Autoverzekering dekkingen

Op zoek naar de beste dekking voor jouw auto? Maak nu een vergelijking en ontvang gratis advies over welke dekking het beste bij je past. Of lees verder voor meer informatie.
Vul in en bereken je premie

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3077 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  2 uur geleden
  makkelijke sitealles goed geregeld

  makkelijke site

  mevrouw van Gils
  Star on Star on Star on Star on Star on
  7 uur geleden
  Grote selectie

  Grote selectie aanbiedingen, intuïtieve bediening, snel.

  M.
  Star on Star on Star on Star on Star off
  12 uur geleden
  Simpel service voor overstappen

  Simpel service voor overstappen

  Theo Hoeks
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3077 reviews

  Wil je weten wat een autoverzekering dekking precies inhoudt en uit welke soorten je kunt kiezen? Overstappen.nl zet de belangrijkste informatie over autoverzekering dekkingen voor je op een rijtje. Zo weet je straks precies welke dekking bij jouw auto past. 

  Wat houdt een autoverzekering dekking precies in?

  Een van de belangrijkste aspecten van je autoverzekering is de dekking. De dekking van je autoverzekering geeft aan voor welke gebeurtenissen je verzekerd bent. Je kunt de dekking van je autoverzekering onderverdelen in twee categorieën:

  1. basisdekking van je autoverzekering (verplicht)
  2. aanvullende dekking van je autoverzekering (optioneel)

  Basisdekking autoverzekering

  Er zijn drie soorten basisdekkingen voor je autoverzekering: WA, WA beperkt casco en All risk. WA dekt alleen schade aan andere, de andere twee dekkingen zijn casco verzekeringen. Dit wil zeggen dat ook schade aan je eigen auto (deels) gedekt wordt. In Nederland ben je als autobezitter verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Hieronder lichten we elke dekking toe.

  WA autoverzekering

  Met een WA-verzekering ben je alleen gedekt voor schade die je met jouw voertuig bij anderen veroorzaakt. Dit is de goedkoopste basisdekking.

  WA + beperkt casco

  Als aanvulling op je WA-verzekering kun je kiezen voor WA + beperkt casco. Hiermee ben je niet alleen gedekt voor schade aan anderen, maar ook voor bepaalde schade aan je eigen auto die niet door jou of andere bestuurders is veroorzaakt, zoals schade door brand, diefstal of storm.

  All risk

  Met een all risk autoverzekering (WA + volledig casco) ben je eigenlijk voor bijna alle schade gedekt. Dit omvat niet alleen schade aan anderen en schade die buiten jouw schuld om is ontstaan, maar ook schade die je zelf hebt veroorzaakt, bijvoorbeeld door een ongeluk of vandalisme.

  Uitgebreidere verschillen tussen WA-casco en all risk kan je lezen op de specifieke pagina.

  Overzicht van de verschillende dekkingen

  In de tabel vind je een handig overzicht van de verschillende basisdekkingen die je voor een autoverzekering kunt afsluiten.

  Oorzaak schade WA-verzekering WA + beperkt casco WA + volledig casco
  Schade aan anderen
  Diefstal of inbraak
  Ruitschade
  Stormschade en brandschade
  Schade door eigen toedoen
  Vandalisme

  Wanneer kies je welke dekking?

  Het kiezen van de juiste autoverzekering dekking kan soms lastig zijn. Ga je voor de meest uitgebreide dekking of is een goedkopere dekking toch een betere optie? Er zijn verschillende factoren die je kunt meenemen in je keuze:

  Aantal opgebouwde schadevrije jaren

  Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je krijgt op de premie van je autoverzekering. Door deze korting kan een uitgebreide dekking een stuk goedkoper worden.

  Het risico dat je wilt en kunt dragen

  Bij het kiezen van de dekking is het altijd goed om je af te vragen hoeveel risico je wilt en kunt dragen. Ben je bijvoorbeeld bereid om voor de kosten op te draaien als je zelf schade veroorzaakt, omdat je geen all risk dekking hebt afgesloten?

  De premie van je autoverzekering

  Hoe uitgebreider de dekking van je autoverzekering, hoe meer premie je betaalt. Hiermee kun je rekening houden bij het kiezen van je dekking.

  Dagwaarde van je auto

  Als je auto nog een hoge dagwaarde heeft dan is het vaak verstandig om voor een uitgebreidere dekking te kiezen. Het is hierbij wel belangrijk om ook rekening te houden met de leeftijd van je auto. Bekijk hiervoor het overzicht in onze tabel.

