Vergoeding Moermantherapie verzekering

Moermantherapie is een vorm van therapie die gebruikt kan worden om te genezen van kanker of om de reguliere behandeling van kanker beter te kunnen verdragen. De kosten voor Moermantherapie kunnen vergoed worden als je een aanvullende verzekering hebt. De therapie valt onder de alternatieve geneeswijzen.

Inhoudsopgave

Wat is Moermantherapie?

pilMoermantherapie is gebaseerd op het idee dat er een verband is tussen voeding, leefwijze en kanker. Volgens de theorie van Moerman kan kanker ontstaan door een ontspoorde stofwisseling. Door de stofwisseling te verbeteren, krijg je een sterker afweersysteem. Dit kan ervoor zorgen dat de genezing wordt bevorderd of de reguliere behandeling beter te verdragen is.

Moermantherapie bestaat uit twee onderdelen; de voedingswijze en de extra supplementen. De voedingswijze bestaat uit een dieet waarbij alle voedingsstoffen die geen toevoeging hebben aan je gezondheid worden weggelaten en waarbij je alleen de bouwstoffen binnenkrijgt die goed zijn voor je lichaam. Dit onderdeel kun je zelf uitvoeren en in de hand houden.

n het tweede onderdeel schrijft een Moermanarts voedingssupplementen voor zoals extra vitaminen en mineralen. Deze combinatie van supplementen verschilt per persoon, dit onderdeel kun je daarom niet zelf uitvoeren. Bij de therapie worden alleen natuurlijke geneeswijzen toegepast en wordt daarom ook wel Niet Toxische Tumortherapie genoemd (NTTT).

Gaat Moermantherapie samen met een gewone behandeling?

Ja. Je hoeft geen keuze te maken tussen een reguliere medische behandeling (zoals bestraling of chemotherapie) en Moermantherapie, dit gaat juist heel goed samen. Moermantherapie is een meer preventieve behandeling die ervoor zorgt dat het lichaam sterker wordt en daarom zelf de kanker kan gaan bestrijden. Door het versterkte afweersysteem zorgt het er ook voor dat mensen zich fitter voelen en daarom minder last hebben van bijwerkingen die komen kijken bij bijvoorbeeld chemotherapie. De combinatie van beide kan dus heel goed.

Voor wie is Moermantherapie?

Meestal wordt Moermantherapie toegepast bij mensen bij wie kanker is geconstateerd. Aangezien de therapie gebaseerd is op een gezonde manier van leven, blijven veel mensen vasthouden aan de voedingswijze nadat zij van de kanker zijn genezen. In principe zorgt de therapie voor een verbeterde levenskwaliteit en kan iedereen het toepassen om een gezonder leven te leiden.

Voorwaarden Moermantherapie vergoeding

voorwaardenZorgverzekeraars stellen meestal de voorwaarde dat de behandelend arts is aangesloten bij een beroepsvereniging voor Moermantherapie. Welke beroepsvereniging de zorgverzekeraar erkent kan sterk verschillen. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering kun je dit terugvinden, of je kunt contact opnemen met de zorgverzekeraar om er zeker van te zijn bij welke artsen je in aanmerking komt voor een Moermantherapie vergoeding. Een aantal voorbeelden van beroepsverenigingen zijn: Artsenvereniging voor Niet-Toxische Tumor Therapie (ANTTT), Moermanvereniging voor Natuurlijke Kankerbestrijding (MMV) en de Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG).

Vergoeding Moermantherapie verzekering

Moermantherapie valt onder de alternatieve geneeswijzen en de kosten kunnen vergoed worden als je een aanvullende verzekering afsluit. Wil je weten hoeveel je vergoed kunt krijgen en welke zorgverzekering het beste bij jou past? Maak dan snel een vergelijking met onze zorgvergelijker en krijg meteen een overzicht van alle mogelijkheden voor een Moermantherapie vergoeding.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.