Zorgverzekering 2018

Zorgverzekering 2018 kalender

Zorgverzekering 2018

Laatst bijgewerkt in augustus 2017

De zorgverzekering 2018 zal weer veranderen. Niet alleen de premie stijgt bijna ieder jaar, ook de dekkingen en voorwaarden uit de basisverzekering kunnen ieder jaar anders zijn. De aanvullende verzekeringen kunnen ook elk jaar veranderen. Het is daarom belangrijk om deze pagina te blijven volgen. Wanneer er veranderingen zijn voor je zorgverzekering 2018 houden we je door middel van deze pagina namelijk direct op de hoogte.

Wat we al weten is dat de kosten uit de Zorgverzekeringswet (Zvw) zullen stijgen naar 51,8 miljard euro. Een gevolg hiervan zou kunnen zijn dat de premie en het eigen risico in 2018 omhoog gaan. In september 2017 weten we meer.

Vul je gegevens in en check je besparing

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

 

Wat verandert er aan de zorgverzekering in 2018?

Op dit moment is er nog niets bekend over wat de veranderingen zullen zijn omtrent je zorgverzekering in 2018. Ieder jaar, op Prinsjesdag, worden de wijzigingen van de inhoud van het basispakket bekend gemaakt. Hierna hebben zorgverzekeraars bijna twee maanden de tijd om hun premies bekend te maken. Vanaf half november 2017 kun je overstappen van zorgverzekering.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken 2018 voor mij de moeite waard?

os-zorg-4De premie van je huidige verzekeraar stijgt

os-zorg-4In 2018 veranderen de huidige dekkingen en voorwaarden

os-zorg-4Je bespaart op je aanvullende verzekeringen

Eigen risico 2018

Op dit moment is het eigen risico 385 euro. Of dit in 2018 zo blijft wordt later pas bekend gemaakt. Vanaf 2009 is het eigen risico ingevoerd en sindsdien is het bijna ieder jaar gestegen. In 2017 is het eigen risico voor het eerst gelijk gebleven.

Zorgtoeslag 2018

In 2018 is het mogelijk om zorgtoeslag aan te vragen. Zorgtoeslag is bedoeld om mensen tegemoet te komen. Mensen met een laag inkomen kunnen een toeslag krijgen voor de zorgkosten zodat zorg betaalbaar blijft voor iedereen. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van je inkomen. In 2018 wordt de inkomensgrens om zorgtoeslag te ontvangen waarschijnlijk verlaagd. Dit betekent dat minder mensen recht zullen hebben op zorgtoeslag omdat zij in de nieuwe regelgeving te veel verdienen. Over de hoogte van de zorgtoeslag in 2018 is nog niets bekend. 

Overstappen van zorgverzekeringoverstappen van zorgverzekering in 2018

Vanaf half november tot eind december 2017 kun je overstappen van zorgverzekering. Je oude zorgverzekeraar wordt voor je opgezegd als je voor 1 januari 2018 overstapt. Stap je later over? Dat kan tot eind februari. Maar let op; je moet dan wel zelf je oude zorgverzekering opzeggen.

Gecontracteerde zorgaanbieders in 2018

Elk jaar maken zorgverzekeraars nieuwe afspraken met ziekenhuizen over de vergoeding van zorg. Het kan dus zijn dat je huidige gecontracteerde zorgaanbieders wijzigen. Dat wil zeggen dat je misschien niet meer naar je huisarts of ziekenhuis kan gaan van je keuze. Let goed op bij het afsluiten van je nieuwe zorgverzekering in 2018 welke zorgaanbieders er gecontracteerd staan en welke niet. Door middel van verschillende polissen (budget, natura of restitutiepolis) in de basisverzekering kies jij zelf de hoeveelheid zorgaanbieders waarbij je terecht kunt.

Zorgverzekering 2018 vergelijken

Je zorgverzekering vergelijken voor 2018 kan vanaf half november 2017. Je zorgverzekering vergelijken is altijd verstandig. Veel mensen weten niet dat de inhoud van het basispakket bij alle zorgverzekeraar gelijk zijn. De prijzen daarentegen kunnen wel flink uiteen lopen. Het is daarom belangrijk een goede vergelijking te maken om zo naar een goedkopere zorgverzekering over te stappen of eentje te kiezen met een beter passende dekking. Welke zorgverzekering past het best bij jouw persoonlijke situatie? Kies je voor alleen een basisverzekering of heb je ook een aanvullende zorgverzekering nodig? Door middel van handige filters in onze zorgvergelijker vind je eenvoudig de zorgverzekering die bij je past! Daarnaast adviseren wij je graag. Onze klantenservice is van maandag t/m zaterdag te bereiken.

Vul je gegevens in en check je besparing

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

 

Laatste nieuws over zorgverzekeringen

Wil je alles weten van het laatste nieuws over zorgverzekeringen en een melding krijgen wanneer je kunt overstappen? Schrijf je dan direct in voor de Zorg Alert en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Meer nieuws: