Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk & Vraag je energie aan in Noord Holland

{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Energie in Noord-Holland

In Noord-Holland was Nuon over 2012 en 2013 per saldo het minst populair onder de gebruikers van Overstappen.nl; de energiegigant verloor ten opzichte van de andere energiepartijen de meeste klanten. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van de energiemarkt van Overstappen.nl onder ruim 46 duizend huishoudens. Naar verhouding hebben de jonge energiepartijen meer nieuwe contracten afgesloten dan de gevestigde namen. Van de jonge partijen is Budgetenergie de grootste stijger, gevolgd door Greenchoice.

Jonge energiepartijen populair in Noord-Holland

“Grote aanbieders zoals Nuon verliezen relatief veel huishoudens als klant, omdat zij van oudsher de grootste partijen zijn met veel ‘slapende’ klanten”, zegt Jelle Feenstra van Overstappen.nl. Vergeleken met het landelijk gemiddelde is men in Noord-Holland zich meer bewust van zijn of haar energiekosten. “Maar steeds meer mensen stappen over, ten opzichte van vorig jaar is de overstapmarkt met ruim 10 procent gegroeid. Noord-Hollandse huishoudens kijken kritischer naar hun portemonnee en dat is waar de nieuwe aanbieders op inspelen. Met agressieve prijsstrategieën bieden zij overstappers hoge kortingen en zijn zij een stuk aantrekkelijker dan de gevestigde namen.”

Energie vergelijken

Switchmarkt

Landelijk was Essent in 2012 de grote winnaar, maar in 2013 zijn hun resultaten minder. Essent verwelkomde in 2012 een grote groep huishoudens, maar raakte een groot deel in het afgelopen jaar weer kwijt. “Veel van hun klanten zijn het inmiddels gewend te switchen. Dit blijkt ook uit de nieuwe cijfers. Een groot deel van alle overstappers switcht van Essent naar andere aanbieders”, aldus Feenstra. Vooral Greenchoice blijkt hier populair als nieuwe leverancier. “Maar Essent ontvangt ook weer switchers van andere partijen. Je ziet dus duidelijk dat de markt aan verandering onderhevig is.”

Besparen

Klanten die bij een leverancier blijven nadat hun oorspronkelijke contract is afgelopen betalen nog altijd meer dan nodig. Leveranciers veranderen na afloop van een vast contract (meestal voor één jaar) de prijs in een variabel tarief. “Dit pakt voor de zogenaamde slapers vrijwel altijd behoorlijk onvoordelig uit. Het loont dus de moeite om de duur van een energiecontract goed in de gaten te houden”, aldus Feenstra.