Autodiefstalcheck | Overstappen.nl

Autodiefstalcheck

Benieuwd hoeveel risico jouw auto loopt om gestolen te worden? Maak dan nu gebruik van de gratis autodiefstalcheck en ontvang naast een risicoanalyse handige tips om jouw auto beter te beveiligen. Let op: je kunt de autodiefstalcheck alleen gebruiken voor auto’s die jonger zijn dan 10 jaar.Waar kun je de autodiefstalcheck voor gebruiken?

Wanneer je de autodiefstalcheck kunt gebruiken, hangt af van je persoonlijke situatie. Hieronder lichten we de mogelijkheden voor je uit:

De autodiefstalcheck is handig wanneer:

 • pluspunt
  je de risicoklasse van je auto wil checken. Ben je benieuwd of je (toekomstige) auto een hoog risico loopt om gestolen te worden? Maak dan gebruik van de autodiefstal check, en kom erachter wat de risicoklasse van je auto is en hoe vaak jouw automodel de afgelopen 12 maanden is gestolen.
 • pluspunt
  je beveiligingsadvies wilt ontvangen. Met de autodiefstalcheck ontvang je gratis advies over de beveiligingsmaatregelen die je zelf kunt nemen om autodiefstal te voorkomen. Je kunt daarna zelf contact opnemen met een inbouwstation die de geadviseerde beveiligingssystemen kan inbouwen
 • pluspunt
  je een inschatting van de premie wil maken. Ga je binnenkort een nieuwe auto kopen en ben je benieuwd hoeveel premie je gaat betalen voor dit specifieke automodel? Hoe hoger het risico op diefstal hoe meer premie je waarschijnlijk gaat betalen.

Je kunt de autodiefstalcheck niet gebruiken als:

 • minpunt
  je wil weten of een tweedehands auto als gestolen geregistreerd staat. Het is helaas niet mogelijk om dit met de autodiefstal checker te controleren.Je kunt hiervoor wel terecht op de website van de RDW en daar een kentekencheck doen.
 • minpunt
  je auto ouder dan 10 jaar is. je kunt de autodiefstalcheck alleen gebruiken voor auto’s die jonger zijn dan 10 jaar.

Welke auto's worden het meest gestolen?

Als je een auto gaat kopen, is het ook slim om rekening te houden met de soort auto die je koopt. Is het een automodel dat vaak gestolen wordt? Dan kun je beter even twee keer nadenken voordat je zo’n auto aanschaft. De kans is namelijk groot dat je voor zo’n auto een hogere premie betaalt. Daarnaast wil je het risico op autodiefstal natuurlijk zoveel mogelijk verkleinen. Om je een handje te helpen hebben we de meest gestolen auto’s voor je op een rijtje gezet.

Meest gestolen auto's in 2022

Merk en model Aantal Diefstalrisico 1 op: Percentage teruggevonden
Toyota RAV 4 465 78 34%
Volkswagen Golf 290 1136 50%
Volkswagen Polo 297 965 46%
Toyota Auris 193 300 73%
Fiat 500 174 711 25%
Mazda CX-5 162 246 24%
Toyota C-HR 118 240 28%
Ford Focus 105 1657 40%
BMW 3-serie 104 1196 45%
Renault Clio 101 1679 75%

Met welke dekking ben ik verzekerd voor diefstal?

Bij een autoverzekering heb je de keuze uit drie basisdekkingen: WA-verzekering, WA + beperkt casco en een All risk verzekering. Je bent alleen verzekerd tegen diefstal met een:

Met een WA-verzekering ben je alleen gedekt voor schade die jij bij anderen aanricht.

Autodiefstalcheck
Vergelijk autoverzekeringen en verzeker je auto tegen diefstal
Onze klanten zeggen:

5 tips om autodiefstal te voorkomen

Of jouw auto nou wel of niet onder de hoge risicoklasse valt, het is altijd slim om preventieve maatregelen te nemen tegen autodiefstal. Wij hebben de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

Parkeer je auto op een veilige plek met genoeg licht

Parkeer je auto op een veilige plek met genoeg licht

Om te voorkomen dat je auto gestolen wordt, parkeer je ‘m het beste op een veilige plek waar het druk is of waar veel lampen zijn. Kies dus niet voor verlaten en donkere parkeerplekken.

Gebruik het stuurslot

Gebruik het stuurslot

Als je je auto parkeert, is het slim om daarna je stuurslot te gebruiken. Je kunt dit doen door een beetje aan het stuur te draaien, nadat je de sleutel uit het contact hebt gehaald. Je kunt ook je wielen naar de stoep draaien. Dan wordt het een stuk lastiger om je auto weg te slepen.

Zorg voor een goed alarmsysteem

Zorg voor een goed alarmsysteem

Als je een alarmsysteem laat installeren, zorg er dan voor dat het aan de eisen van het SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging) voldoet. Verzekeraars kunnen dit ook als voorwaarde stellen, afhankelijk van het type auto dat je hebt.

Let op je sleutel als je een keyless entry-systeem hebt

Let op je sleutel als je een keyless entry-systeem hebt

Autodieven kunnen met hun speciale apparatuur op afstand (binnen 6 meter van je auto) een keyless entry-systeem ontgrendelen. Laat je sleutel daarom in de buurt van je auto liggen.

Koop een GPS tracker

Koop een GPS tracker

Met een GPS tracker weet je altijd waar je auto is. Je kunt hiermee de locatie van je auto zien. Je kunt ze online aanschaffen vanaf € 70,-.


Veelgestelde vragen

  Hoe kan ik controleren of een auto gestolen is?

  Als je op het punt staat een tweedehands auto te kopen, is het natuurlijk belangrijk om zeker te weten dat de auto niet gestolen is. Gelukkig kun je dit eenvoudig controleren met een kentekencheck van de RDW. Ga simpelweg naar de RDW kentekencheck, voer het kenteken van de auto in en vraag de voertuiggegevens op.

  Welke factoren hebben invloed op het diefstalrisico van een auto?

  Het risico dat je auto loopt om gestolen te worden hangt onder andere af van:

  • het automerk
  • het automodel
  • de populariteit van de auto
  • je woonplaats
  • en de beveiligingsmaatregelen die je hebt genomen.

  Mijn auto is gestolen, wat nu?

  Het is belangrijk om dit direct door te geven aan de politie en je verzekeraar. Je zult namelijk aangifte moeten doen van de diefstal en je zult ook een schadeclaim bij je verzekeraar moeten indienen.

  Krijg ik een vergoeding van mijn verzekeraar als mijn auto gestolen wordt?

  Ja, dit is mogelijk. Het is wel belangrijk om de voorwaarden van je specifieke verzekeringspolis goed door te nemen, omdat de dekking kan variëren afhankelijk van het type verzekering dat je gekozen hebt.

  In de meeste gevallen wordt diefstal gedekt door een WA + beperkt casco- of allriskverzekering. Deze verzekeringen bieden over het algemeen de meest uitgebreide dekking en vergoeden de schade aan je voertuig als gevolg van diefstal, maar ook bijvoorbeeld bij brand, aanrijdingen, vandalisme, enzovoort.

  Als je auto gestolen wordt, is het belangrijk om eerst aangifte te doen bij de politie en het proces-verbaal goed te bewaren. Daarna dien je contact op te nemen met je verzekeraar en een claim in te dienen. Je verzekeraar zal je door het claimproces begeleiden en je informeren over welke documenten je moet verstrekken, zoals het proces-verbaal en eventuele andere benodigde bewijsstukken.

  Houd er rekening mee dat er mogelijk een eigen risico van toepassing is op je verzekering. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekeraar begint met uitkeren. De hoogte van het eigen risico staat vermeld in je verzekeringspolis.

  Als je meer specifieke informatie wilt over de dekking en het claimproces bij diefstal van je auto, raden we je aan contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij of je polisvoorwaarden goed door te nemen.


Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag.

bellen
Bel
Binnen: 1 minuut
whatsapp
Whatsapp
Binnen: 15 minuten
mailen
Mail
Binnen: 2 uur
chatten
Chat
Begin chat
Binnen: 4 minuten