Geld lenen ribbon

Auto financieren

Vind de meest voordelige autolening voor jouw situatie
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ
Vergelijk leningen
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ

Wij vergelijken de volgende aanbieders

Een lening die bij je past

icon

3,3%

is het laagste rente percentage

icon

9,0

is onze klanttevredenheidsscore

icon

103.598

vergelijkers gingen je deze maand voor

Dit zeggen onze klanten over ons

Four stars

Trustscore: 8.4

2304 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  18 dagen geleden
  Toppie

  overgaan naar een ander aanbieder ging heel makkelijk

  Mamasam Mamsam
  Star on Star on Star on Star on Star on
  25 dagen geleden
  Overtsap is zeer goed gegaan

  Overstap is zeer goed gegaan. Contract is opgezegd en bevestigd door de vorige leverancier. Kortom, zoals verwacht eigenlijk!

  René Eijgenhuijsen
  Star on Star on Star on Star on Star on
  26 dagen geleden
  Overstapservice met problemen

  Het was online makelijk te doen.Maar nu, lijkt het , dat het niet zonder problemen kan….ik ben begin januari overgestapt. 22 januari komt er een mail, dat ik vanaf 25 januari kan overstappen en dat vanaf deze dag vrijopnaam mijn nieuwe leverancier is. 10 februari komt er een herinnering van de oude leverancier ( Energie direct), dat ik voor februari nog moet betalen en dat de volgende factuur in maart op tijd betaald word. Helaas heb ik geen reactie van energiedirect op mijn mail. Maar 2 weken later een aanmaning met 25 Euro incassokosten. Dus, voor wat een overstapservice, als het niet echt werkt? Update: inmiddels verzoekt mijn oude leverancier verder geld af te schrijven en bedreigd met incassobureau.Via overstappen.nl heb ik helaas geen bewijs voor het overstappen….mijn advies: zelfst maken zonder overstappen aanbieders!!!!! Update: Ik ben niet overgestapt naar Greenchoice en zo een bericht heb ik nooit van jullie ontvangen.Dit heb ik van jullie ontvangen:"Vrijopnaam zegt vervolgens je huidige energiecontract op en laat je weten wanneer je precies overstapt. Ook vraagt Vrijopnaam, als je geen slimme meter hebt, je meterstanden op." Update: Inmiddels heb ik van vrijopnaam een mail ontvangen. Zij hebben alles aan energiedirect verder gegeven. De fout zit bij energiedirect en deze zijn niet ze bereiken. Bekijk de reviews over energiedirect hier op TrustPilot. Het lijkt, dat Overstappen.nl alles goed heeft gedaan!!!!!

  Andy
  Four stars

  Trustscore: 8.4

  2304 reviews

  Wil je een nieuwe auto kopen, maar lukt het je niet om deze te financieren met spaargeld? Geld lenen om de auto te bekostigen, is dan een oplossing. Er zijn twee soorten leningen die je af kunt sluiten, met verschillende voorwaarden. We vertellen je er hier meer over, zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

  Hoe kan ik mijn auto financieren?

  Wil je geld lenen om je auto te betalen? Dan kan je kiezen uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Wij vertellen je hieronder meer over beide leningen. Wil je weten of je een lening af kan sluiten als je geen vast contract hebt of een negatieve BKR-registratie? Die info vind je op de geld lenen pagina.

  Auto financieren met een persoonlijke lening

  Een persoonlijke lening is het meest geschikt als je een lening wilt afsluiten om je auto te financieren. Bij deze lening krijg je eenmalig een vast bedrag, het is niet mogelijk om meer geld bij te lenen. Je betaalt iedere maand een vast bedrag met rente aan de kredietverstrekker. De rente en looptijd van de lening staan vast, waardoor je precies weet waar je voor tekent.

  Je moet minimaal €2.500 lenen en het maximum is €75.000. Nadelen van deze lening zijn dat je soms extra kosten moet betalen als je het bedrag voortijd wilt aflossen. Daarnaast is de rente vaak duurder dan bij een doorlopend krediet. Er is een leeftijd waarop het geleende bedrag afgelost moet zijn; dit verschilt per aanbieder, maar ligt tussen de 65 en 75 jaar.

  Auto financieren met een doorlopend krediet

  Een doorlopend krediet is geschikt als je niet precies weet hoeveel geld je nodig gaat hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je wil lenen voor een verbouwing. De looptijd en rente van deze lening zijn flexibel. Je moet minimaal €2.500 lenen en kan maximaal tot €75.000 aan geld lenen. Als je te weinig geld hebt geleend, kan je altijd meer geld bijlenen. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je hebt geleend.

  De nadelen van deze lening zijn dat het rentepercentage wisselt en je al snel meer geld leent dan eigenlijk de bedoeling was. Er is een leeftijd waarop het geleende bedrag afgelost moet zijn; dit verschilt per aanbieder, maar ligt tussen de 65 en 75 jaar.

  Een auto financieren zonder vast contract

  Vroeger kon je alleen geld lenen als je een vast contract had, maar dat is nu niet meer zo. Omdat vaste contracten niet meer zo vanzelfsprekend zijn als vroeger, kan je nu ook geld lenen als je een tijdelijk contract hebt. Er zijn echter wel enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen:

  • Je moet minimaal 25 jaar oud zijn;
  • Je mag geen BKR registratie op je naam hebben staan;
  • Je moet één of twee jaar in dienst zijn bij je werkgever (duur afhankelijk van aanbieder).

  Mocht je niet aan het laatste punt voldoen, kan je je werkgever vragen om een intentieverklaring. Je werkgever geeft in deze verklaring aan dat ze bereid zijn om je een vast contract te bieden, mochten de huidige omstandigheden niet veranderen.

  Een auto financieren met een negatieve BKR-registratie

  Als je een lening afsluit, geeft de kredietverstrekker dit door aan de BKR. Het BKR is een informatiesysteem waarin alle kredieten geregistreerd worden. Als je geen betalingsachterstand hebt, heb je een positieve registratie. Heb je meer dan twee maanden betalingsachterstand, dan krijg je een negatieve BKR-registratie. Een lening afsluiten als je een negatieve BKR-registratie hebt is moeilijk, maar niet onmogelijk. Als je een aanbieder hebt gevonden die je geld wilt lenen, moet je er wel op rekenen dat ze een hoger rentepercentage zullen vragen dan als je een positieve BKR-registratie hebt.

  Auto financieren

  Tips bij het afsluiten van een autolening

  • Controleer of je boetevrij kan aflossen;
  • Bekijk goed welke rente je gaat betalen;
  • Let goed op de kleine lettertjes;
  • Een persoonlijke lening is de beste leenvorm als je een auto gaat financieren;
  • Controleer de vergunning van de kredietverstrekker bij de Autoriteit Financiële Markt, zodat je zeker weet dat je in zee gaat met een betrouwbare aanbieder;
  • Leen alleen het bedrag dat je nodig hebt;
  • Een autolening afsluiten bij een autodealer is handig, maar vaak niet de goedkoopste optie. Controleer daarom altijd of je ergens anders goedkoper uit bent, voordat je de lening afsluit.

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.