Telefoon abonnement vergelijken

Wil je ook af van je hoge telefoonkosten? Vergelijk hier dan de allergoedkoopste Sim Only abonnementen. Nu tot wel 90% goedkoper bellen.

  • Bespaar maandelijks veel geld
  • Geen onnodig duur toestel
  • Totaalaanbod alle providers
  • Vertrouwd en veilig

Telefoon abonnement

Veel mensen in Nederland hebben een telefoon abonnement. Omdat je een mobiele telefoon krijgt bij je abonnement, is het voor veel mensen een interessante keuze. Daarnaast vinden veel mensen het fijn dat ze niet in één keer een hoog bedrag voor het telefoontje hoeven te betalen, maar dat het bedrag over een bepaalde periode betaald moet worden.

Het principe van een telefoon abonnement is dat je een vast bedrag betaalt per maand, voor een bundel die je zelf hebt gekozen. Deze bundel bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder belminuten, sms’jes en internetdata. Deze onderdelen zijn één maand geldig en aan het begin van iedere maand, begin je weer met een ‘volledige’ bundel.

Vergelijk mobiele telefoon abonnementen zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt.

Telefoon abonnement vergelijken

In onze vergelijker kan je sim only aanbiedingen van providers vergelijken. Zo weet je zeker dat je een goede deal krijgt. Wil je eigenlijk een abonnement met telefoon? Dan raden wij aan om alsnog de vergelijker te raadplegen. Als je je mobieltje los koopt en een goedkope sim only aanschaft, kan je goedkoper uit zijn dan als je een telefoon abonnement aanschaft mét mobiele telefoon.

Goedkoop telefoon abonnement

Sim only providers bieden verschillende goedkope telefoon abonnementen aan. Het verschil in prijs wordt voornamelijk veroorzaakt door de internetdata: de ene bundel bevat meer data dan de ander. Hoeveel internetdata je nodig hebt, is afhankelijk van hoe vaak je gebruikmaakt van internet op je mobiel. Als je een goedkoop telefoon abonnement wil, is het verstandig om te kiezen voor weinig MB’s.

Je moet wel opletten dat je niet te veel mobiele data verbruikt. Dit kan je doen door je mobiel met WiFi te verbinden als dat mogelijk is; op deze manier zorg je ervoor dat je zo min mogelijk internetdata verbruikt. Als je kiest voor een telefoon abonnement met weinig MB’s, is het niet slim op Youtube-filmpjes te gaan kijken, aangezien deze veel data kosten. Hetzelfde geldt voor navigatiesoftware op je mobiele telefoon.

Bij sim only abonnementen ligt de prijs sowieso een stuk lager dan bij abonnementen waarbij je een smartphone krijgt. Een sim only abonnement is dus een goede keuze als je tevreden bent met je huidige mobiele telefoon en deze wil blijven gebruiken.

Welk telefoon abonnement past bij mij?

Als je zo ongeveer weet hoeveel belminuten, sms’jes en MB’s je verbruikt, is het verstandig om bij het kiezen van je telefoon abonnement hier iets boven te zitten. Zo voorkom je dat je per ongeluk een keertje buiten je bundel belt, sms’t of gebruikmaakt van internet. Verbruik buiten je bundel kan zorgen voor ongewild hoge kosten.

Wanneer je geen idee hebt wat voor telefoon abonnement je moet kiezen, kan onderstaande tekst je helpen. Grofweg zijn er namelijk drie mogelijkheden voor een telefoon abonnement, die op deze manier op te delen zijn.

Minder dan gemiddelde gebruiker

De minder dan gemiddelde gebruiker kijkt geen filmpjes op zijn mobiele telefoon en gebruikt zijn mobiel niet dagelijks. Voor deze gebruikers is een telefoon abonnement met 100 belminuten, 100 sms’jes en een databundel van 200 MB ruim voldoende.

Gemiddelde gebruiker

Een gemiddelde mobiele telefoon gebruiker gebruikt dagelijks zijn of haar telefoon. Bellen, Whatsappen en sociale media: deze gebruiker maakt van alles gebruik. Ook wordt er soms een kort Youtube-filmpje gekeken op de telefoon, maar het is niet zo dat ze constant met hun smartphone bezig zijn. Gemiddeld gebruiken deze mensen tussen de 100 en 200 belminuten, ongeveer 100 sms’jes en tussen de 500 en 1000 MB mobiel internet.

