Reisverzekering backpacken | Overstappen.nl

Reisverzekering backpacken

Als je van avontuurlijk reizen houdt is backpacken echt iets voor jou. Of het nou in je eentje is of met je gezin, het is sowieso een uitdaging die zorgt voor waardevolle herinneringen. Vaak gaan mensen backpacken in Azië, zo zijn Thailand en Indonesië populaire bestemmingen. Bij zo’n reis is de voorbereiding belangrijk en daarmee ook je reisverzekering.

Reisverzekering tijdens backpacken: reisduur

De meeste verzekeraars bieden geen losse backpack reisverzekering aan. In plaats hiervan is bijna altijd een doorlopende reisverzekering de geschikte verzekering voor backpackers. Backpacken doe je meestal niet voor een aantal weken, maar eerder voor een aantal maanden of zelfs een jaar. Het is dus belangrijk om een doorlopende reisverzekering te kiezen die past bij jouw backpack-avontuur. Let er goed op dat je niet over deze maximale reisduur heen komt, want dan ben je niet meer verzekerd.
 

Maximale reisduur per verzekeraar

beweeg de tabel van links naar rechts
Verzekeraar180 dagen verzekerd365 dagen verzekerd
A.S.R.JaNee
ABN AMROJaJa
AegonJaJa
Allianz AssistanceJaNee
Centraal BeheerJaJa
De InternationaleNeeNee
FBTOJaJa
InsharedNeeNee
Nationale NederlandenJaNee
OHRAJaJa
UnigarantJaNee
UnivéJaNee

Aanvullende dekkingen voor backpacken

Tijdens het backpacken kun je in een hoop verschillende situaties komen en het kan belangrijk zijn om overal voorbereid op te zijn. Hier zijn dan ook een of een aantal aanvullende dekkingen voor af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een extra dekking voor als je bagage beschadigd raakt of gestolen wordt of een annuleringsverzekering voor als er iets onverwachts gebeurt en je je reis moet annuleren.

Een belangrijke keuze voor dekking is of je Europa- of Werelddekking nodig hebt. Omdat backpackers vaak de hele wereld over (willen) gaan is het van belang om goed door te geven dat je werelddekking nodig hebt. In Europa ben je standaard verzekerd als je een doorlopende reisverzekering afsluit.

Medische kosten tijdens het backpacken

Op zoek gaan naar bijzondere plekken is een van de mooie uitdagingen tijdens backpacken. Zo kan je in restaurants komen waar bijvoorbeeld de hygiëneregels wat minder streng zijn dan in Nederland of kan je scooters of andere voertuigen huren waar je hier een speciaal rijbewijs voor nodig zou hebben. Dit brengt risico’s met zich mee zoals ziek worden door verkeerd bereid eten of je kunt een ongeval krijgen. Om je te verzekeren tegen deze risico’s kan je een medische kosten dekking afsluiten. Vaak zijn de medische kosten in het buitenland namelijk hoger dan in Nederland en je zorgverzekering dekt vaak niet de volledige kosten. Een belangrijke aanvullende dekking voor backpackers om af te sluiten.

De aanvullende dekking voor medische kosten is voor onverwachte kosten in het buitenland, bij bijvoorbeeld een ongeval. Moet je regelmatig naar het ziekenhuis voor controles of heb je een fysiotherapie of tandartsbehandeling nodig? Dan moet je een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Kosten backpack reisverzekering

Wil je een heel jaar backpacken? De kosten hiervan verschillen sterk en zijn afhankelijk van de dekking die de verzekeraar aanbiedt. Daarnaast heeft de locatie waar de reisverzekering geldig moet zijn invloed op de maandelijkse premie. Zo heb de keuze uit een Europadekking of werelddekking.

Europadekking

Wanneer je reis uitsluitend binnen Europa plaatsvindt, sluit je een reisverzekering met “Europadekking” af. De kosten voor een doorlopende reisverzekering met Europadekking waarmee je een jaar op reis kan variëren van € 3 tot € 22 per maand.

Werelddekking

Als je tijdens je reis ook buiten Europa bent lopen de kosten voor een reisverzekering op. Je betaalt voor een doorlopende reisverzekering met werelddekking tussen de € 5 en € 22 per maand.

Gecontroleerd door
Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
Jeremy Broekman
Expert schadeverzekeringen
5 minuten 10-07-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

De keuze voor een reisverzekering tijdens het backpacken hangt van een aantal kenmerken af: reisduur, landen binnen of buiten Europa en welke aanvullende dekkingen je denkt nodig te hebben. Het is in ieder geval verstandig om een doorlopende reisverzekering te kiezen.

Er zijn slechts een aantal verzekeraars waarbij je een jaar lang achter elkaar verzekerd kan zijn met je doorlopende reisverzekering. Dit zijn: ABN AMRO, Aegon, Centraal Beheer, FBTO en OHRA. Bij de overige verzekeraars is de maximale reisduur vaak 180 dagen.

Nee, de gekozen doorlopende reisverzekering stopt niet als je weer thuis bent na het backpacken. Ook voor andere (korte) vakanties blijf je verzekerd.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws

/assets/danielle-claude-belanger-NUQhvaT_rWA-unsplash-scaled-e1720526464260.jpg
Pers

Bijna 40% Nederlanders vreest diefstal op vakantie

Uit een onderzoek van Overstappen.nl blijkt dat bijna 40% van de Nederlanders vreest voor diefstal van waardevolle spullen tijdens vakanties. Jongeren maken zich vooral zorgen over bagageverlies, terwijl ouderen relatief onbezorgd zijn over reisgerelateerde problemen.

/assets/maarten-duineveld-pmfJcN7RGiw-unsplash-scaled-e1711024908613.jpg
Reisverzekering

Een 10% stijging van het aantal wintersporters met letsel of pech

Lees hier meer over de stijging van het aantal gemelde ongelukken tijdens afgelopen wintersportseizoen.

/assets/marco-ceschi-cw32bXq5JFo-unsplash-scaled-e1708008318186.jpg
Reisverzekering

2023: Succesvol jaar voor de reisbranche met interessante trends

De reisbranche kijkt tevreden terug op een succesvol 2023 en heeft hoge verwachtingen voor een voortzetting van deze positieve trend in 2024. Sinds mei 2023 is er een opmerkelijke toename in het aantal boekingen, vooral voor vakanties buiten Europa, wat duidt op een terugkeer naar het niveau van voor de Covid-19-pandemie.

/assets/IMG_20230102_104149.jpg
Reisverzekering

Wintersport 2023-2024: Trends en inzichten

Het wintersportseizoen 2023-2024 is van start gegaan! In dit artikel krijg je informatie uit een recent onderzoek over de trends en inzichten in de wereld van wintersport. Lees meer over de stijging in populariteit en uitgaven, vroegtijdige boekingen, favoriete bestemmingen en de overweging om een verzekering af te sluiten.

/assets/gemmmm-912dbRKHTII-unsplash-scaled.jpg
Reisverzekering

Aardbeving in Marokko: Hoe handelen de reisorganisaties en reizigers?

Lees in dit artikel meer over de verwoestende aardbeving in Marokko. Kom te weten hoe reisorganisaties hiermee omgaan, wat reizigers doen en wat jij moet doen als jij in Marokko bent of hier nog heen gaat.