Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Geld lenen ribbon

Lening vergelijken

Vind de meest voordelige lening voor jouw situatie

Vergelijk leningen

Een lening die bij je past

4,1% is het laagste rentepercentage.
Onze klanten geven de vergelijker van Overstappen.nl op Trustpilot een:
Wij geven om je privacy, bij ons zijn je gegevens veilig.
103.598 vergelijkers gingen je deze maand voor

Wij vergelijken de volgende aanbieders

Klanten over Overstappen.nl

Mogelijk gemaakt door Trustpilot
8.8
Gemiddelde score
Gebaseerd op 1200 reviews
2 maanden geleden
 
Al meerdere malen overgestapt zonder problemen, dit jaar helaas niet geheel zonder problemen overgestapt. De overstap was ingegaan voordat het lopende contract was afgelopen , gevolg boete en meerdere telefoongesprekken . Met huidige leverancier en nieuwe...
Al meerdere malen overgestapt zonder problemen, dit jaar helaas niet geheel zonder problemen overgestapt. De overstap was ingegaan voordat het lopende contract was afgelopen , gevolg boete en meerdere telefoongesprekken . Met huidige leverancier en nieuwe leverancier. Doordat e.a. Niet geheel naar mijn wens verliep contact en klacht ingediend bij overstappen , ondanks het mijn eigen verantwoordelijkheid was om ingangsdatum te controleren en ik dit niet juist had gedaan ( simpel weg omdat ik hier nog nooit problemen mee had gehad en ervan ging dat dit niet fout kon gaan ) heb ik een zeer vriendelijke en behulpzame medewerkster gesproken ( Romy ) en heeft mijn verhaal aangehoord en netjes naar behoren opgepakt en meerdere malen mij ondersteund met een goed resultaat. Ik dacht niets meer te vernemen omdat Romy en natuurlijk overstappen.nl mijn klacht al netjes naar behoren hadden opgelost. Ontvangen we vandaag ook nog een kaart vanuit overstappen met de hand geschreven door Romy met de vraag of dat alles naar tevredenheid is opgelost , en naast de kaart een reep chocolade. Als overal de misverstanden op z,on klantvriendelijke manier zouden worden opgelost zag de wereld er een stuk vriendelijker uit. Nogmaals had was zwart wit gezien mijn eigen fout , maar dat was voor overstappen.nl geen reden om te zeggen van kijk maar het is niet onze fout. Overstappen super service vanuit jullie kant. Dank, john en Angelique
2 maanden geleden
 
Prima. Niet alleen zorgt overstappen.nl voor een probleemloze overstap, ook neemt het bedrijf verantwoordelijkheid in onvoorziene situaties en neemt contact op om gezamenlijk tot een oplossing te komen.
Prima. Niet alleen zorgt overstappen.nl voor een probleemloze overstap, ook neemt het bedrijf verantwoordelijkheid in onvoorziene situaties en neemt contact op om gezamenlijk tot een oplossing te komen.


Geld lenen doe je niet bij de eerste de beste aanbieders: het is belangrijk om goed te kijken of een aanbieder bij jou past, betrouwbaar is en goede voorwaarden biedt. Wij raden dan ook aan om leningen te vergelijken, zodat je zeker weet dat je goed zit. Geld lenen kost altijd geld, maar door goed op te letten bij wie je de lening afsluit, kan je er wel voor zorgen dat je een zo gunstig mogelijke lening afsluit. Wij helpen je daar graag mee met onze vergelijker.

Leningen vergelijken op Overstappen.nl

Leningen vergelijken doe je gemakkelijk en snel op Overstappen.nl. Geef aan wat het doel is van de lening, hoeveel je wilt lenen en je geboortedatum. Je belandt vervolgens in onze vergelijker, waar je een overzicht van aanbieders zit, gesorteerd op de laagste maandprijs. Je kan filteren op wat jij belangrijk vindt, zodat je een lening vindt die écht bij jou past.

