De premies voor de zorgverzekeringen in 2019 zijn bekend!

featured image
Zorgverzekering
admin
15 november 2018

De premies voor de zorgverzekeringen in 2019 zijn bekend!

Het zorgseizoen is begonnen! Op 12 november maakten alle zorgverzekeraars hun premies voor het komende jaar bekend. Dit betekent dat je nu kan overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Maar, waarom is het slim om over te stappen?

De zorgpremie stijgt

Ook dit jaar stijgen de premies weer. Wist je dat het verschil tussen de goedkoopste en duurste basis zorgverzekering maar liefst €423 per jaar is? Omdat de premies stijgen, kan het maar zo gebeuren dat je volgend jaar fiks meer moet gaan betalen, terwijl je dit jaar nog goedkoop uit was.

Maak je geen zorgen: het is niet nodig om uren de websites van zorgverzekeraars af te speuren. Wij zetten zorgverzekeraars en hun zorgverzekeringen voor je op een rijtje in onze zorgvergelijker, zodat je snel ziet welke verzekeraar jou de beste prijs en dekking biedt.

[zorgvergelijker-angular baseurl=”/zorgverzekering” location=”shortcode” title=””]

Moet ik overstappen?

Nee, niks moet natuurlijk. Maar wij raden wel aan om op zijn minst te kijken of het slim is om over te stappen. Naast het feit dat de premies stijgen, verandert ook je persoonlijke situatie. Waar je in 2018 weinig zorg nodig bleek te hebben, kan dit in 2019 compleet anders zijn. Denk je er bijvoorbeeld aan om zwanger te worden? Of overweeg je fysiotherapie? Dan is het zeker slim om te kijken naar een goede dekking, zodat je zo min mogelijk kwijt bent aan zorgkosten.

Goed om te weten: je hoeft je aanvullende verzekering niet af te sluiten bij de verzekeraar bij wie je je basisverzekering afsluit.

Tot wanneer kan ik overstappen?

Als je voor 1 januari 2019 overstapt, zegt je nieuwe zorgverzekeraar je oude zorgverzekering op. Je kan in principe tot eind februari overstappen, maar dan moet je wel al je oude zorgverzekering hebben opgezegd. Je kan terecht op onze zorgverzekering 2020 pagina voor meer info.

Hulp nodig?

Onze klantenservice staat voor je klaar! Bellen kan naar 020 – 760 42 42.