Telefoon abonnement vergelijken

Wil je ook af van je hoge telefoonkosten? Vergelijk hier dan de aller goedkoopste Sim Only abonnementen. Nu tot wel 90% goedkoper bellen.

  • Bespaar maandelijks veel geld
  • Geen onnodig duur toestel
  • Totaalaanbod alle providers
  • Vertrouwd en veilig

Sim only vergelijken

Meer dan 40% van de consumenten in Nederland heeft een telefoon abonnement. Een telefoon abonnement is voor de meeste mensen de makkelijkste manier om de nieuwste mobiele telefoons te kunnen gebruiken. Je hoeft namelijk niet in één keer in een hoog bedrag te betalen voor de smartphone maar het bedrag wordt gespreid over de contractduur, wat vaak twee jaar is.

Als je voor jezelf duidelijk hebt welke smartphone je wilt kun je deze selecteren boven onze vergelijker van telefoon abonnementen. Hierna zie je van alle mobiele providers de telefoon abonnementen die zij aanbieden voor deze mobiele telefoon. Met behulp van de filters aan de zijkant kan je jouw wensen invullen en zo komen alle telefoon abonnementen in beeld die aan jouw wensen voldoen.

Bij ons vind je een goedkoop telefoon abonnement die aan al jouw wensen voldoet, dus telefoonabonnementen vergelijken en je telefoon kopen doe je op Overstappen.nl!

Wat is een telefoon abonnement?

Een telefoon abonnement is een abonnement bij een mobiele provider waar je maandelijks een vast bedrag voor betaald en waar je ook een mobiele telefoon bij krijgt. Meer dan vier op de tien Nederlanders vinden een telefoon abonnement de beste keuze voor de aanschaf van een nieuwe smartphone.

Het principe van een telefoon abonnement is dat je dus een vast bedrag per maand betaald voor een bepaalde bundel. Deze bundel bestaat uit verschillende kenmerken, namelijk een hoeveelheid belminuten, sms’jes en MB’s. Deze hoeveelheden zijn één maand geldig en aan het begin van de maand worden de hoeveelheden weer teruggezet.

Mobiele providers bieden deze telefoon abonnementen aan in combinatie met mobiele telefoons zodat consumenten ook een nieuwe mobiel kunnen uitkiezen. Bij sommige telefoon abonnementen kan je bij het abonnement een gratis telefoon uitzoeken, dit is afhankelijk van het telefoon abonnement. Bij een goedkoop abonnement moet je vaak nog een bedrag bijbetalen voor de telefoon en bij de uitgebreidere telefoon abonnementen krijg je vaak een gratis telefoon.

Goedkoop telefoon abonnement

Sim only providers bieden heel veel verschillende goedkope telefoon abonnementen aan. Het meeste verschil in prijs tussen de verschillende telefoonabonnementen zit in de internetbundel van het abonnement. Mobiel internet is een steeds belangrijker wordende factor in een telefoon abonnement. Als je een goedkoop telefoon abonnement wil is het dus verstandig om vooral het aantal MB’s zo laag mogelijk te houden zodat je kan profiteren van lagere abonnementsprijzen per maand.

Je moet er dan wel op letten dat je niet teveel mobiele data verbruikt. Dit kan je doen door op elke plek waar mogelijk jouw mobiele telefoon met WiFi te verbinden, op die manier houd je je mobiele internetverbruik het laagst. Als je een goedkoop telefoon abonnement wil is het onverstandig om via mobiel internet Youtube filmpjes te gaan bekijken omdat dit erg veel mobiele data kost. Dit is ook het geval bij het gebruiken van navigatiesoftware op je smartphone.

Je hebt ook de keuze voor een ander goedkoop telefoon abonnement, namelijk een telefoon abonnement zonder mobiele telefoon. Dit is een sim only abonnement en het maandbedrag voor dit abonnement is een stuk lager. Een sim only abonnement is een goede keuze als je tevreden bent met je huidige mobiele telefoon en deze wil blijven gebruiken.

Welk telefoon abonnement past bij mij?

