Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Autoverzekeringbegrippen

« Naar Begrippen

Aanvullende dekking

Naast de basisdekking van een autoverzekering heeft u vaak nog de keuze uit diverse aanvullende dekkingen. Welke aanvullende dekkingen mogelijk zijn verschilt per autoverzekeraar. Hieronder bespreken we kort de aanvullende dekkingen van de autoverzekering.

Ongevalleninzittendenverzekering

Tijdens een ongeval is het mogelijk dat u en/of uw passagiers gewond raken. In het geval dat iemand daarbij blijvende invaliditeit oploopt of overlijdt, keert de ongevalleninzittendenverzekering uit. Het speelt geen rol wie er schuldig is aan het ongeval.

Schadeinzittendenverzekering

De werkelijk geleden schade van inzittenden wordt bij deze verzekering uitgekeerd. Ook als er geen sprake is van invaliditeit of overlijden. Het speelt geen rol wie er schuldig is aan het ongeval.

Autoverzekering vergelijken

Rechtsbijstandverzekering

De (motorrijtuigen)rechtsbijstandverzekering biedt hulp bij juridische conflicten met betrekking tot uw autoverzekering. Er zijn twee vormen:

  • Verhaalsrechtsbijstand. Met deze dekking heeft u recht op bijstand bij verhalen van de schade op de tegenpartij. Deze verzekering wordt vooral gesloten in geval van WA of Beperkt casco dekking.
  • Verkeersrechtsbijstand. Bied naast dekking van verhaalsbijstand ook juridische hulp bij geschillen die verband houden met het bezit van de auto. U kunt hierbij denken aan geschillen met dealers en garages.

No-claimbeschermer

Als u schade claimt krijgt u een terugval in uw schadevrije jaren. Via een no-claimbeschermer blijft uw no-claimkorting behouden en gaat u niet ineens veel meer premie betalen. Let op: als u overstapt kunt u uw no-claimkorting niet meenemen naar de nieuwe verzekeraar. Deze berekent uw no-claimkorting op basis van de opgebouwde schadevrije jaren.