Aanvullende dekking autoverzekering

Naast de basisdekking van een autoverzekering heb je vaak nog de keuze uit diverse aanvullende dekkingen. Welke aanvullende dekkingen mogelijk zijn verschilt per autoverzekeraar. Hieronder bespreken we kort de aanvullende dekkingen van de autoverzekering.

Ongevalleninzittendenverzekering

Tijdens een ongeval is het mogelijk dat u en/of uw passagiers gewond raken. In het geval dat iemand daarbij blijvende invaliditeit oploopt of overlijdt, keert de ongevalleninzittendenverzekering uit. Het speelt geen rol wie er schuldig is aan het ongeval.

Schadeinzittendenverzekering

De werkelijk geleden schade van inzittenden wordt bij deze verzekering uitgekeerd. Ook als er geen sprake is van invaliditeit of overlijden. Het speelt geen rol wie er schuldig is aan het ongeval.

Rechtsbijstandverzekering

De (motorrijtuigen)rechtsbijstandverzekering biedt hulp bij juridische conflicten met betrekking tot uw autoverzekering. Er zijn twee vormen:

  • Verhaalsrechtsbijstand. Met deze dekking heeft u recht op bijstand bij verhalen van de schade op de tegenpartij. Deze verzekering wordt vooral gesloten in geval van WA of Beperkt casco dekking.
  • Verkeersrechtsbijstand. Bied naast dekking van verhaalsbijstand ook juridische hulp bij geschillen die verband houden met het bezit van de auto. U kunt hierbij denken aan geschillen met dealers en garages.

No-claimbeschermer

Als u schade claimt krijgt u een terugval in uw schadevrije jaren. Via een no-claimbeschermer blijft uw no-claimkorting behouden en gaat u niet ineens veel meer premie betalen. Let op: als u overstapt kunt u uw no-claimkorting niet meenemen naar de nieuwe verzekeraar. Deze berekent uw no-claimkorting op basis van de opgebouwde schadevrije jaren.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.