Schadeverzekering inzittenden

Nieuw in onze vergelijker: de Overstappen.nl schadeverzekering inzittenden. Voor slechts €3,99 zijn jij en je medepassagiers verzekerd voor letsel en schade die kunnen ontstaan als gevolg van een ongeval. Je kunt deze verzekering naast je reguliere autoverzekering als aanvullende dekking in onze vergelijker afsluiten . Wil je weten of je deze dekking nodig hebt? Op deze pagina lees je wat een schadeverzekering inzittenden is, waarvoor je verzekerd bent en wanneer je zo’n verzekering nodig hebt.

Snel navigeren naar


Wat is een schadeverzekering voor inzittenden?

Er zijn twee soorten inzittendenverzekeringen: een schadeverzekering inzittenden en een ongevallenverzekering. Met een schadeverzekering inzittenden ben je gedekt voor schade die je als autobestuurder of inzittende kan oplopen bij een verkeersongeval. Voor de dekking maakt het niet uit wie er verantwoordelijk was voor het verkeersongeval. Een schadeverzekering voor inzittenden is niet verplicht, maar kan in sommige gevallen heel handig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je reguliere autoverzekering geen of onvoldoende dekking biedt voor de schade aan de inzittenden bij een ongeval.

Schadeverzekering inzittenden

Wat verzekerd de Overstappen.nl schadeverzekering inzittenden?

Hieronder lees je waarvoor je wel en niet verzekerd bent met de Overstappen.nl schadeverzekering inzittenden.

Verzekerd voor:

 • pluspunt
  Smartengeld
 • pluspunt
  Beschadiging van eigendommen van inzittenden
 • pluspunt
  Medische kosten en kosten bij overlijden
 • pluspunt
  Beschadiging van lijfgoederen
 • pluspunt
  Schade als je in de auto bent, in- of uitstapt, onderweg de auto repareert of iemand helpt.
 • pluspunt
  Ook als je zelf schuldig bent of als onduidelijk is wie aansprakelijk is.

Niet verzekerd voor:

 • minpunt
  Een ongeval dat is veroorzaakt met opzet of goedvinden, dan wel door roekeloosheid
 • minpunt
  Een ongeval ten aanzien van verzekerden die buiten de cabine of niet op de wettelijk toegestane plaatsen worden vervoerd, zoals in de bagageruimte.
 • minpunt
  Tijdens de voorbereiding voor- of door deelname aan snelheids-, regelmatigheids- of behendigheidsritten en wedstrijden.
 • minpunt
  Schade aan de auto, caravan of aanhanger

Waarom een inzittendenverzekering via Overstappen.nl?

 • Laagste premie

  Laagste premie €3,99

  Voor slechts €3,99 per maand zijn jij en je medepassagiers verzekerd voor materiële en letselschade als gevolg van een ongeval.

 • Verzekerd bedrag

  Verzekerd bedrag van €1.250.000

  Bij materiële en letselschade door een ongeval ben je ruim verzekerd.

 • Iedereen verzekerd

  Iedereen in je auto verzekerd

  Met onze schadeverzekering inzittenden zijn de autobestuurder en medepassagiers verzekerd.

Vergelijk autoverzekeringen en sluit direct een schadeverzekering inzittenden af

Voorwaarden

In de polisvoorwaarden en op de verzekeringskaart vind je de belangrijkste informatie over onze schadeverzekering inzittenden.


Veelgestelde vragen

Lees hier de meestgestelde vragen over de schadeverzekering voor inzittenden.

  Wanneer heb ik een schadeverzekering voor inzittenden nodig?

  Of je een schadeverzekering inzittenden nodig hebt, hangt volledig af van het risico dat je bereid bent te nemen. Als je vaak vrienden, familieleden of kennissen in je auto vervoert, zoals tijdens uitjes of wekelijkse ritten naar sportverenigingen, dan is het wel verstandig om deze dekking af te sluiten. Met een schadeverzekering inzittenden zijn jij en je medepassagiers namelijk verzekerd tegen schade die ontstaat na een ongeval. Dit omvat niet alleen materiële schade, maar ook letselschade als jij of andere inzittenden gewond zijn geraakt. Zulke medische kosten kunnen aanzienlijk oplopen als er bijvoorbeeld sprake is van blijvend letsel. Dan is het geruststellend om te weten dat je hiervoor verzekerd bent. Op Overstappen.nl kun je gelukkig al voor €3,99 een schadeverzekering inzittenden afsluiten.

  In welke landen geldt deze dekking?

  De Overstappen.nl schadeverzekering voor inzittenden biedt wereldwijde dekking. De dekking geldt in alle landen die op de groene kaart van je autoverzekering staan, met uitzondering van de landen die zijn doorgestreept.

  Moet ik voor een tweede autoverzekering ook een inzittendenverzekering aanvragen?

  Je bent niet verplicht om dit te doen, maar het kan wel handig zijn. Een inzittendenverzekering kun je maar voor één auto afsluiten. Als je voor je tweede auto de dekking ook wil hebben, dan zul je hiervoor een aparte schadeverzekering voor inzittenden moeten afsluiten.

  Wat is de looptijd van de schadeverzekering voor inzittenden?

  De looptijd van de Overstappen.nl schadeverzekering inzittenden is één jaar.  Aan het eind van het verzekeringsjaar wordt je verzekering automatisch verlengd voor één jaar, tenzij je jouw verzekering opgezegd. Je kunt de verzekering na afloop van het eerste verzekeringsjaar op elk gewenst moment opzeggen tegen het einde van een kalendermaand met een opzegtermijn van een maand.

  Met wie moet ik contact opnemen in geval van schade?

  We hopen het natuurlijk niet, maar het kan voorkomen dat je bij een ongeval betrokken raakt en materiële of letselschade hebt. Als je de Overstappen.nl schadeverzekering voor inzittenden hebt afgesloten, dan kun je bij schade contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag.


Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag.

bellen
Bel
Binnen: 1 minuut
whatsapp
Whatsapp
Binnen: 15 minuten
mailen
Mail
Binnen: 2 uur
chatten
Chat
Begin chat
Binnen: 4 minuten

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.