Geld lenen ribbon

Lening afsluiten

Vergelijk je lening en sluit direct af. Rente vanaf 3,9%.

Vergelijk leningen

Wij vergelijken de volgende aanbieders

Een lening die bij je past

icon

3,9%

is het laagste rente percentage

icon

8,7

is onze klanttevredenheidsscore

icon

103.598

vergelijkers gingen je deze maand voor

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9

1492 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  53 minuten geleden
  Klantvriendelijk en persoonlijk

  De overstap naar Green Choice verliep snel en probleemloos. Het door de klant te betalen maandelijkse termijnbedrag werd in goed onderling overleg vastgesteld, niet alleen op basis van beschikbare gebruiksgegevens over de laatste 5 jaar, maar ook met inachtneming van de te verwachten opbrengst van recent geïnstalleerde zonnepanelen. In het telefonisch contact met Greenchoice viel de klantvriendelijke en persoonlijke benadering van het personeel op.

  Margriet Stroek
  Star on Star on Star on Star on Star on
  18 uur geleden
  Wees geen dief van je eigen portemonnee!

  Al een aantal maanden was ik gegevens aan het zoeken en aan het verzamelen bij leveranciers van energie. Maar het vergelijken van die gegevens was lastig en ik kon daardoor niet een keuze maken. Toen ben ik op een aantal sites op internet gaan kijken waar die gegevens ook getoond werden. Maar een keuze maken bleef nog steeds lastig. Tot ik bij Overstappen op de site kwam. Wat ik met name positief vond is het keuzemenu links op het scherm. Zodoende kon ik naar een aantal varianten kijken. En toen had ik mijn keuze snel gemaakt en heb ik ook geen twijfel meer of die keuze juist is. In het keuzemenu heb ik verder niet een item gemist. Keurige, duidelijk site die snel werkt, varianten kan laten zien en ook relevante informatie geeft. Ben nog steeds gelukkig met de nieuwe energieleverancier en bespaart ons per maand toch zo'n € 25,00 tot € 30,00!

  P Verstegen
  Star on Star on Star on Star on Star off
  1 dag geleden
  Alles is feilloos geregeld

  Alles is feilloos geregeld! Dank u.

  Gina Van de wouw
  Four and a half stars

  Trustscore: 9

  1492 reviews

  Een lening afsluiten

  Als je een lening afsluit, wil je de lening afsluiten bij een betrouwbare aanbieder die goede voorwaarden en een mooi rentebedrag biedt. Omdat kredietverstrekkers allemaal hun eigen voorwaarden en rentepercentages hebben, is het aan te raden om de aanbieders met elkaar te vergelijken. Geld lenen is nooit goedkoop, maar door goed op te letten bij wie je de lening afsluit, kan je er wel voor zorgen dat je een zo gunstig mogelijke lening afsluit.

  Wanneer mag je een lening afsluiten?

  Als je een lening afsluit, wordt altijd gekeken of je wel een lening mág afsluiten. Er zijn enkele redenen waarom je aanvraag afgewezen kan worden.

  • Je hebt een negatieve BKR-notering;
  • Je hebt een bijstandsuitkering;
  • Je hebt een werkloosheidsuitkering;
  • Je woont niet in Nederland.
  lening afsluiten

  Heb je een Wajong-uitkering, arbeidsongeschiktheidsuitkering of een nabestaandenuitkering? Dan is het wel mogelijk om een lening te krijgen, al worden er mogelijk wel extra voorwaarden gesteld. Met een lichte BKR-notering kan je vaak wel een lening afsluiten, al worden ook in dit geval vaak extra voorwaarden gesteld.

  Welke leningen kan je afsluiten?

  Er zijn twee soorten leningen: een persoonlijke lening en doorlopend krediet. Een persoonlijke lening is geschikt voor een eenmalige financiering. Je leent een vast bedrag tegen vaste lage rente. Na het ontvangen van je lening gaat de aflossingsperiode van start. Het afsluiten van een persoonlijke lening is ideaal wanneer het bedrag dat je nodig hebt van te voren bekend is. Wanneer de kosten nog niet bekend zijn, past een doorlopend krediet beter bij je situatie. Deze vorm van lenen is flexibel. Je kunt de lening tussentijds verhogen en vervroegd beginnen met aflossen. Je betaalt uitsluitend rente over het bedrag dat je hebt geleend.

  Hoe werkt een lening afsluiten?

  Wil je een lening afsluiten en ben je benieuwd hoe het proces van aanvraag tot afgesloten precies werkt? Wij leggen het, stap voor stap, uit.

  1. Weet je welke lening je af wilt sluiten? Dan kan je deze aanvragen.
   Het is slim om de volgende gegevens bij de hand te houden:
   • Persoonlijke gegevens
   • Gegevens m.b.t. je inkomsten (zoals dienstverband, netto inkomen, ingangsdatum contract)
   • Gegevens m.b.t. je uitgaven (woonlasten, bestaande leningen, alimentatie, enzovoort)
  2. De kredietverstrekker controleert de aanvraag.
   Dit wordt gedaan bij het Bureau Krediet Registratie (BKR), waar gekeken wordt of je financiële en persoonlijke situatie bij de lening past. Als de lening bij je situatie past en de kredietverstrekker ervan overtuigd is dat je je maandlasten voor de lening kan betalen, wordt je aanvraag goedgekeurd.
  3. Zodra je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een offerte.
   Dit gebeurt meestal binnen enkele werkdagen. Lees de offerte goed door. Ben je het met alles eens? Dan kan je de offerte ondertekenen. Ben je het er niet mee eens en wil je de lening niet afsluiten? Dan hoef je niets te doen.
  4. De kredietverstrekker controleert de ondertekende offerte en aanvullende documenten.
   Zodra je een bevestiging hebt ontvangen, kan je gebruikmaken van je lening.

  Hier moet je op letten:

  Wil je een lening afsluiten? Controleer dan de volgende dingen:

  • De rente die in je offerte staat;
  • Of er eventuele verplichtingen zijn als je de lening af gaat sluiten, zoals het afsluiten van een overlijdensrisico- of werkloosheidsverzekering;
  • Of je, als je een persoonlijke lening hebt, deze boetevrij kan aflossen;
  • Of je verplicht bent om een betaalrekening te openen;
  • Of je de maandelijkse aflossing en rente kan betalen.

  lening afsluiten