Glasvezel Leeuwarden

Vergelijk verschillende glasvezel aanbieders en vind de beste voor de laagste prijs.
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vergelijk glasvezel
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Leeuwarden biedt al sinds 2010 internet via glasvezel aan. Op 18 maart 2010 werd de eerste glasvezelcentrale in Leeuwarden geplaatst. De wethouder van Leeuwarden was erg enthousiast over de komst van de glasvezelcentrale. Dit kwam omdat de aanleg van glasvezel voor meer werkgelegenheid zorgde. Ook de gamesector in Leeuwarden profiteerde van glasvezelinternet.

Wat houdt glasvezel in?

Glasvezel is een haardunne draad van glas, waar een laserlicht doorheen wordt gestraald. Door deze nieuwe techniek wordt een grote hoeveelheid data snel over grote afstanden verspreid. Een glasvezelaansluiting wordt per huishouden aangesloten, ook wel Fiber to the Home (FttH) genoemd. Daardoor hoef je geen internetverbinding meer te delen met de buren. Zo wordt het mogelijk om veel sneller informatie te uploaden of te downloaden.

Voordelen van glasvezel

Internet via glasvezel biedt vele voordelen ten opzichte van ADSL- of kabelinternet. Een van de grootste voordelen van glasvezel is dat je internetsnelheid sterk verbetert, wel 4 keer zo snel. Met glasvezel kun je dus gemakkelijk HD-films kijken of online gamen zonder haperingen. Ook zijn de up- en downloadsnelheden gelijk aan elkaar, wat bij ADSL- en kabelinternet niet het geval is. Bovendien is glasvezelinternet erg betrouwbaar en stabiel, omdat je een glasvezelaansluiting niet hoeft te delen met je buurt.

Aanbod glasvezel Leeuwarden

Als je in Leeuwarden woont, kun je voor glasvezelinternet kiezen. Je hoeft alleen maar je postcode in onze vergelijker in te vullen om te zien bij welke providers je internet via glasvezel kunt aanvragen. De grote telecombedrijven KPN, Telfort en XS4ALL bieden glasvezel aan in Leeuwarden. Het is ook mogelijk een voordelig alles-in-een-pakket met glasvezel aan te schaffen in Leeuwarden.

Glasvezelaanbieders vergelijken

In Leeuwarden heb je veel keuze qua glasvezelabonnementen. Om het je een beetje makkelijker te maken, kun je bij Overstappen.nl deze glasvezelabonnementen met elkaar vergelijken. Vergelijk de abonnementen op prijs en kwaliteit, zodat je het beste abonnement kiest. Sluit een glasvezelabonnement af met gratis overstapservice en maak gebruik van het snelste internet in Leeuwarden.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.