Telefoon abonnement zonder BKR

Telefoon abonnement zonder BKR vergelijken

In de vergelijker hieronder vind je een lijst met alle telefoonabonnementen zonder BKR- registratie. Je kunt de filters gebruiken om de abonnementen met elkaar te vergelijken. Zo vind je gemakkelijk en snel het juiste abonnement voor jou.

Wat is een BKR- registratie

Bij een BKR- registratie wordt een persoon opgenomen in het BKR- register. Deze registratie is sinds 2017 een verplichting en geldt voor alle leningen boven een bedrag van €250. De partij bij wie deze melding wordt gemaakt heet het BKR, oftewel Stichting Bureau Krediet Registratie. De reden voor deze registratie is een manier van controle, of de persoon het geleende bedrag kan terugbetalen. Een BKR- registratie kan daarom zowel positief als negatief zijn, afhankelijk of de persoon op tijd betaald heeft.

Overigens kan een bedrijf een inkomenscheck of BKR- check uitvoeren als je een bedrag gaat lenen. Boven de €250 is dit overigens verplicht. Dit zou een provider dus kunnen aanvragen bij de aanschaf van een telefoonabonnement.

BKR- registratie telefoonabonnement

Als consument ontvang je dus een BKR- registratie, als je een toestel met een krediet boven de €250 aanschaft. Dit is dus het bedrag dat je tijdens de contractduur moet betalen aan de provider. Reken dus niet het bedrag mee, dat jij eventueel voor de contractduur aflost! De maandelijkse kosten voor de bundel, zoals internet, SMS en belminuten, worden ook hierbij niet meegerekend.

Gevolgen BKR- registratie telefoon

De gevolgen van een BKR- registratie, bijvoorbeeld bij een telefoonabonnement, is dat je als consument een (meestal) minder hoge lening kan aanvragen. Dit kan bijvoorbeeld problemen opleveren bij het aanvragen van een hypotheek of lening voor je auto. Het heeft zeker invloed als je een negatieve BKR- registratie hebt. vermijd daarom altijd betalingsachterstanden, zelfs voor een telefoonabonnement.

BKR- registratie telefoon omzeilen

Heb je bovenstaande informatie gelezen en besloten een BKR- registratie te willen vermijden? Dan is de eerste tip om geen toestel krediet van boven de €250 te nemen. Koop daarom een goedkope telefoon of betaal een gedeelte van je toestel krediet af. De tweede tip is om een losse telefoon aan te schaffen, in combinatie met een sim only of prepaid abonnement. Hierdoor leen je niks en vermijd je een BKR- registratie. De derde tip is om een zakelijk telefoon abonnement aan te schaffen. Een BKR- registratie is namelijk gericht op een persoon, niet een bedrijf.

Voorbeeldsituatie

Stel je wilt een Apple iPhone 13 bij KPN aanschaffen, met een contractduur van twee jaar. Je eenmalige kosten zijn standaard €0 en het toestel krediet is €672. In deze situatie word jij geregistreerd bij het BKR. Je vermijdt dit door minimaal €422 direct te betalen. De overige 24 maanden betaal je het restbedrag af. Het restbedrag is in feite je lening.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.