Door het grote aanbod van telefoon abonnementen door mobiele providers kan het lastig zijn om het overzicht te bewaren tussen deze verschillende abonnementen. Na het kiezen van een mobiele telefoon komen er namelijk nog een aantal belangrijke keuzes voor jou zoals de keuze voor de provider en de grootte van je bundels.

Het kan ingewikkeld zijn om te bedenken hoe vaak je de mobiele telefoon gaat gebruiken. Dit zorgt er ook direct voor dat het lastig is om te bedenken welk telefoon abonnement je moet kiezen. Gelukkig is het wel mogelijk om een goede schatting te maken over je mobiele telefoonverbruik.

Zoals al eerder vermeld kan een telefoon abonnement verschillen op een aantal punten zoals belminuten, sms’jes en het aantal MB’s mobiel internet die je kan gebruiken. Vooral het mobiel internetverbruik blijkt een lastig punt om in te schatten, in tegenstelling tot het aantal belminuten en sms’jes wat vaak wel te bedenken is.

Als je een idee hebt hoeveel belminuten, sms’jes en MB’s je verbruikt is het verstandig om bij het kiezen van je telefoon abonnement hier iets boven te zitten. Zo voorkom je dat je per ongeluk een keertje buiten je bundel belt, sms’t of gebruikmaakt van internet. Verbruik buiten de bundel kan namelijk zorgen voor ongewild hoge kosten.

Wanneer je geen idee hebt wat voor telefoon abonnement je moet kiezen kan onderstaande tekst je helpen. Grofweg zijn er namelijk drie mogelijkheden voor een telefoon abonnement, die op deze manier op te delen zijn:

Minder dan gemiddelde gebruiker: Deze gebruiker is nieuw in de wereld van mobiele telefoons of gebruikt hem simpelweg gewoon weinig. Zij zijn bijvoorbeeld niet bekend met de term ‘4G mobiel internet’ en gebruiken de telefoon misschien om soms een keer een leuke foto door te sturen. Zij kijken geen filmpjes op hun smartphone en gebruiken de telefoon niet dagelijks. Voor deze gebruikers is een telefoon abonnement met 100 belminuten, 100 sms’jes en een databundel van 200 MB ruim voldoende.

Gemiddelde gebruiker: Een gemiddelde mobiele telefoon gebruiker gebruikt wel dagelijks zijn of haar telefoon en heeft regelmatig contact met andere mensen via bellen, Whatsapp of Social Media via de smartphone. Ook wordt er soms een Youtube-filmpje gekeken op de telefoon maar het is niet zo dat ze constant met hun smartphone bezig zijn. Gemiddeld gebruiken deze mensen tussen de 100 en 200 belminuten, ongeveer 100 sms’jes en tussen de 200 en 1000 MB mobiel internet.

Meer dan gemiddelde gebruiker: Er zijn ook mensen die constant met hun mobiele telefoon bezig zijn. Foto’s en video’s versturen en bekijken, constant muziek streamen en altijd up-to-date blijven met Social Media. Vaak zijn dit ook mensen die met de nieuwste smartphones rondlopen en deze telefoons als eerste bezitten. Voor deze gebruikers is een telefoonbundel van meer dan 200 belminuten, meer dan 100 sms’jes en meer dan 1 GB mobiel internet de verstandige keuze.

In het aantal MB’s mobiel internet zit tussen deze verschillende gebruikers relatief het meeste verschil. Dit is ook logisch omdat internet steeds belangrijker is geworden, vooral ook in de communicatie. Ook worden er vooral steeds meer Youtube-filmpjes en bijvoorbeeld “uitzending gemist” gekeken op mobiele telefoons.

Als je vaak thuis bent is het niet nodig om een grote internetbundel te kiezen, tenminste niet als je een WiFi netwerk hebt. Als je hiermee verbonden bent gebruik je namelijk helemaal geen mobiel internet uit je bundel. Ben je juist wel veel onderweg met je mobiele telefoon, bijvoorbeeld naar je werk? Dan is het juist verstandig om een grote internetbundel te nemen. Telefoon abonnement vergelijken? Vul jouw wensen in onze vergelijker in en bekijk direct het goedkoopste telefoon abonnement.

Het spreekt voor zich dat je ook ‘tussen’ deze gebruikers in kunt zitten. Deze gebruikers zijn er meer om inzicht te geven aan mensen die helemaal nieuw zijn in de wereld van mobiele telefoon abonnementen vergelijken. Als je nog vragen hebt kan je contact opnemen met onze helpdesk.

Telefoon abonnement of prepaid bellen?

Hoewel het steeds minder een vraagstuk is of je kiest voor een telefoon abonnement of voor prepaid bellen is het wel duidelijk om het verschil tussen deze twee manieren van telefoongebruik te laten zien. Tegenwoordig gebruikt nog iets meer dan 10% van de Nederlandse telefoonbezitters een prepaid simkaart. Dit zijn voornamelijk de wat oudere mensen omdat deze niet of nauwelijks bekend zijn met internet en in verhouding hun mobiele telefoon niet zo vaak gebruiken.

Het grote verschil tussen een telefoon abonnement en prepaid bellen is dat je bij een telefoon abonnement een vast bedrag per maand betaalt en bij prepaid bellen heb je te maken met beltegoed dat je zelf vooraf moet kopen en op je telefoon moet zetten. Telefoongebruikers die een telefoon abonnement hebben bezitten in verhouding nieuwere en duurdere telefoons dan prepaid bellers en gebruiken deze ook een stuk vaker.

Al jaren loopt het aantal prepaid bellers terug in aantal en stijgt de hoeveelheid telefoon abonnementen. Dit komt vooral omdat steeds meer mensen een smartphone willen die geoptimaliseerd is voor een verbinding met het internet. Na het opwaarderen van je beltegoed kan je bij prepaid bellen ook wel gebruikmaken van internet, maar dit kost in verhouding erg veel geld. Er zijn ook opties voor een maandelijkse bundel voor bijvoorbeeld mobiel internet maar hiervan is vaak de snelheid erg laag.

Ook is het zo dat je bij prepaid bellen in één keer een hoop geld moet betalen voor de mobiele telefoon zelf. Bij een telefoon abonnement worden deze kosten over de contractduur verspreid. Als je op zoek bent naar een goedkoop telefoon abonnement met internet ben je bij Overstappen.nl aan het juiste adres.

Onbeperkt bellen

Als je van jezelf weet dat je de hele dag door aan het bellen bent is het handig om een telefoon abonnement te kiezen die onbeperkt bellen aanbiedt. Onbeperkt bellen is zoals de naam al zegt een bundel van belminuten per maand die niet op kan. Je kan dus zoveel als je wilt bellen naar Nederlandse mobiele en vaste nummers. Servicenummers horen hier niet bij wat betekent dat je voor die nummers wel gewoon zal moeten betalen. Ook is het niet de bedoeling om deze dienst te misbruiken, door de telefoon bijvoorbeeld als babyfoon te gebruiken of iets dergelijks. Welke providers onbeperkt bellen aanbieden kan je direct zien in onze vergelijker.

Sommige providers bieden wel onbeperkt bellen aan maar in een iets andere vorm. Deze providers laten je onbeperkt bellen, maar alleen naar mensen die ook klant zijn bij diezelfde provider. Daarom is belangrijk om naar de verschillende voorwaarden te kijken van de verschillende providers in onze vergelijker.

Bij onbeperkt bellen wordt er ook steeds meer onbeperkt sms’en aangeboden. Dit kan voor sommige mensen een goede toevoeging zijn. Voor de meeste mensen is dit echter een weinig gebruikte functie omdat er tegenwoordig veel meer via internet berichten gestuurd worden (zoals Whatsapp en Snapchat) dan via sms.

Als je weet dat je vaak erg lange telefoongesprekken hebt kan Telfort een interessante optie zijn. Bij deze provider maak je na 10 minuten in het gesprek namelijk automatisch gebruik van gratis bellen. Dit betekent dat alle minuten na de eerste 10 minuten in elk gesprek gratis zijn, zowel voor bellen naar mobiele als vaste telefoons.

