Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Geld lenen ribbon

Persoonlijke lening afsluiten

Vind direct de beste persoonlijke lening

Vergelijk leningen

Een lening die bij je past

4,1% is het laagste rentepercentage.
Onze klanten geven de vergelijker van Overstappen.nl op Trustpilot een:
Wij geven om je privacy, bij ons zijn je gegevens veilig.
103.598 vergelijkers gingen je deze maand voor

Wij vergelijken de volgende aanbieders

Klanten over Overstappen.nl

Mogelijk gemaakt door Trustpilot
8.8
Gemiddelde score
Gebaseerd op 1200 reviews
20 dagen geleden
 
Al meerdere malen overgestapt zonder problemen, dit jaar helaas niet geheel zonder problemen overgestapt. De overstap was ingegaan voordat het lopende contract was afgelopen , gevolg boete en meerdere telefoongesprekken . Met huidige leverancier en nieuwe...
Al meerdere malen overgestapt zonder problemen, dit jaar helaas niet geheel zonder problemen overgestapt. De overstap was ingegaan voordat het lopende contract was afgelopen , gevolg boete en meerdere telefoongesprekken . Met huidige leverancier en nieuwe leverancier. Doordat e.a. Niet geheel naar mijn wens verliep contact en klacht ingediend bij overstappen , ondanks het mijn eigen verantwoordelijkheid was om ingangsdatum te controleren en ik dit niet juist had gedaan ( simpel weg omdat ik hier nog nooit problemen mee had gehad en ervan ging dat dit niet fout kon gaan ) heb ik een zeer vriendelijke en behulpzame medewerkster gesproken ( Romy ) en heeft mijn verhaal aangehoord en netjes naar behoren opgepakt en meerdere malen mij ondersteund met een goed resultaat. Ik dacht niets meer te vernemen omdat Romy en natuurlijk overstappen.nl mijn klacht al netjes naar behoren hadden opgelost. Ontvangen we vandaag ook nog een kaart vanuit overstappen met de hand geschreven door Romy met de vraag of dat alles naar tevredenheid is opgelost , en naast de kaart een reep chocolade. Als overal de misverstanden op z,on klantvriendelijke manier zouden worden opgelost zag de wereld er een stuk vriendelijker uit. Nogmaals had was zwart wit gezien mijn eigen fout , maar dat was voor overstappen.nl geen reden om te zeggen van kijk maar het is niet onze fout. Overstappen super service vanuit jullie kant. Dank, john en Angelique
21 dagen geleden
 
Prima. Niet alleen zorgt overstappen.nl voor een probleemloze overstap, ook neemt het bedrijf verantwoordelijkheid in onvoorziene situaties en neemt contact op om gezamenlijk tot een oplossing te komen.
Prima. Niet alleen zorgt overstappen.nl voor een probleemloze overstap, ook neemt het bedrijf verantwoordelijkheid in onvoorziene situaties en neemt contact op om gezamenlijk tot een oplossing te komen.

Als je geld gaat lenen, kan je kiezen uit twee leenvormen: doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Op deze pagina lees je meer over persoonlijke leningen: wat is het, wanneer is het handig om voor een persoonlijke lening te kiezen en waar moet je zoal op letten?

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is handig als je al precies weet hoeveel geld je moet gaan lenen omdat je bijvoorbeeld een nieuwe auto gaat kopen. Omdat je een vast bedrag leent, heb je duidelijkheid betreffende het bedrag dat je moet betalen aan de kredietverstrekker: je betaalt iedere maand een vast bedrag met rente. Ook de looptijd van de lening staat vast.Als je een persoonlijke lening afsluit, moet je minimaal €2.500 lenen. Het maximumbedrag is €75.000. Goed om te weten: je kan geen geld extra lenen. Bij een persoonlijke lening krijg je eenmalig een bedrag en daar moet je het mee doen.

Nadelen van een persoonlijke lening zijn dat je soms extra kosten moet betalen als je het bedrag voortijdig af wilt lossen. Daarnaast is de rente vaak hoger dan bij een doorlopend krediet lening. De leeftijd waarop het geleende bedrag afbetaald moet zijn, ligt meestal tussen de 65 en 75 jaar. De looptijd van een persoonlijke lening ligt vaak tussen de twee en tien jaar.

persoonlijke lening

Wanneer moet ik kiezen voor een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is vooral handig als je al precies weet hoeveel geld je moet gaan lenen. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan geld lenen omdat je een auto, caravan of motor gaat kopen. Weet je niet hoeveel geld je nodig gaat hebben, omdat je bijvoorbeeld gaat verbouwen? Dan kan je beter niet kiezen voor een persoonlijke lening, aangezien je geen geld bij kan lenen.

Bij een persoonlijke lening kan je niet altijd boetevrij aflossen. Bij een doorlopend krediet kan dit wel.

Tips bij het afsluiten van een persoonlijke lening

  • Controleer of je boetevrij kan aflossen;
  • Bekijk goed welke rente je gaat betalen;
  • Let goed op de kleine lettertjes;
  • Controleer de vergunning van de kredietverstrekker bij de Autoriteit Financiële Markt, zodat je zeker weet dat je in zee gaat met een betrouwbare aanbieder;
  • Vergeet de risico’s niet: als je geld leent, ga je een verplichting aan. Je moet je aan betalingsafspraken houden, ook als je situatie in negatieve zin verandert.
  • Leen alleen het bedrag dat je nodig hebt;
persoonlijke lening