Lang op reis verzekering | Tot een jaar lang op reis

Lang op reis verzekering

Droom jij ook van een lange reis waarin je de wereld ontdekt, nieuwe culturen leert kennen en onvergetelijke avonturen beleeft? Of je nu een globetrotter bent, een backpacker die de ongebaande paden wil verkennen, of iemand die een jaar lang de wereld rond wil reizen, één ding is zeker: een goede voorbereiding is het halve werk. En daar hoort een passende verzekering bij. Op deze pagina lees je alles over lang op reis verzekeringen.

Lang op reis verzekering

Wanneer je voor langere tijd op reis gaat, is een doorlopende reisverzekering een must. Dit type verzekering is speciaal ontworpen voor de avonturiers die langer dan de gebruikelijke vakantieperiode van huis zijn. Een standaard reisverzekering dekt vaak slechts reizen tot 60 dagen.

Wil je langer wegblijven, dan sta je voor een keuze: of je kiest voor een uitgebreider pakket met een langere maximale reisduur, of je breidt je verzekering uit met een aanvullende dekking. Een verzekering voor lange reizen biedt doorgaans tot 180 dagen bescherming, en in sommige gevallen zelfs tot een heel jaar.

Reisverzekering voor backpacken

Backpacken is een unieke manier van reizen, waarbij vrijheid en flexibiliteit vooropstaan. Ga je voor een langere tijd backpacken, dan is het essentieel om een reisverzekering te kiezen die past bij deze vorm van reizen. Een langere reisduur betekent immers meer risico’s en onvoorziene omstandigheden.

Voor backpackers is het aan te raden om een doorlopende reisverzekering met een lange reisduur af te sluiten en deze aan te vullen met specifieke dekkingen, zoals medische kosten in het buitenland, pechhulp, bagageverzekering, enzovoort. Deze aanvullende dekkingen zijn van groot belang om goed voorbereid te zijn op de uitdagingen die backpacken met zich mee kan brengen

Reisverzekering langer dan 180 dagen

Als je plannen hebt voor een reis die langer duurt dan een half jaar, is het cruciaal om een reisverzekering af te sluiten die je gedurende deze hele periode dekt. De meeste standaard reisverzekeringen bieden geen dekking voor zulke lange reizen. Daarom is het belangrijk om uit te kijken naar verzekeringen die specifiek ontworpen zijn voor langdurige avonturen.

Lang op reis verzekeringen houden rekening met de unieke behoeften en risico’s die komen kijken bij lang op reis zijn, zoals uitgebreide medische dekking, dekking voor verlies of diefstal van persoonlijke eigendommen en eventuele annuleringen of onderbrekingen van je reis. Door de juiste keuze te maken, zorg je ervoor dat je zowel fysiek als financieel beschermd bent tijdens je lange reis.

Hieronder vind je een overzicht van verzekeraars waar je een reisverzekering kan afsluiten voor een periode langer dan 180 dagen.

 • Centraal Beheer
 • Univé
 • FBTO
 • OHRA
 • ABN AMRO
 • Ik kies zelf van a.s.r.
 • Allianz Assistance
 • a.s.r.
 • Nationale Nederlanden
 • Aegon
 • Unigarant

Een jaar lang op reis

Een jaar op reis gaan is een droom voor velen en vereist een goede voorbereiding, zeker op het gebied van verzekeringen. Een lang op reis verzekering die je een heel jaar dekt, is essentieel. Dit type verzekering zorgt ervoor dat je gedurende je hele reis beschermd bent, ongeacht waar je bent.

Het is belangrijk dat deze verzekering niet alleen medische kosten dekt, maar ook andere risico’s zoals diefstal, verlies van bagage, en onvoorziene reisonderbrekingen. Het afsluiten van een reisverzekering met de gewenste dekking kan in onze vergelijker. Je kiest zelf welke dekking nodig is voor je reis, ook voor welke tijdsduur.

Onderstaand vind je een overzicht van verzekeraars die een lang op reis verzekering van 365 dagen aanbieden.

 • Centraal Beheer
 • FBTO
 • OHRA
 • ABN AMRO
 • Aegon

Kosten lang op reis verzekering

Wil je voor een geheel jaar op reis? De kosten hiervan verschillen sterk en zijn afhankelijk van de dekking die de verzekeraar aanbiedt. Daarnaast heeft de locatie waar de reisverzekering geldig moet zijn invloed op de maandelijkse premie. Zo heb de keuze uit een Europadekking of werelddekking.

