Speedtest

Is je internet wel zo snel als je internetprovider belooft? Door middel van een speedtest kom je er snel genoeg achter of de beloofde internetsnelheid wordt behaald. Bij een internet-speedtest wordt zowel de download- als de uploadsnelheid van je internetverbinding gemeten.

Speedtest: internet snelheid testen

Bij de meeste internetproviders is het mogelijk om een internet speedtest te doen. Heb je een internetabonnement en ben je benieuwd welke snelheden je internetverbinding haalt? Ga naar de website van je internetaanbieder en controleer of deze een speedtest voor internet aanbiedt. Het maakt trouwens niet uit wat voor soort internetabonnement je heeft. Of je nu internet via de kabel of ADSL heeft, alle verbindingen zijn te testen.

Testen van jouw internetsnelheid

Naast een speedtest bij je provider circuleren er ook onafhankelijke speedtests op internet. Via Google zijn deze eenvoudig te vinden. Maar waar moet je op letten als je een speedtest voor je internet gaat doen?

  • Als eerste is het verstandig om alleen de speedtest te openen en andere internetapplicaties te sluiten. Deze kunnen de snelheid beïnvloeden.
  • Doe een speedtest op meerdere tijdstippen en dagen. Hiermee krijg je het beste beeld van de daadwerkelijke snelheid van je internetverbinding.

Sneller internetabonnement

Wil je na het zien van de resultaten van de speedtest overstappen op een aanbieder met sneller internet? Vergelijk internetproviders op Overstappen.nl en vind een sneller internetabonnement. En misschien betaal je wel minder dan met je huidige abonnement.

Vergelijk alle pakketten

Vul je postcode en huisnummer in:

Wat wil je in je pakket?

Zojuist overgestapt

  • 25 april, 17:50 Mevr. van H. uit Eindhoven is overgestapt.
  • 25 april, 17:45 Mevr. C. uit Leeuwarden is overgestapt.
  • 25 april, 17:42 Dhr. T. uit Leeuwarden is overgestapt.

Reviews Overstappen.nl

"In een woord ...voortreffelijk.."

T Hoenen, 25. Apr