Yarden uitvaartverzekering

Wie is Yarden?

Yarden is één van de grotere uitvaartorganisaties van Nederland. Het bedrijf is al bijna 100 jaar actief en biedt uitvaartverzekeringen aan, maar verzorgt ook uitvaarten. Daarnaast heeft de organisatie een vereniging: Vereniging Yarden. Hier wordt de dood bespreekbaar gemaakt: vrijwilligers organiseren activiteiten rondom verliesverwerking, uitvaartvormgeving, reïncarnatie en kinderen en de dood. Als je je verzekert bij Yarden, word je automatisch lid van de vereniging en kan je gratis naar de bijeenkomsten.

Yarden telt 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 7 begraafplaatsen verspreid door heel Nederland. Verder heeft het bedrijf 900 vaste medewerkers in dienst en 200 vrijwilligers.

Website: www.Yarden.nl

yarden

Niet meer mogelijk om af te sluiten

Het is vanaf december 2020 niet meer mogelijk om een nieuwe uitvaartverzekering af te sluiten bij Yarden. Klanten die al een uitvaartverzekering van Yarden hebben afgesloten, blijven de polis wel gewoon houden.

Lees hier meer over op de website van Yarden: https://www.yarden.nl/uitvaartverzekering/afsluiten-nieuwe-uitvaartverzekering-niet-meer-mogelijk.htm

Yarden uitvaartverzekering pakketten

De meest gekozen uitvaartverzekering bij Yarden is de combinatie uitvaartverzekering. Met deze uitvaartverzekering kan je een deel van je verzekerde bedrag in diensten laten verzekeren, hiermee kunnen de uitvaartkosten worden betaald. Daarnaast kan je ook een geldbedrag verzekeren, hiermee kunnen de nabestaanden zelf eventueel bijkomende kosten betalen.

Optie twee is dat Yarden het verzekerde bedrag uitkeert in geld. Dit wordt ook wel kapitaalverzekering genoemd. De nabestaanden ontvangen dan het verzekerde bedrag en mogen zelf bepalen hoe het bedrag besteed wordt.

Ten allen tijde kun je jouw polis en de manier waarop het bedrag wordt uitgekeerd wijzigen. Als je ongeneeslijk ziek bent, biedt Yarden met de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering de mogelijkheid om een deel (maximaal 50%) van het verzekerde bedrag eerder te laten uitkeren. Ook goed om te weten: je krijgt 10% extra budget als je kiest voor Yarden Uitvaartzorg.

Premie Yarden uitvaartverzekering per leeftijd

Voordelen Yarden uitvaartverzekering

 • 10% extra budget als je je uitvaart door Yarden Uitvaartzorg B.V. laat verzorgen;
 • 100% keuzevrijheid samenstelling verzekering en uitvaartverzorger;
 • Kinderen tot 21 jaar zijn gratis meeverzekerd;
 • Tussentijds aanpassen verzekerd bedrag is mogelijk;
 • Zelf bepalen hoe het verzekerde bedrag wordt uitbetaald;
 • Zelf bepalen tot hoelang je premie wilt betalen;
 • Bij terminale ziekte een voorschot op verzekerd bedrag;

Nadelen Yarden uitvaartverzekering

 • Yarden is in 2019 negatief het nieuws gekomen omdat Yarden de rechten van alle 390,000 verzekerden aanpaste door de waarde van de polissen te bevriezen. Dit houdt in dat, als de kosten van bijvoorbeeld de grafkist of het vervoer omhoog gaat, de verzekerde dit zelf zal moeten betalen. Op 24 april 2020 is een groep polishouders om deze reden een kort geding gestart tegen Yarden, dit hebben zij gewonnen op 11 september 2020. De geschillencommissie heeft echter op 6 oktober 2020 Yarden in het gelijk gesteld.

Veelgestelde vragen over Yarden

 • Mag ik zelf een uitvaartverzorger kiezen?
  Ja, je mag zelf een uitvaartverzorger kiezen. Als je lid bent van Yarden en ervoor kiest om de uitvaart door hen te laten verzorgen, krijg je 10% extra budget. Dit aanvullende budget kunnen nabestaanden vrij besteden aan diensten van Yarden Uitvaartzorg B.V.
 • Gelden er voor het afsluiten van een uitvaartverzekering gezondheidseisen?
  Yarden stelt bij het afsluiten van een uitvaartverzekering drie gezondheidsvragen. Deze vragen zijn voor alle verzekerden, inclusief gratis meeverzekerde kinderen. De vragen zijn:- Ben jij (of de verzekerde) in de laatste drie jaar behandeld voor een hartinfarct, herseninfarct, TIA, hersenbloeding of een geheel of gedeeltelijk afgesloten bloedvat in de buik of hals of benen?
  – Ben jij (of de verzekerde) in de laatste drie jaar behandeld voor een goedaardige of kwaadaardige vorm van kanker, een HIV-infectie, een psychiatrische ziekte of aandoeningen van de longen (behalve astma)?
  – Heb jij (of de verzekerde) een orgaantransplantatie ondergaan of staat de verzekerde hiervoor op de wachtlijst, bent u bekend met een nieraandoening of een (aangeboren) hartaandoening, waarvoor operatie nodig is/was?
  Deze vragen zijn onderdeel van de medische acceptatie. Je bent verplicht deze waarheidsgetrouw in te vullen, anders kan de aanvraag niet in behandeling worden genomen.
 • Kan ik mijn verzekerd bedrag verhogen of verlagen?
  Ja, dit is mogelijk als je kiest voor een Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Dit mag je zo vaak doen als je wilt. Het verzekerde bedrag mag echter niet lager zijn dan €500 en niet hoger dan €20.000. Als je het bedrag wilt verhogen, moet je echter wel opnieuw bovenstaande gezondheidsvragen beantwoorden.
 • Hoe kan ik mijn premie betalen?
  Je kan je premie betalen via automatisch incasso, dit kan per maand of per jaar. Liever met acceptgiro betalen? Dan ontvang je van Yarden een Accept-E-mail of een factuur via de post.
 • Kan de betalingstermijn van mijn premie gewijzigd worden?
  Ja, dit is mogelijk. Mocht je dit willen, kan je contact opnemen met Yarden.

Wat biedt Yarden vs. andere uitvaartverzekeraars?

UitvaartverzekeraarPremiebedrag per maand*Soort verzekeringUitgekeerd bedragLooptijdKind meeverzekerd?
Yarden€9,11Combinatie, natura of kapitaal€8.000Tot 85 jaarJa
DELA €7,77Combinatie of kapitaal€8.000 Tot overlijdenNee
Monuta€10,06Combinatie€8.000Tot overlijdenJa

* Bovenstaande premies zijn berekend in 2020 en zijn gebaseerd op een dienstenpakket + een vrij besteedbaar bedrag voor iemand met de geboortedatum: 01-01-1991 (29 jaar). De precieze inhoud van de pakketten kan verschillen per verzekeraar. 

Contactgegevens Yarden

yardenTelefoonnummer: 0800 1292
E-mail: klantenservice@yarden.nl
Website: www.yarden.nl

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.