Geld lenen ribbon

Lening aanvragen

Vraag een voordelige lening aan voor jouw situatie

Vergelijk leningen

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.8

1420 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  2 uur geleden
  duidelijk

  duidelijk, snel

  Irma
  Star on Star on Star on Star on Star off
  1 dag geleden
  Ik weet het pas als het werkelijk zo…

  Ik weet het pas als het werkelijk zo is. U bent erg snel om een review te stellen. Dank u.

  Heer Stoop
  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 dag geleden
  Traditioneel prima

  Zoals gebruikelijk is de overstap soepel verlopen.

  Jan
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.8

  1420 reviews

  Een lening aanvragen

  Ga je een lening aanvragen? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare aanbieder die goede voorwaarden en een mooi rentebedrag biedt. De voorwaarden en rentepercentages verschillen per kredietverstrekker, dus het is belangrijk om de aanbieders met elkaar te vergelijken. Geld lenen is altijd prijzig, maar door goed op te letten bij wie je de lening afsluit, kan je er wel voor zorgen dat je een zo goedkoop mogelijke lening afsluit.

  Wanneer mag je een lening aanvragen?

  Als je een lening aanvraagt, wordt gecontroleerd of je wel een lening mag afsluiten. Er zijn enkele redenen waarom je aanvraag afgewezen kan worden.

  • Je hebt een negatieve BKR-notering;
  • Je hebt een bijstandsuitkering;
  • Je hebt een werkloosheidsuitkering;
  • Je woont niet in Nederland.
  lening aanvragen

  Met een Wajong-uitkering, arbeidsongeschiktheidsuitkering of een nabestaandenuitkering is het mogelijk om een lening te krijgen, al kunnen er wel extra voorwaarden worden gesteld. Met een lichte BKR-notering kan je in de meeste gevallen ook een lening afsluiten, al worden ook in dit geval vaak extra voorwaarden gesteld.

  Welke leningen kan je aanvragen?

  Er zijn twee soorten leningen: een persoonlijke lening en doorlopend krediet.

  Wat is een persoonlijke lening?

  Weet je zeker dat je maar éénmalig een bepaald bedrag nodig hebt? Bijvoorbeeld voor een nieuwe auto? Dan kan je het beste een persoonlijke lening aanvragen. Bij deze lening betaal je iedere maand een vast bedrag met rente aan de kredietverstrekker. De rente en looptijd van de lening staan vast, waardoor je precies weet waar je voor tekent.

  Je moet minimaal €2.500 lenen en het maximum is €75.000. Je krijgt het bedrag in één keer op je rekening en kan geen extra geld lenen mocht je dit nodig hebben. Nadelen van deze lening zijn dat je soms extra kosten moet betalen als je het bedrag voortijd wilt aflossen. Daarnaast is de rente vaak duurder dan bij een doorlopend krediet. Er is een leeftijd waarop het geleende bedrag afgelost moet zijn; dit verschilt per aanbieder, maar ligt tussen de 65 en 75 jaar.

  Wat is een doorlopend krediet?

  Weet je niet hoeveel geld je moet gaan lenen omdat je, bijvoorbeeld, gaat verbouwen? Dan kan je het beste een doorlopend krediet aanvragen. De looptijd en rente van deze lening zijn flexibel. Je moet minimaal €2.500 lenen en kan maximaal tot €75.000 aan geld lenen. Als je te weinig geld hebt geleend, kan je altijd meer geld bijlenen. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je leent.

  De nadelen van deze lening zijn dat het rentepercentage wisselt en je al snel meer geld leent dan eigenlijk de bedoeling was. Er is een leeftijd waarop het geleende bedrag afgelost moet zijn; dit verschilt per aanbieder, maar ligt tussen de 65 en 75 jaar.

  Hoe werkt een lening aanvragen?

  Wil je een lening aanvragen en ben je benieuwd hoe het proces precies werkt? Wij leggen het, stap voor stap, uit.

  lening aanvragen

  Weet je welke lening je af wilt sluiten? Dan kan je deze aanvragen. Het is slim om de volgende gegevens bij de hand te houden:

  • Persoonlijke gegevens
  • Gegevens m.b.t. je inkomsten (zoals dienstverband, netto inkomen, ingangsdatum contract)
  • Gegevens m.b.t. je uitgaven (woonlasten, bestaande leningen, alimentatie, enzovoort)
  lening aanvragen
  De kredietverstrekker controleert de aanvraag. Dit wordt gedaan bij het Bureau Krediet Registratie (BKR), waar gekeken wordt of je financiële en persoonlijke situatie bij de lening past. Als de lening bij je situatie past en de kredietverstrekker ervan overtuigd is dat je je maandlasten voor de lening kan betalen, wordt je aanvraag goedgekeurd.
  lening aanvragen
  Zodra je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een offerte. Dit gebeurt meestal binnen enkele werkdagen. Lees de offerte goed door. Ben je het met alles eens? Dan kan je de offerte ondertekenen. Ben je het er niet mee eens en wil je de lening niet afsluiten? Dan hoef je niets te doen.
  lening aanvragen
  De kredietverstrekker controleert de ondertekende offerte en aanvullende documenten. Zodra je een bevestiging hebt ontvangen, kan je gebruikmaken van je lening.

  Hier moet je op letten:

  Wil je een lening aanvragen? Controleer dan de volgende dingen:

  • De rente die in je offerte staat;
  • Of er eventuele verplichtingen zijn als je de lening af gaat sluiten, zoals het afsluiten van een overlijdensrisico- of werkloosheidsverzekering;
  • Of je, als je een persoonlijke lening hebt, deze boetevrij kan aflossen;
  • Of je verplicht bent om een betaalrekening te openen;
  • Of je de maandelijkse aflossing en rente kan betalen.