Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Geld lenen ribbon

Persoonlijke lening afsluiten

Vind direct de beste persoonlijke lening

Vergelijk leningen

Een lening die bij je past

3,9% is het laagste rentepercentage.
Onze klanten geven de vergelijker van Overstappen.nl op Trustpilot een:
Wij geven om je privacy, bij ons zijn je gegevens veilig.
103.598 vergelijkers gingen je deze maand voor

Wij vergelijken de volgende aanbieders

Klanten over Overstappen.nl

Mogelijk gemaakt door Trustpilot
8.7
Gemiddelde score
Gebaseerd op 1328 reviews
22 uur geleden
 
Fantastisch. Overstappen zonder probleem. Geweldig!
Fantastisch. Overstappen zonder probleem. Geweldig!
3 dagen geleden
 
Prima, snel geregeld.
Prima, snel geregeld.


Als je geld gaat lenen, kan je kiezen uit twee leenvormen: doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Op deze pagina lees je meer over persoonlijke leningen: wat is het, wanneer is het handig om voor een persoonlijke lening te kiezen en waar moet je zoal op letten?

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is handig als je al precies weet hoeveel geld je moet gaan lenen omdat je bijvoorbeeld een nieuwe auto gaat kopen. Omdat je een vast bedrag leent, heb je duidelijkheid betreffende het bedrag dat je moet betalen aan de kredietverstrekker: je betaalt iedere maand een vast bedrag met rente. Ook de looptijd van de lening staat vast.Als je een persoonlijke lening afsluit, moet je minimaal €2.500 lenen. Het maximumbedrag is €75.000. Goed om te weten: je kan geen geld extra lenen. Bij een persoonlijke lening krijg je eenmalig een bedrag en daar moet je het mee doen.

Nadelen van een persoonlijke lening zijn dat je soms extra kosten moet betalen als je het bedrag voortijdig af wilt lossen. Daarnaast is de rente vaak hoger dan bij een doorlopend krediet lening. De leeftijd waarop het geleende bedrag afbetaald moet zijn, ligt meestal tussen de 65 en 75 jaar. De looptijd van een persoonlijke lening ligt vaak tussen de twee en tien jaar.

persoonlijke lening

Wanneer moet ik kiezen voor een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is vooral handig als je al precies weet hoeveel geld je moet gaan lenen. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan geld lenen omdat je een auto, caravan of motor gaat kopen. Weet je niet hoeveel geld je nodig gaat hebben, omdat je bijvoorbeeld gaat verbouwen? Dan kan je beter niet kiezen voor een persoonlijke lening, aangezien je geen geld bij kan lenen.

Bij een persoonlijke lening kan je niet altijd boetevrij aflossen. Bij een doorlopend krediet kan dit wel.

Tips bij het afsluiten van een persoonlijke lening

  • Controleer of je boetevrij kan aflossen;
  • Bekijk goed welke rente je gaat betalen;
  • Let goed op de kleine lettertjes;
  • Controleer de vergunning van de kredietverstrekker bij de Autoriteit Financiële Markt, zodat je zeker weet dat je in zee gaat met een betrouwbare aanbieder;
  • Vergeet de risico’s niet: als je geld leent, ga je een verplichting aan. Je moet je aan betalingsafspraken houden, ook als je situatie in negatieve zin verandert.
  • Leen alleen het bedrag dat je nodig hebt;
persoonlijke lening