  Leeftijd auto

  De leeftijd van je auto is een van de belangrijkste indicatoren die je kan gebruiken om de juiste dekking voor je autoverzekering te kiezen. In de tabel zie je welke dekking je het beste kunt kiezen op basis van de leeftijd van je auto.

  Leeftijd auto Soort dekking
  Nieuw tot 6 jaar All risk
  6 tot 10 jaar WA + beperkt casco
  10 jaar of ouder WA-verzekering

  Vergelijk dekkingen van ruim 20 verzekeraars

  • voordeel

   Bespaar gemiddeld €265 p.j.

  • voordeel

   Vergelijk op prijs en kwaliteit

  • voordeel

   Persoonlijk advies

  Dekkingen vergelijken

  Aanvullende dekkingen

  Naast de basisdekking heb je ook de keuze om een aanvullende dekking af te sluiten. Hiermee kun je jouw auto aanvullend verzekeren. Er zijn verschillende soorten aanvullende verzekeringen waaruit je kunt kiezen:

  Hieronder lichten we elke dekking toe.

  Schadeverzekering inzittenden

  Met een schadeverzekering inzittenden ben je verzekerd voor schade die jij of je medepassagiers oplopen bij een ongeval. Het betreft twee soorten schades: letselschade en materiële schade. Onder letselschade vallen lichamelijke verwondingen of psychische problemen die je als gevolg van het ongeval hebt opgelopen. Materiële schade is schade die direct in geld is uit te drukken, zoals schade aan kleding of bagage. Voor het uitkeren van het verzekerde bedrag maakt het bij een SVI dekking niet uit wie er schuldig is aan het ongeval

  Ongevallendekking

  Een ongevallenverzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. Ook bij deze dekking maakt het voor het uitkeren van het bedrag niet uit wie er schuld heeft aan het ongeval.

  Pechhulpverzekering

  Met een pechhulpverzekering wordt hulp bij autopecht vergoed, bijvoorbeeld bij een lekke band of een lege accu. Het kan gaan om hulp ter plekke, zoals het vervangen van een lekke band, maar ook om het wegslepen van de auto naar een garage.

  Rechtsbijstand

  Met een rechtsbijstandverzekering wordt juridische bijstand bij geschillen over de autoverzekering vergoed. Bijvoorbeeld geschillen over de schuldvraag bij een ongeval of de hoogte van de schadevergoeding.

  No-claimbeschermer

  Een no-claimbeschermer beschermt je no-claimkorting als je schade claimt bij je verzekeraar. Normaal gesproken verlies je bij schade je no-claimkorting en daarmee gaat ook je premie omhoog. Met een no-claimbeschermer behoud je je no-claimkorting en blijft je premie gelijk.

  Nieuwwaarderegeling

  Een nieuwwaarderegeling vergoedt de nieuwwaarde van je auto bij total loss of diefstal.

  Aanschafwaarderegeling

  Met een aaschafwaarderegeling krijg je bij een total loss het aankoopbedrag van je auto terug van de verzekeraar.

  Keuze gemaakt?

  Autoverzekering dekking kiezen

  Weet je na het lezen van onze uitleg welke dekking jij nodig hebt voor je auto? Of twijfel je nog over je keuze? Wat je situatie ook is, met onze vergelijker sluit je gemakkelijk de juiste verzekering voor jouw auto af. Maak nu een vergelijking voor je autoverzekering en ontvang gratis advies over welke dekking het beste bij je past. Met onze vergelijker kun je ruim 20 verzekeraars vergelijken. Bovendien profiteer je van onze 100% laagsteprijsgarantie en gratis overstapservice.

  Autoverzekering dekkingen

  Meer informatie

  Autoverzekering afsluiten

  We helpen je met het afsluiten van een autoverzekering en leggen uit hoe dit precies werkt.

  Autoverzekering afsluiten

  Autoverzekering berekenen

  Lees hier hoe de berekening van een autoverzekeringspremie tot stand komt en bereken die voor jou auto.

  Autoverzekering berekenen

  Auto direct verzekeren

  Wil je direct verzekerd de weg op? Wij leggen uit of dit kan en wat je hiervoor nodig hebt.

  Auto direct verzekeren

  Eigen risico

  Wij leggen uit wat het eigen risico inhoudt en wanneer je dit bedrag wel en juist niet hoeft te betalen.

  Eigen risico

  Dagwaarde auto

  Hier lees je wat de dagwaarde precies inhoudt en hoe je deze berekent.

  Dagwaarde auto

  Tweede auto verzekeren

  Wij leggen uit hoe het verzekeren van een tweede auto werkt.

  Tweede auto verzekeren

  Klantenservice

  Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.