Meer dan gemiddelde gebruiker

De meer dan gemiddelde gebruiker is continu met zijn mobiele telefoon bezig. Foto’s en video’s versturen en bekijken, constant muziek streamen en altijd up-to-date blijven met social media. Voor deze gebruikers is een telefoonbundel met meer dan 200 belminuten, meer dan 100 sms’jes en meer dan 1 GB mobiel internet de verstandigste keuze.

Het grootste verschil tussen bovenstaande gebruikers, zit ‘m in het aantal MB’s mobiel internet dat zij gebruiken. Dit is ook logisch omdat internet steeds belangrijker is geworden. Ook worden er vooral steeds meer Youtube-filmpjes en bijvoorbeeld “uitzending gemist” gekeken op mobiele telefoons.

Als je vaak thuis bent is het niet nodig om een grote internetbundel te kiezen, althans: niet als je een WiFi netwerk hebt. Als je hiermee verbonden bent gebruik je namelijk helemaal geen mobiel internet uit je bundel. Ben je juist veel onderweg, bijvoorbeeld naar je werk? Dan is het verstandig om een grote internetbundel te nemen. Telefoon abonnement vergelijken? Vul jouw wensen in onze vergelijker in en bekijk direct het goedkoopste telefoon abonnement

Telefoon abonnement of prepaid bellen?

Tegenwoordig gebruiken nog maar weinig mensen een prepaid simkaart. Meestal maken wat oudere mensen gebruik van prepaid simkaarten, aangezien zij geen interesse hebben in internet op hun mobiel en zij hun telefoon niet zo vaak gebruiken.

Het grote verschil tussen een telefoon abonnement en prepaid bellen is dat je bij een telefoon abonnement een vast bedrag per maand betaalt, terwijl je bij prepaid zelf beltegoed moet kopen en op je mobiel moet zetten. Al jaren loopt het aantal prepaid bellers terug in aantal en stijgt de hoeveelheid telefoon abonnementen. Dit komt vooral omdat steeds meer mensen een smartphone willen die geoptimaliseerd is voor een verbinding met het internet.

Na het opwaarderen van je beltegoed kan je bij prepaid ook gebruikmaken van internet, maar dit kost in verhouding erg veel geld. Er zijn ook opties voor een maandelijkse bundel met mobiel internet, maar hiervan is de snelheid vaak erg laag.

Mobiele telefoon vergelijken

Bij Overstappen.nl kan je eenvoudig je telefoon abonnement vergelijken. Na het invullen van jouw wensen voor een sim only abonnement, zie je binnen een paar seconden welke telefoon abonnementen voor jou geschikt zijn.

Bij ons ben je vaak goedkoper uit dan direct bij de provider omdat mobiele providers goed uit de vergelijker willen komen. Wil je je telefoon abonnement vergelijken en overstappen? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Mobiel vergelijken

Je wilt een nieuw mobieltje, maar twijfelt of je gaat kiezen voor een telefoon abonnement met telefoon óf voor een sim only, waarbij je een los mobieltje koopt. Wat nu? Wij raden aan om in onze vergelijker te kijken hoe duur een sim only is die bij jouw wensen past. Je telefoon abonnement vergelijken kan op verschillende kenmerken: provider, belminuten, sms’jes, aantal MB’s mobiel internet, de snelheid van het internet, de soort verbinding en natuurlijk de prijs. Tel vervolgens de kosten van het mobieltje hierbij op. Een mobiele telefoon vergelijken is zo gebeurd en het kan je veel geld besparen.

Zoek vervolgens op hoeveel je kwijt zou zijn voor een telefoon abonnement mét het mobieltje. Zet deze kosten vervolgens naast elkaar: ben je goedkoper uit als je het mobieltje los koopt óf als je gaat voor een combi-deal?

Tips voor het goedkoopste telefoonabonnement

Als je op zoek bent naar het goedkoopste telefoon abonnement, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Zoals eerder aangegeven is internet steeds belangrijker geworden, dus als je een écht goedkoop abonnement met toestel wil, zal je in moeten leveren op het aantal MB’s internet.

De oplossing is om vaker te verbinden met een WiFi-netwerk. Zo maak je geen gebruik van de databundel uit je abonnement en kan je kiezen voor het goedkoopste telefoon abonnement met, in verhouding, weinig mobiel internet. Met deze tips zorg je ervoor dat je mobiele internetverbruik laag blijft:

Verbind je mobiel, als het even kan, met WiFi
Kijk geen filmpjes via mobiel internet, dit kost erg veel data
Navigeer niet via de telefoon (doe je dit wel, zorg er dan voor dat de kaarten al gedownload zijn)

Vergelijk telefoon abonnementen op Overstappen.nl voor de beste deal!