Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Zorgverzekering 2018

Wat verandert er aan de zorgverzekering 2018?

Zoals ieder jaar verandert er ook weer een hoop aan de zorgverzekering 2018. Het enige dat hetzelfde zal blijven is het eigen risico. De verwachting was dat de premies met 6% zouden stijgen ten opzichte van 2017, maar nu alle premies bekend zijn blijkt dit slechts 2,5% te zijn. Gelukkig voor mensen met een lager financieel draagvlak zal de zorgtoeslag hierop worden aangepast. Verder zijn er een aantal dekkingen toegevoegd aan het basispakket. De aanvullende dekkingen zijn per verzekeraar verschillend en zijn vanaf nu te zien in onze vergelijker.

Op deze pagina vind je alle informatie over de wijzigingen in de zorgverzekering 2018. We voorzien de pagina regelmatig van nieuwe informatie wanneer deze vrijkomt.

Vul je gegevens in en check je besparing

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar

Gecontracteerde zorgaanbieders in 2018

Elk jaar maken zorgverzekeraars nieuwe afspraken met ziekenhuizen over de vergoeding van zorg. Het kan dus zijn dat je huidige gecontracteerde zorgaanbieders wijzigen. Dat wil zeggen dat je misschien niet meer naar de huisarts of het ziekenhuis van je keuze kan gaan. Let goed op bij het afsluiten van je nieuwe zorgverzekering in 2018 welke zorgaanbieders er gecontracteerd staan en welke niet. Door middel van verschillende polissen (budget-, natura- of restitutiepolis) in de basisverzekering kies jij zelf de hoeveelheid zorgaanbieders waarbij je terecht kunt.

Overstappen zorgverzekering 2018

Vanaf 12 november tot 31 december 2017 middernacht kun je overstappen van zorgverzekering. Je oude zorgverzekeraar wordt voor je opgezegd als je voor 1 januari 2018 overstapt. Stap je later over? Dat kan tot eind februari. Maar let op; je moet dan wel al zelf je oude zorgverzekering opgezegd hebben. Ook is het na 1 januari alleen mogelijk om je zorgverzekering op te zeggen in bepaalde gevallen.
Overstapkalender zorgverzekering 2018

Zorgverzekering 2018

Het vergelijken van je zorgverzekering 2018 kan vanaf half november 2017. Je zorgverzekering vergelijken 2018 is altijd verstandig. Veel mensen weten niet dat de inhoud van het basispakket bij alle zorgverzekeraars gelijk is. De prijzen daarentegen kunnen wel flink uiteen lopen. Het is daarom belangrijk een goede vergelijking te maken en naar de goedkoopste zorgverzekering over te stappen, of een verzekering te kiezen met een beter passende dekking.

Welke zorgverzekering past het best bij jouw persoonlijke situatie? Kies je voor alleen een basisverzekering of heb je ook een aanvullende zorgverzekering nodig? Door middel van handige filters in onze zorgvergelijker vind je eenvoudig de zorgverzekering die bij je past! Daarnaast adviseren wij je graag. Onze klantenservice is van maandag t/m zaterdag te bereiken.

Waarom je zorgverzekering vergelijken 2018?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2018 veranderen de huidige dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen

Alle zorgverzekeraars in 2018:

Laatste nieuws over zorgverzekeringen