Glasvezel Hilversum

In het begin van 2009 is de glasvezelproducent Glashart begonnen met het aanleggen van glasvezel in Hilversum. De aanleg van het glasvezelnetwerk werd gedaan in verschillende etappes. Hilversum werd in 14 gebieden opgesplitst. De aanleg van glasvezel was geen bewonersinitiatief maar georganiseerd door een manager van Reggefiber. Er waren natuurlijk wel afspraken gemaakt met de gemeente.

Glasvezel is de toekomst

Het netwerk waar we nu over beschikken, kan ons intensief gebruik bijna niet meer aan. Het alsmaar groeiende aantal apparaten dat gebruik maakt van het netwerk is hier de oorzaak van. Een glasvezelnetwerk daarentegen heeft veel meer capaciteit dan het huidige netwerk. Daarom zal uiteindelijk iedereen een glasvezelverbinding nodig hebben.

 

Voordelen van glasvezel

Naast het feit dat glasvezel een grotere capaciteit heeft zijn er nog veel meer voordelen te noemen. Doordat een glasvezelverbinding aan huis wordt aangelegd, heb je een betrouwbare en stabiele internetverbinding. Internet via glasvezel is vele malen sneller. Het uploaden van bestanden gaat tevens even snel als downloaden. Tenslotte kun je genieten van een nog beter beeldkwaliteit bij het tv kijken.

Glasvezelinternet in Hilversum

Hilversum heeft net als alle andere steden een open glasvezelnetwerk. Dit betekent dat alle glasvezelproviders hun diensten mogen aanbieden op het netwerk. Een paar van de grote glasvezelaanbieders in Hilversum zijn KPN en XS4ALL. Gebruik de vergelijker om te zien welke providers glasvezel aanbieden in jouw buurt.

Glasvezelaanbieders vergelijken

Als je je postcode invult in onze vergelijker kun je de abonnementen van de glasvezelaanbieders met elkaar vergelijken. Dan weet je zeker dat je het beste en goedkoopste glasvezelabonnement kiest. Het overstappen van provider is natuurlijk geen probleem. Heb je gevonden wat je zocht? Sluit het abonnement dan direct af op Overstappen.nl.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.