Schadeverzekering inzittenden - wat is het? | Overstappen.nl

Schadeverzekering inzittenden

Nieuw in onze vergelijker: de Overstappen.nl schadeverzekering inzittenden. Voor slechts €3,99 zijn jij en je medepassagiers verzekerd voor letsel en schade die kunnen ontstaan als gevolg van een ongeval.

Wat is een schadeverzekering voor inzittenden?

Een schadeverzekering inzittenden is een aanvullende dekking op je autoverzekering. Met deze extra dekking, ontvang jij als bestuurder en je eventuele passsagiers, een vergoeding bij schade. Hierbij is het van belang dat de schade wordt veroorzaakt door een ongeluk. Hierbij wordt er niet gekeken wie het ongeluk heeft veroorzaakt, maar naar wie schade heeft opgelopen. Dit kan materiele of fysieke schade zijn. Via een schadeverzekering voor inzittenden heb jij als verzekerde te maken met een snellere schadeafhandeling en -uitkering.

Wat verzekerd de Overstappen.nl schadeverzekering inzittenden?

Hieronder lees je waarvoor je wel en niet verzekerd bent met de Overstappen.nl schadeverzekering inzittenden.

Wel verzekerd voor:

 • Smartengeld: een vergoeding voor immateriële schade.
 • Een vergoeding voor misgelopen looninkomsten.
 • Beschadiging van eigendommen van inzittenden
 • Medische kosten en kosten bij overlijden
 • Beschadiging van lijfgoederen
 • Schade als je in de auto bent, in- of uitstapt, onderweg de auto repareert of iemand helpt.
 • Ook als je zelf schuldig bent of als onduidelijk is wie aansprakelijk is.

Niet verzekerd voor:

 • Een ongeval dat is veroorzaakt met opzet of goedvinden, dan wel door roekeloosheid.
 • Onder invloed rijden of opzettelijk instappen bij iemand die onder invloed is.
 • Een ongeval ten aanzien van verzekerden die buiten de cabine of niet op de wettelijk toegestane plaatsen worden vervoerd, zoals in de bagageruimte.
 • Tijdens de voorbereiding voor- of door deelname aan snelheids-, regelmatigheids- of behendigheidsritten en wedstrijden.
 • Schade aan de auto, caravan of aanhanger.

Soorten inzittendenverzekeringen

Er zijn twee soorten inzittendenverzekeringen, waaronder dus de schadeverzekering voor inzittenden. Deze aanvullend dekking biedt een vergoeding voor veel soorten schade, zowel materiële als fysieke schade. Daarnaast heb je een ongevallenverzekering, die in beperkte mate dekking biedt bij een ongeluk. Zo wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij blijvende invaliditeit of overlijden. De maximale vergoeding is ook meestal lager bij een ongevallenverzekering.

Vergoedingen schade-inzittendenverzekering

De maximale vergoeding van een schadeverzekering inzittenden verzekering hangt af van de geleden schade bij een ongeluk. Zo is de vergoeding meestal gelijk aan de geleden schade. Doorgaans is het maximale bedrag dat kan worden uitgekeerd € 1.250.000, maar dit bedrag kan nog hoger oplopen. Bekijk daarom goed de polisvoorwaarden van je autoverzekering of aanvullende schade-inzittendenverzekering.

Vergoedingen als passagier

Als passagier kun je ook gebruik maken van de dekking van een schadeverzekering voor inzittenden. Hierbij gelden dezelfde bedragen als bij die voor de bestuurder. Houd er wel rekening mee dat alleen mensen waarvoor een gordel bestemd is, zijn verzekerd bij schade.

In de polisvoorwaarden en op de verzekeringskaart vind je de belangrijkste informatie over onze schadeverzekering inzittenden.

Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
5 minuten 15-05-2024

Over onze expert

Sinds 2017 is Jerry Poel onderdeel van de Kizi familie. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de autoverzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere autoverzekering. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien handig advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Vul in en bereken je premie
Onze klanten zeggen:

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Het aantal passagiers dat is verzekerd hangt af van het aantal gordels in de auto. Als je geen gordel om hebt, ontvang je een beperkte of zelfs geen uitkering bij een ongeluk.

De noodzaak van een schadeverzekering inzittenden nodig, hangt volledig af van het risico dat je bereid bent te nemen. Als je vaak vrienden, familieleden of kennissen in je auto vervoert, zoals tijdens uitjes of wekelijkse ritten naar sportverenigingen, dan is het wel verstandig om deze dekking af te sluiten. Met een schadeverzekering inzittenden zijn jij en je medepassagiers namelijk verzekerd tegen schade die ontstaat na een ongeval. Dit omvat niet alleen materiële schade, maar ook letselschade als jij of andere inzittenden gewond zijn geraakt.

De Overstappen.nl schadeverzekering voor inzittenden biedt wereldwijde dekking. De dekking geldt in alle landen die op de groene kaart van je autoverzekering staan, met uitzondering van de landen die zijn doorgestreept.

Je bent niet verplicht om dit te doen, maar het kan wel handig zijn. Een inzittendenverzekering sluit je voor één auto af. Als je voor je tweede auto de dekking ook wil hebben, dan zul je hiervoor een aparte schadeverzekering voor inzittenden moeten afsluiten.

De looptijd van de Overstappen.nl schadeverzekering inzittenden is één jaar. Aan het eind van het verzekeringsjaar wordt je verzekering automatisch verlengd voor één jaar, tenzij je de verzekering opzegt. Je kunt de verzekering, na afloop van het eerste verzekeringsjaar, op elk gewenst moment opzeggen. Wel moet je rekening houden met de gehanteerde opzegtermijn.

We hopen het natuurlijk niet, maar het kan voorkomen dat je bij een ongeval betrokken raakt en materiële of letselschade hebt. Als je de Overstappen.nl schadeverzekering voor inzittenden hebt afgesloten, dan kun je bij schade contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws