Geld lenen ribbon

Lening vergelijken

Vergelijk de meest voordelige rente voor jouw situatie

Vergelijk leningen

Wij vergelijken de volgende aanbieders

Een lening die bij je past

icon

3,9%

is het laagste rente percentage

icon

8,7

is onze klanttevredenheidsscore

icon

103.598

vergelijkers gingen je deze maand voor

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9

1491 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 uur geleden
  Wees geen dief van je eigen portemonnee!

  Al een aantal maanden was ik gegevens aan het zoeken en aan het verzamelen bij leveranciers van energie. Maar het vergelijken van die gegevens was lastig en ik kon daardoor niet een keuze maken. Toen ben ik op een aantal sites op internet gaan kijken waar die gegevens ook getoond werden. Maar een keuze maken bleef nog steeds lastig. Tot ik bij Overstappen op de site kwam. Wat ik met name positief vond is het keuzemenu links op het scherm. Zodoende kon ik naar een aantal varianten kijken. En toen had ik mijn keuze snel gemaakt en heb ik ook geen twijfel meer of die keuze juist is. In het keuzemenu heb ik verder niet een item gemist. Keurige, duidelijk site die snel werkt, varianten kan laten zien en ook relevante informatie geeft. Ben nog steeds gelukkig met de nieuwe energieleverancier en bespaart ons per maand toch zo'n € 25,00 tot € 30,00!

  P Verstegen
  Star on Star on Star on Star on Star off
  17 uur geleden
  Alles is feilloos geregeld

  Alles is feilloos geregeld! Dank u.

  Gina Van de wouw
  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 dag geleden
  perfect geregeld

  perfect geregeld

  Orhan Sahin
  Four and a half stars

  Trustscore: 9

  1491 reviews

  Geld lenen doe je niet bij de eerste de beste aanbieders: het is belangrijk om goed te kijken of een aanbieder bij jou past, betrouwbaar is en goede voorwaarden biedt. Wij raden dan ook aan om leningen te vergelijken, zodat je zeker weet dat je goed zit. Geld lenen kost altijd geld, maar door goed op te letten bij wie je de lening afsluit, kan je er wel voor zorgen dat je een zo gunstig mogelijke lening afsluit. Wij helpen je daar graag mee met onze vergelijker.

  Leningen vergelijken op Overstappen.nl

  Leningen vergelijken doe je gemakkelijk en snel op Overstappen.nl. Geef aan wat het doel is van de lening, hoeveel je wilt lenen en je geboortedatum. Je belandt vervolgens in onze vergelijker, waar je een overzicht van aanbieders zit, gesorteerd op de laagste maandprijs. Je kan filteren op wat jij belangrijk vindt, zodat je een lening vindt die écht bij jou past.

  Zo werkt de vergelijker

  • Stap 1: Vul het doel je van de lening, je leenbedrag en geboortedatum in
  • Stap 2: Vertel ons wat je woonsituatie is
   Aan de hand van je huidige woonsituatie wordt soms bepaald of je een lening wel of niet aan kunt vragen.
  • Stap 3: Vertel ons of je in loondienst bent
   Sommige aanbieders vinden het belangrijk om te weten wat voor dienstverband je hebt. Je hebt geen vast contract nodig om geld te lenen. Als je een tijdelijk contract hebt, moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen: je moet minimaal 25 jaar oud zijn, je mag geen BKR registratie op je naam hebben staan en je moet één of twee jaar in dienst zijn bij je werkgever (duur afhankelijk van aanbieder).
  • Stap 4: Kies een leenvorm
   Wil je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet?
  • Stap 5: Vertel ons in hoeveel maanden je je schuld af wil lossen
   Des te korter je leenduur, des te meer je maandelijks betaalt.

  Hierna wordt de vergelijking gemaakt. Leningen worden automatisch gesorteerd op laagste maandprijs, maar we kunnen ook sorteren op rente of beoordeling. In de vergelijker vind je verder de productscore, of je boetevrij extra kan aflossen, productvoorwaarden, het kostenoverzicht en meer informatie over de aanbieder.

  lening filteren

  Als je eenmaal een vergelijking hebt gemaakt, kan je wijzigingen en filters aanbrengen. Zo kan je kiezen voor een ander leenbedrag, een andere leenvorm of een ander aflossingsbedrag per maand.

  Daarnaast kan je filteren op aanbieder mocht je slechts enkele aanbieders met elkaar wilt vergelijken. Ook kan je rentebedragen selecteren waar je voorkeur naar uitgaat. Zo kan je een vergelijking maken die voor de volle 100% op jou is aangepast!

  Lening vergelijken

  Welke verschillende soorten leningen kan ik vergelijken?

  Voordat je leningen gaat vergelijken, is het handig om te weten wát voor lening je wilt hebben. Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Bepaal eerst hoeveel je moet lenen; vervolgens kun je bepalen welke lening bij jou past. Het bedrag is afhankelijk van o.a. de volgend efactoren: je leendoel, netto maandinkomen, maandelijkse woonlasten, enzovoort. Hoeveel je mag lenen wordt berekend aan de hand van een VFN-leennorm. Er zijn twee soorten leningen: een persoonlijke lening en doorlopend krediet. In onze vergelijker kan je kiezen of je een persoonlijke lening wilt of een doorlopend krediet.

  Wil je eenmalig een specifiek bedrag aanvragen om zo een financiering te realiseren? Dan is een persoonlijke lening een geschikte vorm van lenen. Een persoonlijke lening is gespecialiseerd voor aankopen met een bepaalde levensduur. Zo biedt het je voldoende zekerheid; je hebt een vaste rente en looptijd. Daardoor weet je precies hoeveel je nog moet aflossen.

  Heb je zo nu en dan wat grotere bedragen nodig voor een langlopende verbouwing of extra financiële ruimte? Met een doorlopend krediet kun je geld opnemen wanneer het jou uitkomt. Hierdoor heb je meer flexibiliteit. In tegenstelling tot een persoonlijke lening kun je bij een doorlopend krediet tussentijds opnemen tot je het kredietlimiet bereikt.

  Waarom leningen vergelijken?

  Talloze banken en kredietverstrekkers bieden leningen aan. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Geen zicht op rente, looptijden en voorwaarden maakt de kans groot dat je te veel betaalt voor een lening. Het vergelijken van leningen helpt je om de voordeligste rente tegen de gunstigste voorwaarden te vinden. Zo bespaar je veel onnodige kosten. Je leent tegen gunstige voorwaarden bij een kredietverstrekker die past bij je financiële situatie.

  Lening vergelijken

  Wat zijn de beste tips voor het vergelijken van leningen?

  • Leen alleen geld dat je écht nodig hebt;
  • Kies voor een persoonlijke lening als je éénmalig een vast bedrag nodig hebt en kies een doorlopend krediet als je doorlopend geld wilt kunnen opnemen;
  • Lees de voorwaarden goed door;
  • Vergeet de risico’s niet: als je geld leent, ga je een verplichting aan. Je moet je altijd aan betalingsafspraken houden.
  Lening vergelijken