Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Vergelijk & Vraag je energie aan in Zuid Holland

{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Energie in Zuid-Holland

Van alle energieleveranciers in Nederland waren Essent en Energiedirect.nl in 2018 per saldo het minst populair onder de Zuid-Hollandse gebruikers van Overstappen.nl; de energieleveranciers verloren ten opzichte van de andere energiepartijen de meeste klanten. Energiegigant Eneco volgde op de voet. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van de energiemarkt van Overstappen.nl. Opvallend is dat relatief nieuwe aanbieders naar verhouding meer nieuwe contracten hebben afgesloten dan de gevestigde namen. De grootste stijger in Zuid-Holland is Greenchoice, gevolgd door United Consumers en Fenor.

Energie vergelijken

Jonge energiepartijen eerste keus in Zuid-Holland

“Een grote aanbieder zoals Essent verliest relatief veel huishoudens als klant omdat zij afgelopen jaar minder hebben ingezet op het aanbieden van actiecontracten via vergelijkingssites. Andere kleinere spelers, zoals Greenchoice en United Consumers, hebben hier wel op ingezet waardoor de Essent veel klanten ziet vertrekken en hier maar weinig voor terug ziet komen”, zegt Frederik van der Veen van Overstappen.nl. Daarnaast lijken Zuid-Hollanders steeds bewuster te kiezen voor duurzame energieleveranciers. Als twee jaar op rij eindigt Zuid-Holland als 3e op de ranglijst van de meest duurzame provincies.

Switchmarkt

Als je kijkt naar het aantal overstappers, dan loopt Zuid-Holland achter op de andere provincies. Wel wordt het bij steeds meer mensen bekend dat het loont om over te stappen. De cijfers wijzen uit dat het percentage overstappers uit Zuid-Holland afgelopen jaar hoger lag dan het jaar ervoor. “Veel consumenten zijn inmiddels gewend om te switchen, die zien we jaarlijks terugkomen. Daarnaast komt het overstappen van energieleverancier ook steeds vaker in het nieuws en gaan veel positieve verhalen de ronde. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen overtuigd worden van het gemak en de besparing”, zegt Van der Veen.

Besparen

Klanten die bij een leverancier blijven als hun contract is afgelopen, gaan meer betalen dan nodig is. Als het vaste (actie)contract afloopt, wordt dit automatisch overgezet in een variabel contract. Deze tarieven zijn vrijwel altijd hoger dan de actietarieven die je krijgt als je overstapt. Daarnaast loop je ook de hoge welkomstkorting mis. “Het is de moeite waard om de einddatum van je contract in de gaten te houden. Sommige leveranciers bieden een verlengingsaanbod aan, met nieuwe vaste tarieven, maar wij raden aan om deze te vergelijken met de tarieven van de overige actiecontracten. In de meeste gevallen is overstappen nog steeds voordeliger”, aldus Van der Veen.