Yarden

Wie is Yarden?

yardenYarden is één van de grotere uitvaartorganisaties van Nederland. Het bedrijf is al bijna 100 jaar actief en biedt uitvaartverzekeringen aan, maar verzorgt ook uitvaarten. Daarnaast heeft de organisatie een vereniging: Vereniging Yarden. Hier wordt de dood bespreekbaar gemaakt: vrijwilligers organiseren activiteiten rondom verliesverwerking, uitvaartvormgeving, reïncarnatie en kinderen en de dood. Als je je verzekert bij Yarden, word je automatisch lid van de vereniging en kan je gratis naar de bijeenkomsten.

Yarden telt 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 7 begraafplaatsen verspreid door heel Nederland. Verder heeft het bedrijf 900 vaste medewerkers in dienst en 200 vrijwilligers.

Yarden uitvaartverzekering

Yarden biedt één flexibele uitvaartverzekering aan. Met deze uitvaartverzekering kun je zelf de hoogte van je maandpremie bepalen. Met de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering kun je zelf bepalen hoe het verzekerde bedrag uitgekeerd wordt. Je kunt ervoor kiezen dat Yarden de kosten van de uitvaart vergoedt aan de hand van de facturen, tot het maximaal verzekerd bedrag.

Optie twee is dat Yarden het verzekerde bedrag uitkeert in geld. Dit wordt ook wel kapitaalverzekering genoemd. De nabestaanden ontvangen dan het verzekerde bedrag en mogen zelf bepalen hoe het bedrag besteed wordt. Je kunt ook kiezen om optie 1 en optie 2 te combineren. Ten allen tijde kun je jouw polis en de manier waarop het bedrag wordt uitgekeerd wijzigen. Als je ongeneeslijk ziek bent, biedt Yarden met de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering de mogelijkheid om een deel (maximaal 50%) van het verzekerde bedrag eerder te laten uitkeren.

Voor- en nadelen Yarden

Voordelen:

✅ 10% extra budget als je je uitvaart door Yarden Uitvaartzorg B.V. laat verzorgen;
✅ Scherpe premie;
✅ 100% keuzevrijheid samenstelling verzekering en uitvaartverzorger;
✅ Kinderen tot 21 jaar zijn gratis meeverzekerd;
✅ Tussentijds aanpassen verzekerd bedrag is mogelijk;
✅ Zelf bepalen hoe het verzekerde bedrag wordt uitbetaald;
✅ Zelf bepalen tot hoelang je premie wilt betalen;
✅ Bij terminale ziekte een voorschot op verzekerd bedrag;

Nadelen:

❌ In het verleden is Yarden in het nieuws gekomen omdat mensen bij moesten betalen bij een natura uitvaartverzekering.

Veelgestelde vragen over Yarden

 1. Mag ik zelf een uitvaartverzorger kiezen?
  Ja, je mag zelf een uitvaartverzorger kiezen. Als je lid bent van Yarden en ervoor kiest om de uitvaart door hen te laten verzorgen, krijg je 10% extra budget. Dit aanvullende budget kunnen nabestaanden vrij besteden aan diensten van Yarden Uitvaartzorg B.V.
 2. Gelden er voor het afsluiten van een uitvaartverzekering gezondheidseisen?
  Yarden stelt bij het afsluiten van een uitvaartverzekering drie gezondheidsvragen. Deze vragen zijn voor alle verzekerden, inclusief gratis meeverzekerde kinderen. De vragen zijn:- Ben jij (of de verzekerde) in de laatste drie jaar behandeld voor een hartinfarct, herseninfarct, TIA, hersenbloeding of een geheel of gedeeltelijk afgesloten bloedvat in de buik of hals of benen?
  – Ben jij (of de verzekerde) in de laatste drie jaar behandeld voor een goedaardige of kwaadaardige vorm van kanker, een HIV-infectie, een psychiatrische ziekte of aandoeningen van de longen (behalve astma)?
  – Heb jij (of de verzekerde) een orgaantransplantatie ondergaan of staat de verzekerde hiervoor op de wachtlijst, bent u bekend met een nieraandoening of een (aangeboren) hartaandoening, waarvoor operatie nodig is/was?
  Deze vragen zijn onderdeel van de medische acceptatie. Je bent verplicht deze waarheidsgetrouw in te vullen, anders kan de aanvraag niet in behandeling worden genomen.
 3. Kan ik mijn verzekerd bedrag verhogen of verlagen?
  Ja, dit is mogelijk als je kiest voor een Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Dit mag je zo vaak doen als je wilt. Het verzekerde bedrag mag echter niet lager zijn dan €500 en niet hoger dan €20.000. Als je het bedrag wilt verhogen, moet je echter wel opnieuw bovenstaande gezondheidsvragen beantwoorden.
 4. Hoe kan ik mijn premie betalen?
  Je kan je premie betalen via automatisch incasso, dit kan per maand of per jaar. Liever met acceptgiro betalen? Dan ontvang je van Yarden een Accept-E-mail of een factuur via de post.
 5. Kan de betalingstermijn van mijn premie gewijzigd worden?
  Ja, dit is mogelijk. Mocht je dit willen, kan je contact opnemen met Yarden.

Wat biedt Yarden vs. andere uitvaartverzekeraars?

Uitvaart-
verzekeraar
Premiebedrag per maandSoort verzekeringUitgekeerd bedragDoorlooptijdKind meeverzekerd?
DELA€7,99Kapitaal€8.000LevenslangJa
Monuta€8,75Combinatie€8.000Tot 85 jaarJa
Yarden€9,10Natura, kapitaal of combinatie€8.000Tot 85 jaarJa
Ardanta€9,73Kapitaal€8.000Tot 80 jaarJa
Nuvema€10,33Natura€8.000Tot 85 jaarJa
Twenthe€12,65Kapitaal€8.000Tot 81 jaarNee
Onderlinge ‘s Gravenhage€13,90Kapitaal€8.000Tot 75 jaarNee

Bovenstaande premies zijn gebaseerd op de meest gekozen pakketten per verzekeraar voor iemand met de geboortedatum: 01-01-1991 (29 jaar). Gecontroleerd op: 1 januari 2020

Contactgegevens Yarden

yardenTelefoonnummer: 0800 1292
E-mail: klantenservice@yarden.nl
Website: www.yarden.nl