Onbeperkt internet

Zoals al eerder aangegeven is mobiel internet een steeds belangrijker wordend kenmerk in telefoon abonnementen. Vanwege het feit dat er zoveel mobiel internet gebruikt wordt is het voor veel mobiele providers niet haalbaar om écht onbeperkt internet te bieden. In de eerste jaren van telefoonabonnementen gebeurde dit nog wel regelmatig. Door grote investeringen in een beter, stabieler en sneller mobiel netwerk en ook zeker door de komst van 4G mobiel internet wordt er steeds meer mobiel internet gebruikt waardoor de meeste providers geen onbeperkt internet meer kunnen aanbieden.

De meeste telefoon abonnementen hebben een internetbundel met een bepaalde hoeveelheid data die één maand geldig is. Aan het eind van de maand wordt die hoeveelheid weer aangevuld. Als je in een maand meer gebruikt dan in je internetbundel zit bestaat de kans dat je veel extra geld moeten betalen. Toch bieden de meeste providers wel een soort van onbeperkt internet aan. Dat wil zeggen dat je niet hoeft te betalen als je over je internetbundel heen bent maar dat er dan flink in de internetsnelheid geknepen wordt. Deze kan bijvoorbeeld teruggaan naar 64 Kbps, wat een heel stuk langzamer is dan de normale mobiele internetsnelheid van meer dan 15 Mbps (4G internet).

Momenteel is er slechts één provider die écht onbeperkt internet voor op je mobiele telefoon aanbiedt. Dit is Robin Mobile, een provider die alleen sim only abonnementen aanbiedt. Deze provider maakt echter nog geen gebruik van 4G.

Mobiele providers

Je mobiele telefoon abonnement vergelijken kan voor zowel een mobiel telefoon abonnement als voor een sim only abonnement tussen verschillende mobiele providers. Ben, hollandsnieuwe, KPN, T-Mobile, Tele2, Telfort, Vodafone en voor sim only ook nog Robin Mobile, Simpel, Simyo en Youfone. Mobiele telefoon abonnementen vergelijken doe je in onze vergelijkers. Kies het telefoonabonnement dat het beste bij jouw wensen en situatie past.

Aantrekkelijke telefoon abonnement aanbiedingen

Je telefoon abonnement vergelijken kan op verschillende kenmerken: provider, belminuten, sms’jes, aantal MB’s mobiel internet, de snelheid van het internet, de soort verbinding en natuurlijk de prijs. Overstappen.nl biedt regelmatig aantrekkelijke telefoon aanbiedingen gecombineerd met een abonnement aan. Mobiele telefoon aanbiedingen bij Overstappen.nl geven je bijvoorbeeld een deel van de contractduur korting op het maandbedrag, soms wel de hele periode. Telefoon aanbiedingen vergelijken doe je bij ons!

Telefoon abonnement vergelijken en bestellen

Bij Overstappen.nl kan je eenvoudig je telefoon abonnement vergelijken. Na het invullen van jouw wensen voor een telefoon abonnement of sim only abonnement zie je binnen een paar seconden welke telefoonabonnementen er voor jou geschikt zijn.

Bij ons ben je vaak goedkoper uit dan direct bij de provider omdat mobiele providers goed uit de vergelijker willen komen. Wil je je telefoon abonnement vergelijken en overstappen? Wij zorgen voor een zorgeloze overstap met onze overstapservice die voor jou helemaal gratis is.

Tips voor het goedkoopste telefoonabonnement

Als je op zoek bent naar het goedkoopste telefoon abonnement zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Zoals eerder aangegeven is mobiel internet steeds belangrijker dus als je echt een goedkoop abonnement met toestel wil zal je in moeten leveren op het aantal MB’s mobiel internet.

De oplossing is dus om vaker actief bezig te zijn met het verbinden met een WiFi-netwerk. Zo maak je geen gebruik van je databundel uit je abonnement en zo kan je kiezen voor de goedkoopste telefoonabonnementen met in verhouding weinig mobiel internet. Dit zijn tips om je mobiele internetverbruik laag te houden:

  • Zoek actief naar WiFi-netwerken en verbind hiermee
  • Kijk geen filmpjes via mobiel internet, dit kost erg veel data
  • Navigeer niet via de telefoon, of zorg er voor dat de kaarten al gedownload zijn

Een goedkoop telefoon abonnement met toestel vind je op Overstappen.nl!