Aevitae zorgverzekering

Contactgegevens
0900-3693333
info@aevitae.com
https://www3.aevitae.com/
Vergelijk zorgverzekeringen

Over Aevitae

Aevitae is gespecialiseerd op het gebied van werknemers- en werkgeversvoorzieningen, op zowel collectief als geïndividualiseerd gebied. Het is een volmacht bedrijf, wat inhoudt dat zij verzekeringen mogen afsluiten uit naam van de zorgverzekeraars door wie zij gevolmachtigd zijn. Een aantal zorgverzekeraars door wie Aevitae gevolmachtigd is, zijn: Avéro Achmea, VGZ of ASR. Aevitae biedt als tussenpersoon zorgverzekeringen aan, maar ook schadeverzekeringen, inkomensverzekeringen en levensverzekeringen.

Wat doet Overstappen en wat doet Aevitae?

In het proces van het overstappen naar een zorverzekering van Aevitae worden een aantal dingen geregeld door Overstappen.nl en een aantal dingen door Aevitae. Zo kun je de zorgverzekering vergelijken en afsluiten op Overstappen.nl en Aevitae regelt het contract en het beheren van de verzekering.

Wat doet OverstappenWat doet Aevitae
Vergelijken van verzekeringenAfsluiten van verzekeringen
Contract- en verzekeringsformulieren opsturen
Wijzigingen van gegevens verwerken
Declaraties verwerken
Premie innen

Inloggen in je persoonlijke omgeving

Je kunt je gegevens online inzien en wijzigen op je persoonlijke pagina Mijn Aevitae. Je kunt hiervoor een account aanmaken, waarmee je kunt inloggen. Op deze pagina wordt ook bijgehouden hoeveel van je eigen risico je al hebt gebruikt en hoeveel tegoed van je aanvullende verzekering je nog over hebt.

Zorg App

Je kunt met de Zorg App je gegevens inzien als je van huis bent of geen computer bij de hand hebt. Je kunt hier ook bekijken hoeveel eigen risico je al hebt gebruikt of hoeveel tegoed je nog over hebt. Als je de combinatie zorgpas thuis download met de app kun je deze ook in het buitenland bekijken zonder dat je hier internet voor nodig hebt.

Declareren bij Aevitae

Je kunt de rekeningen van je zorgkosten op verschillende manieren declareren bij Aevitae. Zo kun je de Zorg App downloaden en hiermee je rekening declareren door een foto van het factuur te maken en deze te uploaden.

Eigen risico gespreid betalen

Als je de rekening voor je eigen risico moet betalen, maar tijdelijk niet genoeg geld hebt om dit in één keer te kunnen doen, dan kun je een gespreide betalingsregeling aanvragen. Dit kan vanaf een openstaand bedrag van €100. Je kunt in termijnen terug betalen, met een minimaal grensbedrag van € 100 per keer. Je kunt voor deze regeling kiezen via MijnAevitae, door het contactformulier in te vullen of je kunt bellen met de Servicedesk.

Basisverzekering

Aevitae biedt 6 verschillende basisverzekeringen aan van VGZ, Avéro of ASR. De basisverzekeringen verschillen in de zorgkeuze vrijheid. Voor volledige keuzevrijheid is de maandelijkse premie iets hoger.

BasisverzekeringMet verplicht eigen risicoMet maximaal vrijwillig eigen risico
VGZ Goede Keuze€ 95,95€ 80,95
VGZ Ruime Keuze€ 107,95€ 92,95
VGZ Eigen Keuze€ 113,95€ 98,95
Avéro Select Zorg Plan€ 102,45€ 76,50
Avéro Keuze Zorg Plan€ 106,95€ 80,77
Basisverzekering ASR€ 102,95€ 77,95

Aanvullende verzekering

Aevitae biedt 3 aanvullende verzekeringen aan; Plus, Top en Vip. Deze verzekeringen hebben wisselende dekkingen en premies, Vip geeft de meest uitgebreide dekking. Daarnaast kun je bij Aevitae kiezen uit 5 tandartsverzekeringen met wisselende vergoedingen. Je kunt de hoogte van de premie uitrekenen door je collectiviteitsnummer in te vullen in de premiechecker van Aevitae.

Gecontracteerde zorgverleners

Een aantal zorgverzekeringen die door Aevitae worden aangeboden werken met gecontracteerde zorg. Je krijgt in dit geval alleen de volledige vergoeding uitgekeerd als je in behandeling bent bij een zorgverlener die een contract heeft afgesloten met je zorgverzekeraar. VGZ, Avéro en ASR hebben alledrie een eigen zorgvinder, waarmee je de gecontracteerde zorgverleners bij jou in de buurt kunt vinden.

Gecombineerde zorgpas

In het buitenland kun je onverwachts medische hulp nodig hebben. Je krijgt de medische noodzakelijke hulp vergoed van je zorgverzekeraar. Aevitae heeft een combipas waardoor je zowel in Nederland als in Europese landen de rekening niet hoeft voor te schieten, deze wordt direct naar de zorgverzekeraar opgestuurd. Dit is een combinatie tussen en gewone zorgpas en de Europese zorgpas (EHIC), je hoeft als klant van Aevitae alleen deze combinatie zorgpas te hebben. Deze pas kun je gratis aanvragen en wordt binnen 10 werkdagen thuisgestuurd. De pas kan ook worden gedownload via de Aevitae Zorg App, deze wordt alleen nog niet overal als rechtsgeldig gezien en er kan alsnog naar de zorgpas worden gevraagd.

Kind meeverzekeren

Als een kind wordt geboren kan het worden bijgeschreven op de polis van een van de ouders. Het kind is dan gratis meeverzekerd voor alle verzekeringen die door de ouder zijn afgesloten. Na de geboorte heb je maximaal 4 maanden om je kind te verzekeren.

Opzeggen

Je kunt de basis- en/of aanvullende verzekering alleen schriftelijk opzeggen. Je kunt dit doen door het opzegformulier per post op te sturen, of deze als bijlage mee te sturen met het online contactformulier. De opzegging moet uiterlijk 31 december bij Aevitae bekend zijn. Je kunt de zorgverzekering ook tussentijds opzeggen als Aevitae de polisvoorwaarden wijzigt ten nadele van jou. Dit geldt niet wanneer de wijziging wettelijk verplicht is. Wanneer je gebruik maakt van de overstapservice van Overstappen.nl, en kiest voor een nieuwe zorgverzekering, zegt je nieuwe zorgverzekeraar je oude automatisch op.

Aevitae vergelijken met andere zorgverzekeraars

Wil je de zorgverzekering afsluiten die het beste bij jou past? Dan kun je de zorgverzekeringen van Aevitae vergelijken met de zorgverzekeringen van andere zorgverzekeraars. Je kunt dit doen door je gegevens in te vullen in onze zorgvergelijker. Je krijgt dan direct een overzicht en kunt de zorgverzekering afsluiten die jij wilt.

Let op: voor de exacte voorwaarden over de verzekeringen van Aevitae kun je terecht op de website van Aevitae. Vergelijk de voorwaarden van Aevitae met andere zorgverzekeringen via onze zorgvergelijker.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.