Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Vergelijk & Vraag je energie aan in Noord Holland

Vul je postcode en huisnummer in:

{{energy_consumption_buttons_show ? 'Schat mijn jaarverbruik' : 'Vul je jaarverbruik in'}}

1
2
Kies je huidige leverancier Kies je huidige leverancier

Energie in Noord-Holland

In Noord-Holland was Nuon over 2012 en 2013 per saldo het minst populair onder de gebruikers van Overstappen.nl; de energiegigant verloor ten opzichte van de andere energiepartijen de meeste klanten. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van de energiemarkt van Overstappen.nl onder ruim 46 duizend huishoudens. Naar verhouding hebben de jonge energiepartijen meer nieuwe contracten afgesloten dan de gevestigde namen. Van de jonge partijen is Budgetenergie de grootste stijger, gevolgd door Greenchoice.

Jonge energiepartijen populair in Noord-Holland

“Grote aanbieders zoals Nuon verliezen relatief veel huishoudens als klant, omdat zij van oudsher de grootste partijen zijn met veel ‘slapende’ klanten”, zegt Jelle Feenstra van Overstappen.nl. Vergeleken met het landelijk gemiddelde is men in Noord-Holland zich meer bewust van zijn of haar energiekosten. “Maar steeds meer mensen stappen over, ten opzichte van vorig jaar is de overstapmarkt met ruim 10 procent gegroeid. Noord-Hollandse huishoudens kijken kritischer naar hun portemonnee en dat is waar de nieuwe aanbieders op inspelen. Met agressieve prijsstrategieën bieden zij overstappers hoge kortingen en zijn zij een stuk aantrekkelijker dan de gevestigde namen.”

Energie vergelijken

Switchmarkt

Landelijk was Essent in 2012 de grote winnaar, maar in 2013 zijn hun resultaten minder. Essent verwelkomde in 2012 een grote groep huishoudens, maar raakte een groot deel in het afgelopen jaar weer kwijt. “Veel van hun klanten zijn het inmiddels gewend te switchen. Dit blijkt ook uit de nieuwe cijfers. Een groot deel van alle overstappers switcht van Essent naar andere aanbieders”, aldus Feenstra. Vooral Greenchoice blijkt hier populair als nieuwe leverancier. “Maar Essent ontvangt ook weer switchers van andere partijen. Je ziet dus duidelijk dat de markt aan verandering onderhevig is.”

Besparen

Klanten die bij een leverancier blijven nadat hun oorspronkelijke contract is afgelopen betalen nog altijd meer dan nodig. Leveranciers veranderen na afloop van een vast contract (meestal voor één jaar) de prijs in een variabel tarief. “Dit pakt voor de zogenaamde slapers vrijwel altijd behoorlijk onvoordelig uit. Het loont dus de moeite om de duur van een energiecontract goed in de gaten te houden”, aldus Feenstra.