Waarom overstappen van internetaanbieder? | Overstappen.nl

Waarom overstappen van internetaanbieder?

Ben je al jaren bij dezelfde internetaanbieder? De kans is groot dat je inmiddels meer betaalt dan nodig. Nieuwe klanten krijgen overstapkortingen en besparen zo op hun maandelijkse lasten. Is jouw pakket met internet, bellen en/of tv nog steeds de beste keuze? Met onze vergelijker van internetaanbieders kom je hier in een paar minuten achter. 

1. Overstappers krijgen meer

Internetaanbieders halen alles uit de kast om nieuwe klanten te werven. Ze bieden hoge welkomstkortingen aan, zoals de eerste maanden gratis of halve prijs. Of ze trakteren nieuwe klanten met welkomstcadeaus zoals een nieuwe televisie of tablet.

2. Trouw kan je geld kosten

De afgelopen jaren zijn de snelheden van internetabonnementen regelmatig verhoogd. Heb je al lang geleden een abonnement afgesloten tegen een bepaalde prijs en voorwaarden. Het kan zijn dat je huidige aanbieder inmiddels veel betere producten op de markt brengt. Of is er een andere aanbieder met een gunstiger pakket? Tijd om in actie te komen en je huidige abonnement onder de loep te nemen.

3. Meer inhoud voor hetzelfde geld

De kans is groot dat je voor hetzelfde bedrag een beter pakket kunt afnemen. Je krijgt een snellere internetverbinding of extra diensten zoals interactieve tv. Ben je tevreden over je huidige snelheid? Dan kun je overstappen naar een goedkoper abonnement. In beide gevallen ben je voordeliger uit.

4. Concurrentie tussen internetaanbieders

Begin 2014 liet de Autoriteit Consument & Markt weten dat de strijd om alles-in-een-klanten steeds feller wordt. Internetaanbieders concurreren voortdurend met elkaar om de gunst van de klant. Zij stunten met prijzen. Of ze trekken klanten aan met nieuwe diensten, zoals:

  • live tv-kijken op tablet of smartphone
  • buitenhuis gratis gebruik van WiFi-hotspots van andere klanten
  • begin gemist, waarmee je programma’s vanaf het begin kunt starten

5. Doe de postcodecheck

Via een postcodecheck zie je binnen een minuut welke alles-in-een-pakketten en losse abonnementen op jouw adres beschikbaar zijn. Je krijgt in onze vergelijker en overzicht van de goedkoopste abonnementen die je kunt filteren op internetsnelheid, aantal tv-zenders, contractduur en soort aansluiting (ADSL, kabel of glasvezel). Erg handig om een voordelig pakket te vinden dat aansluit op je wensen.

Overstapservice

De meeste internetaanbieders hanteren een overstapservice waarbij de nieuwe aanbieder de oude aanbieder voor je opzegt. In het aanvraagformulier in de vergelijker zie je of je voor jouw switch gebruik kunt maken hiervan. Moet je toch zelf opzeggen? Gebruik dan onze standaard-opzegbrief.