Europadekking

Wanneer je reis uitsluitend binnen Europa plaatsvindt, sluit je een reisverzekering met “Europadekking af”. De kosten voor een doorlopende reisverzekering met Europadekking waarmee je een jaar op reis kan variëren van € 3 tot € 22 per maand.

Werelddekking

Als je tijdens je reis ook buiten Europa bent lopen de kosten voor een reisverzekering op. Je betaalt voor een doorlopende reisverzekering met werelddekking tussen de € 5 en € 22 per maand.

Hoe sluit je een lang op reis verzekering af?

  1. 1

   Stap 1: Vul je persoonlijke gegevens in

  1. 2

   Stap 2: Vul je maximale reisduur in

  1. 3

   Stap 3: Vergelijk + kies de beste optie

  1. 4

   Stap 4: Je bent verzekerd

  1. 1

   Stap 1: Vul je persoonlijke gegevens in

  pijltje
  1. 2

   Stap 2: Vul je maximale reisduur in

  pijltje
  1. 3

   Stap 3: Vergelijk + kies de beste optie

  pijltje
  1. 4

   Stap 4: Je bent verzekerd

Gecontroleerd door
Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
Jeremy Broekman
Expert schadeverzekeringen
5 minuten 10-07-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Het is doorgaans verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten als je voor een langere periode op reis gaat. Bij sommige doorlopende reisverzekeringen kan je tot een geheel jaar op reis gaan.

Dit verschilt per reisverzekering. Meestal is dit 60 dagen, 90 dagen, 180 dagen of een heel jaar. In onze vergelijker kan je de tijdsduur zelf aangeven. Dit is het achtereenvolgende aantal dagen dat je in een jaar op reis gaat.

Ja, dit is zeker mogelijk met een doorlopende reisverzekering. Je kan gewoon een weekendje weg in Nederland of het buitenland.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws

/assets/danielle-claude-belanger-NUQhvaT_rWA-unsplash-scaled-e1720526464260.jpg
Pers

Bijna 40% Nederlanders vreest diefstal op vakantie

Uit een onderzoek van Overstappen.nl blijkt dat bijna 40% van de Nederlanders vreest voor diefstal van waardevolle spullen tijdens vakanties. Jongeren maken zich vooral zorgen over bagageverlies, terwijl ouderen relatief onbezorgd zijn over reisgerelateerde problemen.

/assets/maarten-duineveld-pmfJcN7RGiw-unsplash-scaled-e1711024908613.jpg
Reisverzekering

Een 10% stijging van het aantal wintersporters met letsel of pech

Lees hier meer over de stijging van het aantal gemelde ongelukken tijdens afgelopen wintersportseizoen.

/assets/marco-ceschi-cw32bXq5JFo-unsplash-scaled-e1708008318186.jpg
Reisverzekering

2023: Succesvol jaar voor de reisbranche met interessante trends

De reisbranche kijkt tevreden terug op een succesvol 2023 en heeft hoge verwachtingen voor een voortzetting van deze positieve trend in 2024. Sinds mei 2023 is er een opmerkelijke toename in het aantal boekingen, vooral voor vakanties buiten Europa, wat duidt op een terugkeer naar het niveau van voor de Covid-19-pandemie.

/assets/IMG_20230102_104149.jpg
Reisverzekering

Wintersport 2023-2024: Trends en inzichten

Het wintersportseizoen 2023-2024 is van start gegaan! In dit artikel krijg je informatie uit een recent onderzoek over de trends en inzichten in de wereld van wintersport. Lees meer over de stijging in populariteit en uitgaven, vroegtijdige boekingen, favoriete bestemmingen en de overweging om een verzekering af te sluiten.

/assets/gemmmm-912dbRKHTII-unsplash-scaled.jpg
Reisverzekering

Aardbeving in Marokko: Hoe handelen de reisorganisaties en reizigers?

Lees in dit artikel meer over de verwoestende aardbeving in Marokko. Kom te weten hoe reisorganisaties hiermee omgaan, wat reizigers doen en wat jij moet doen als jij in Marokko bent of hier nog heen gaat.