Enkeltarief, normaaltarief en daltarief

Heb je een enkele of dubbele elektriciteitsmeter? Afhankelijk van het type meter dat je hebt kun je kiezen voor verschillende tarieven voor stroom.

Enkeltarief

Maak je thuis gebruik van een enkele meter, dan maak je automatisch gebruik van het enkeltarief. Maar ook wanneer je een dubbele meter hebt is het mogelijk gebruik te maken van het enkeltarief. Met name wanneer je overdag meer stroom verbruikt dan ‘s avonds is het kiezen voor het enkeltarief een stuk voordeliger.

Normaal- of daltarief

Beschik je over een dubbele elektriciteitsmeter? Dan kun je er ook voor kiezen gebruik te maken van het normaal- en daltarief. In dat geval wordt je elektriciteitsverbruik afgerekend tegen twee tarieven. Overdag geldt het normaaltarief en ‘s avonds en ‘s nachts het daltarief. Ook in het weekend en op nationale feestdagen geldt het daltarief. Afhankelijk van de regio waar je woont gaat het daltarief in vanaf 21.00 of 23.00 ‘s avonds tot 7.00 ‘s ochtends.

Slim gebruik maken van het dubbeltarief

Het dubbeltarief is een andere benaming voor het normaal- en daltarief. Wil je slim gebruik maken van het dubbeltarief? Dan is het verstandig om tijdens daluren gebruik te maken van elektrische apparaten die veel elektriciteit verbruiken.

Verschil tussen normaal- en daltarief klein

Tegenwoordig is het verschil tussen het normaal- en daltarief een stuk minder groot. Echt veel zul je hiermee dan ook niet besparen. Weet je toch je elektrische apparaten tijdens de daluren te gebruiken, dan bespaar je hiermee enkele euro’s per jaar. Wil je meer besparen op energie? Dan kun je het beste energiecontracten met elkaar vergelijken via onze energievergelijker.

[esos-chat]

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.