Bestelautoverzekering

Heb jij een bestelauto die voornamelijk wordt gebruikt voor werk? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Op Overstappen.nl kun je terecht voor het verzekeren van jouw bestelauto. Vul je gegevens hieronder in en kies de dekking die bij jou past.

Bestelautoverzekering dekkingen

Wanneer je een bestelautoverzekering afsluit, heb je de keuze uit drie verschillende dekkingen. Het kiezen van de juiste dekking voor jouw bedrijfsauto hangt onder andere af van de leeftijd van je auto.

WA-verzekering

Voor elke bestelauto geldt dat je minimaal een WA-verzekering moet afsluiten. Dit staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en vergoedt alleen schade die jij als bestuurder bij een andere weggebruiker veroorzaakt. Een WA-verzekering is een aanrader als je bestelauto ouder dan 10 jaar is.

WA+ verzekering

Een WA+ verzekering, ook wel bekend als Beperkt Casco, vergoedt niet alleen schade die jij maakt bij een tegenpartij, maar ook sommige soorten schade aan je eigen auto. Hierbij kan je denken aan schade door ruitschade, brand, storm en diefstal. Deze dekking is een goede keuze als jouw bestelauto tussen de 6 en 10 jaar oud is.

Allrisk verzekering

Met een allrisk, oftewel volledig cascoverzekering, ben je het meest volledig verzekerd. Deze dekking vergoedt alle schade, ongeacht of je dit zelf hebt veroorzaakt. Het is een verstandige keuze als jouw bestelauto maximaal 5 jaar oud is.

Is jouw bestelauto ouder dan 5 jaar, maar wil je deze toch allrisk verzekeren? Dan kan dit een goede keuze zijn als je weinig financiële buffer hebt, de dagwaarde van je auto hoog ligt of als het premieverschil met een lagere dekking minimaal is. Uiteraard kun je nog kiezen voor aanvullende verzekeringen om zo nog beter verzekerd te zijn.

Op Overstappen.nl helpen we je graag bij het kiezen van de juiste bestelautoverzekering, zodat je zonder zorgen de weg op kunt!


Accessoires bestelautoverzekering

Bestelauto’s zijn vaak uitgerust met handige accessoires. De accessoires die vanuit de fabriek standaard op de bestelauto zijn gemonteerd, zijn automatisch meeverzekerd. Denk hierbij aan een trekhaak, ingebouwde navigatiesystemen en geluidsapparatuur. Deze accessoires zijn inbegrepen in de cataloguswaarde van de auto en vallen onder de dekking van de bestelautoverzekering.

Let op: later ingebouwde of toegevoegde accessoires vallen niet automatisch onder de dekking van de bestelautoverzekering. Hierbij kun je denken aan een achteruitrijcamera of een navigatiesysteem dat je later hebt toegevoegd. Wil je ook deze accessoires meeverzekeren? Dan zul je dit bij je verzekeraar moeten aangeven.

Bestelautoverzekering

Moet ik een verzekering voor een personen- of bestelauto afsluiten?

Het is belangrijk om te weten dat niet alle auto’s die voor werk worden gebruikt, als bestelauto worden beschouwd. Om als bestelauto te worden erkend, moetje voertuig aan specifieke eisen voldoen.

Ten eerste moet de auto speciaal zijn ingericht voor het vervoer van goederen en een vlakke laadvloer hebben. De toegestane maximummassa mag niet meer dan 3.500 kilo bedragen en je dient te beschikken over een btw-nummer en meer dan 10% van je kilometers zakelijk te rijden.

Ook aan de ombouw en inrichting van de bestelauto worden specifieke eisen gesteld, die afhankelijk zijn van het soort bestelauto dat je hebt (bijvoorbeeld met open laadbak, met verhoogd dak, met dubbele cabine, etc).

Indien jouw auto niet voldoet aan de eisen van de Belastingdienst, wordt deze beschouwd als een personenauto. In dit geval dien je een autoverzekering af te sluiten voor een personenauto. Gelukkig kun je bij Overstappen.nl gemakkelijk verschillende verzekeringen voor personenauto’s vergelijken en de juiste verzekeraar vinden die past bij jouw auto en persoonlijke situatie.

Als je een zakelijke autoverzekering als zzp’er wil afsluiten is dit ook mogelijk.


Belastingvoordelen bestelauto

Sinds 1 januari 2007 is er geen verplichting meer om de Belasting op Personenauto’s en Motorvoertuigen vooraf te betalen wanneer je een bedrijfsauto aanschaft. Voor ondernemers geldt namelijk een vrijstelling van de omzetbelasting.

Als je echter je onderneming beëindigt, de bestelauto ombouwt tot een personenauto of de bestelauto verkoopt aan een particulier voordat deze vijf jaar oud is, moet je alsnog BPM betalen.

Als je een bestelauto koopt, kun je de kosten aftrekken bij de inkomstenbelasting. Ook kun je de BTW over de aankoop van je bestelauto aftrekken als je BTW-belaste werkzaamheden uitvoert. Als je de auto echter privé of voor woon-werkverkeer gebruikt, moet je de BTW wel betalen.

Zakelijke gebruikers van bestelauto’s krijgen korting op de wegenbelasting. Als je als ondernemer geregistreerd bent voor de omzetbelasting, wordt automatisch het lagere tarief berekend. Let op, je moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals:

  • ondernemer zijn voor de omzetbelasting
  • een btw-nummer hebben
  • de rechtspersoon zijn aan wie het btw-nummer is toegekend
  • jaarlijks meer dan 10% van je kilometers zakelijk hebben gereden
  • en de bestelauto moet op jouw naam staan.

Bestelautoverzekering vergelijken

Sinds april 2023 kun je op Overstappen.nl ook bestelautoverzekeringen vergelijken. Zit je al een tijd bij dezelfde verzekeraar of heb je net een bestelauto aangeschaft? Maak dan een vergelijking op Overstappen.nl, stap over en bespaar tot wel honderden euro’s op je bestelautoverzekering.

In sommige gevallen is het ook mogelijk om je bestelauto particulier te verzekeren, hiervoor moet je voldoen aan een aantal voorwaarden.


Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag!

bellen
Bel
Binnen: 1 minuut
whatsapp
Whatsapp
Binnen: 15 minuten
mailen
Mail
Binnen: 2 uur
chatten
Chat
Begin chat
Binnen: 4 minuten

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.