak minpunt pluspunt pluspunt
Schade aan eigen auto minpunt minpunt pluspunt
Schade aan andere auto’s pluspunt pluspunt pluspunt

Aanvullende dekkingen van a.s.r

 • Pechhulp
 • Ongeval inzittenden
 • Schade inzittenden
 • Rechtsbijstand motorvoertuigen
 • Eigen risico aanpassen
 • Verzeker de aankoopwaarde 1, 2 of 3 jaar
 • Verzeker de nieuwwaarde 2 of 3 jaar
 • Vrije keuze herstel
 • Schade aan ingebouwde extra’s

Bonus/malus bij een a.s.r ik kies zelf autoverzekering

Wil je meer informatie over de bonus/malus ladder en hoe deze werkt? Lees dan de uitgebreide handleiding over de bonus/malus-ladder.

Tweede autoverzekering van Ik kies zelf van a.s.r.

Een tweede auto op het oog of al in het bezit van meerdere auto’s? Hoeveel auto’s je ook in bezit hebt, je moet deze verzekeren. Dit kan een behoorlijke aanslag zijn op je portemonnee. Om kosten te besparen kun je profiteren van de tweede autoregeling (ook bekend als de tweede gezinsautoregeling). Wanneer je gebruikmaakt van de tweede autoregeling is het bij de meeste verzekeraars mogelijk om de no-claimkorting van je eerste auto toe te passen op de premie van je tweede autoverzekering. De tweede auto kan van jou zijn of van je partner. Let er wel op dat je voor de tweede auto opnieuw schadevrije jaren moet opbouwen.

Goed om te weten: Als je een schadeclaim indient, heeft dit geen invloed op de korting of de opgebouwde schadevrije jaren van de andere auto(s). Om in aanmerking te komen voor de tweede autoregeling, dien je al je auto’s bij dezelfde verzekeraar te verzekeren. Je komt niet in aanmerking als je negatieve schadevrije jaren hebt.

Voorwaarden Ik kies zelf van a.s.r.

Wil je meer weten over de tweede autoregeling van Ik kies zelf van a.s.r.? Hieronder hebben we de specifieke voorwaarden voor je op een rijtje gezet. Voor meer algemene informatie over het verzekeren van een tweede auto kun je onze tweede autoregeling pagina bezoeken.

Autoverzekering a.s.r. ik kies zelf vergelijken

Is de a.s.r. ik kies zelf autoverzekering een goede keuze? Laat Overstappen.nl het voor je uitzoeken. Je krijgt bij ons in één keer alle premies van verschillende autoverzekeraars te zien. Zo weet je binnen enkele minuten of deze autoverzekering voor jou de beste optie is!

Wat doet Overstappen.nl voor jou?

Wie doet wat?Overstappen.nla.s.r ik kies zelf autoverzekering
Vergelijken van verzekeringenpluspuntminpunt
Afsluiten van je verzekeringpluspuntminpunt
Opsturen van je verzekeringspapierenminpuntpluspunt
Wijzigingen en schade afhandelingminpuntpluspunt
Innen (maandelijkse) premieminpuntpluspunt
Schadelast dragenminpuntpluspunt

Autoverzekering van a.s.r. ik kies zelf afsluiten

Wil je een a.s.r. ik kies zelf autoverzekering afsluiten? Dan kun je dit direct regelen via Overstappen.nl. Vul je gegevens in en bekijk of een autoverzekering van deze verzekeraar de beste keuze is voor jouw situatie.

a.s.r ik kies zelf autoverzekering

Schade melden bij a.s.r ik kies zelf autoverzekering

Als je dringend hulp nodig hebt, kan je contact opnemen met de alarmcentrale op (030) 256 7777. Dit nummer is 24/7 bereikbaar in Nederland en buitenland. Bij overige schade kan je contact opnemen met a.s.r. door te bellen naar (030) 278 0808 of door het schadeformulier in te vullen op deze pagina.

a.s.r ik kies zelf autoverzekering

a.s.r ik kies zelf autoverzekering opzeggen

Je kunt je autoverzekering bij a.s.r ik kies zelf alleen opzeggen via je adviseur of door te bellen met de klantenservice op (030) 278 0808.

Contactgegevens a.s.r ik kies zelf autoverzekering

Alarmcentrale: (030) 256 7777
Klantenservice: (030) 278 0808