Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een verbouwing

Vind de meest voordelige lening voor jouw verbouwing
Vergelijk leningen
Winnaar Publieksprijs 2023
Winnaar Beste Website van het Jaar
Thuiswinkel Waarborg

Wij vergelijken de volgende aanbieders

Een lening die bij je past

icon

3,3%

is het laagste rente percentage

icon

9,0

is onze klanttevredenheidsscore

icon

103.598

vergelijkers gingen je deze maand voor

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3033 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  2 uur geleden
  Het werkte zoals ik verwacht had.

  Het werkte zoals ik verwacht had.

  Hemker
  Star on Star on Star on Star on Star on
  5 uur geleden
  Het overstappen ging echt supersnel

  Het overstappen ging echt supersnel toen ik eenmaal een keuze had gemaakt. Kan Overstappen.nl aan iedereen aanraden! Goede informatie op de website en gemakkelijk overstapproces.

  Natasja
  Star on Star on Star on Star on Star on
  7 uur geleden
  Helder overzichtelijk

  Helder overzichtelijk

  Mar
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3033 reviews

  Ben je van plan om je woning te gaan verbouwen? Door een verbouwing kan de prijs van je woning stijgen, maar voordat dat gebeurt, moet je zelf eerst de verbouwing financieren. Maar, hoe doe je dat? Eén van de mogelijkheden is om geld te lenen.

  Voordelen van lenen als je gaat verbouwen

  • De rente is mogelijk fiscaal aftrekbaar
  • Vaak voordeliger dan je hypotheek aanpassen (geen notaris-, taxatie- en advieskosten)
  • Looptijd is af te stemmen op de duur van je verbouwing
  • Makkelijker af te sluiten dan een hypotheek
  • Boetevrij extra inlossen bij een doorlopend krediet lening

  Waar moet je op letten?

  Als je geld gaat lenen, kan je kiezen tussen een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Voor meer informatie over de verschillende leningen en de voorwaarden om geld te lenen, kan je terecht op de geld lenen pagina.

  Moet je overwaarde hebben op je huis?

  Het is niet nodig om overwaarde op je huis te hebben als je geld gaat lenen. Mocht je wel overwaarde hebben, kan je in sommige gevallen tegen een lagere rente geld lenen omdat de geldverstrekker meer zekerheid heeft. De overwaarde van je huis wordt door de bank gezien als onderpand. Dit werd vroeger het WOZ-krediet genoemd.

  Wat kost een verbouwing?

  Hoeveel een verbouwing gaat kosten, is afhankelijk van hetgeen dat je gaat verbouwen. Het wordt aangeraden om vooraf een begroting te maken, zodat je goed inzicht hebt in wat een verbouwing gaat kosten en hoeveel geld je ongeveer zal moeten lenen. Daarnaast kan je zo goed controleren of je niet meer geld uitgeeft dan de bedoeling is.In een begroting noteer je in ieder geval de volgende dingen:

  • Kosten voor een eventuele aannemer
  • Kosten voor de materialen
  • Kosten voor de financiering

  Ga je geld lenen voor de verbouwing? Houd dan rekening met zo’n 5 tot 10% onvoorziene kosten. Ook goed om te weten: werkzaamheden als isoleren, stukadoren en schilderen vallen in woningen die ouder zijn dan twee jaar onder het lage btw-tarief van 6%.

  geld lenen verbouwing

   

  De verbouwingskosten voor een dakkapel

  De kosten voor de verbouwing van een dakkapel, zijn van veel factoren afhankelijk. Zo kan je een plat dak hebben of een hellend dak. Het materiaal verschilt ook: hout of kunststof. Als je een houten dakkapel hebt van zo’n 3 meter breed, zal je minimaal €7.000 kwijt zijn voor de verbouwing. De waardevermeerdering ligt tussen de 50 en 100%.

  De verbouwingskosten voor een dakopbouw

  De kosten voor een dakopbouw hangen af van de locatie, de vorm van het dak (hellend/plat) en de afmeting. Voor een dakopbouw tot 20m² boven de garage, met hellend dak, ben je iets meer dan €26.000 kwijt. Wordt de dakopbouw groter dan 20m² en wil je een plat dak? Dan moet je rekening houden met een kostenplaatje van zo’n €73.000. In beide gevallen is de waardevermeerdering zo’n 60 tot 100%.

  De verbouwingskosten voor een badkamer

  Naast het feit dat de grootte van een badkamer een belangrijke rol speelt bij de kosten voor de verbouwing, is het natuurlijk ook afhankelijk van het sanitair dat je koopt. Ga je voor luxe of eenvoudig sanitair? Bij een badkamer van 4m² met eenvoudig sanitair, ben je gemiddeld zo’n €7.000 euro kwijt. Ga je voor luxe sanitair en is je badkamer 8m², dan ben je al snel €25.000 kwijt. De waardevermeerdering ligt tussen de 40 en 80%.

  De verbouwingskosten voor een keuken

  Als je een L-vorm keuken van 12m² gaat verbouwen en hierbij het tegelwerk of plafond niet meeneemt, ben je bijna €10.000 kwijt aan verbouwingskosten. Wil je de keuken renoveren mét tegelwerk, dan moet je €11.250 neertellen. In beide gevallen ligt de waardevermeerdering tussen de 40 en 80%.

  Is je keuken groter dan 12m²? Dan ben je, afhankelijk van het soort renovatie, tussen de €16.000 en €19.000 kwijt.

  De verbouwingskosten voor een aanbouw of uitbreiding

  De kosten voor een aanbouw of uitbreiding zijn o.a. afhankelijk van de afmeting en het dak. Bij een plat dak en 20m², wordt uitgegaan van zo’n €33.250 aan kosten. Bij een hellend dak stijgen de kosten naar €47.000. De waardevermeerdering ligt vaak tussen de 60 en 100%.

  De verbouwingskosten voor een erker

  Een erker kost zo’n €6.000-€10.000. De prijs is afhankelijk van o.a. de breedte en diepte van de erker. Zo betaal je voor een erker die 3 meter breed is en 1,5 meter diep zo’n €6.500. Voor Nederlandse huizen wordt vaak de afmeting 3 x 1 meter aangehouden voor erkers. Als er extra fundering gelegd moet worden, lopen de kosten op: een extra fundering kost rond de €800.

  Tips als je gaat lenen voor een verbouwing

  • Leen alleen het bedrag dat je nodig hebt;
  • Wil je éénmalig een vast bedrag lenen? Kies dan voor een persoonlijke lening. Als je doorlopend geld wilt kunnen opnemen, kan je beter kiezen voor een doorlopend krediet;
  • Lees de voorwaarden goed door;
  • Controleer de vergunning bij de Autoriteit Financiële Markt om te voorkomen dat je in zee gaat met een onbetrouwbare kredietverstrekker;
  • Vergeet de risico’s niet: als je geld leent, ga je een verplichting aan. Je moet je aan betalingsafspraken houden, ook als je persoonlijke situatie in negatieve zin verandert.

  geld lenen verbouwing

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.