Zo werkt de vergelijker

 • Stap 1: Vul het doel je van de lening, je leenbedrag en geboortedatum in
 • Stap 2: Vertel ons wat je woonsituatie is
  Aan de hand van je huidige woonsituatie wordt soms bepaald of je een lening wel of niet aan kunt vragen.
 • Stap 3: Vertel ons of je in loondienst bent
  Sommige aanbieders vinden het belangrijk om te weten wat voor dienstverband je hebt. Je hebt geen vast contract nodig om geld te lenen. Als je een tijdelijk contract hebt, moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen: je moet minimaal 25 jaar oud zijn, je mag geen BKR registratie op je naam hebben staan en je moet één of twee jaar in dienst zijn bij je werkgever (duur afhankelijk van aanbieder).
 • Stap 4: Kies een leenvorm
  Wil je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet?
 • Stap 5: Vertel ons in hoeveel maanden je je schuld af wil lossen
  Des te korter je leenduur, des te meer je maandelijks betaalt.

Hierna wordt de vergelijking gemaakt. Leningen worden automatisch gesorteerd op laagste maandprijs, maar we kunnen ook sorteren op rente of beoordeling. In de vergelijker vind je verder de productscore, of je boetevrij extra kan aflossen, productvoorwaarden, het kostenoverzicht en meer informatie over de aanbieder.

Leningen filteren

Als je eenmaal een vergelijking hebt gemaakt, kan je wijzigingen en filters aanbrengen. Zo kan je kiezen voor een ander leenbedrag, een andere leenvorm of een ander aflossingsbedrag per maand.

Daarnaast kan je filteren op aanbieder mocht je slechts enkele aanbieders met elkaar wilt vergelijken. Ook kan je rentebedragen selecteren waar je voorkeur naar uitgaat. Zo kan je een vergelijking maken die voor de volle 100% op jou is aangepast!

Verschillende soorten leningen vergelijken

Voordat je leningen gaat vergelijken, is het handig om te weten wát voor lening je wilt hebben. Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Bepaal eerst hoeveel je moet lenen; vervolgens kun je bepalen welke lening bij jou past. Het bedrag is afhankelijk van o.a. de volgend efactoren: je leendoel, netto maandinkomen, maandelijkse woonlasten, enzovoort. Hoeveel je mag lenen wordt berekend aan de hand van een VFN-leennorm. Er zijn twee soorten leningen: een persoonlijke lening en doorlopend krediet.In onze vergelijker kan je kiezen of je een persoonlijke lening wilt of een doorlopend krediet.

lening vergelijken

Wat is een persoonlijke lening?

Als je een bedrag nodig hebt voor één aankoop, zoals een nieuwe auto, dan kan je het beste een persoonlijke lening afsluiten. In dit geval leen je een bedrag, waarna je deze maandelijks met rente terugbetaalt. De rente en looptijd staan vast.

Met een persoonlijke lening kan je minimaal €2.500 lenen en maximaal €75.000. Je krijgt het geld in één keer op je rekening. Als je het bedrag vroegtijdig wilt aflossen, kan het voorkomen dat je extra geld moet betalen. Daarnaast is er een leeftijd waarop het geleende bedrag afgelost moet zijn, dit ligt meestal tussen de 65 – 75 jaar.

Wat is een doorlopend krediet?

Als je niet weet hoeveel geld je in totaal moet lenen, is het handig om te kiezen voor een doorlopend krediet. De looptijd en rente zijn dan flexibel: je moet minimaal €2.500 lenen en kan tot €75.000 lenen. Als je €6.000 hebt geleend, maar hier niet genoeg aan hebt, kan je ervoor kiezen om extra geld bij te lenen. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je hebt geleend.

Bij een doorlopend krediet is het rentepercentage flexibel. Daarnaast leen je, omdat je volledige vrijheid hebt betreffende hoeveel geld je leent, al snel meer geld dan eigenlijk je bedoeling was. Je weet hierdoor niet precies waar je voor tekent. Er is een leeftijd waarop het geleende bedrag afgelost moet zijn; dit verschilt per aanbieder, maar ligt tussen de 65 en 75 jaar.

Tips voor leningen vergelijken

 • Leen alleen geld dat je écht nodig hebt;
 • Kies voor een persoonlijke lening als je éénmalig een vast bedrag nodig hebt en kies een doorlopend krediet als je doorlopend geld wilt kunnen opnemen;
 • Lees de voorwaarden goed door;
 • Vergeet de risico’s niet: als je geld leent, ga je een verplichting aan. Je moet je altijd aan betalingsafspraken houden.
lening vergelijken