Taxi verzekering

Sinds een paar jaar bieden een aantal verzekeraars geen taxi verzekering meer aan en andere verzekeraars hanteren hier opeens een hogere premie voor. Daarom wordt het de laatste jaren voor taxibedrijven steeds moeilijker om aan een goede verzekering voor hun taxi te komen. Wat zijn de oorzaken en is het nog wel mogelijk om een – goedkope – verzekering voor je taxi af te sluiten? Wij zetten alle informatie op een rij.

Taxiverzekering 2019

Voor veel verzekeraars werd het in de loop der jaren niet meer rendabel om taxi’s te verzekeren. Daarom stopten meerdere verzekeringsmaatschappijen per 1 januari 2018 met het verzekeren van taxi’s. Zij informeerden de taxibedrijven hierover vrij laat, waardoor deze nog snel een nieuwe verzekering voor hun taxi moesten zoeken. In zowel 2018 als 2019 reden er daarom vele taxi’s onverzekerd rond.

Met een taxi worden natuurlijk veel kilometers gemaakt, waardoor de kans op een ongeluk relatief groot is. De verzekeraars haakten een voor een af met hun verzekering voor taxi’s. Ze dekten het risico niet meer af of ze hanteerden zulke strenge voorwaarden dat het voor de meeste taxibedrijven onmogelijk werd om in 2018 en 2019 een taxi verzekering af te sluiten. Daardoor konden ze alleen nog terecht bij onder andere Avero Achmea en De Vereende. Deze verzekeringen hanteerden echter een hogere premie dan eerder.

Taxi verzekering

Taxi verzekering 2022

Ook in 2022 stegen de premies van verzekeraars die nog wel een verzekering voor taxi’s aanboden flink. TaxiPro – een vakblad voor de taxibranche – ondervroegen een aantal taxiondernemers. Uit dit onderzoek kwam dat vooral kleine taxibedrijven het lastig kregen. Maar dit kwam niet alleen door premiestijgingen, ook speelde mee dat:

  • De BTW op personenvervoer werd verhoogd;
  • De BPM-teruggave op taxi’s werd afgeschaft.

De verhoging van de BTW kostten de taxibedrijven uiteraard niets, maar de ritprijs werd hierdoor wel hoger waardoor minder mensen nog kozen voor een taxirit om zich te laten vervoeren.

Ook in 2022 heeft zo’n 40% van de taxibedrijven te maken met duurdere taxi verzekeringen bij verzekeraars die het nog wel aanbieden: Avéro Achmea, De Vereende en ASR. 60% van de ondervraagden zien door de premiestijgingen hun inkomstenbron gevaar lopen. Daarom willen taxiondernemers graag dat de premies individueel vastgesteld worden. Ook willen zij dat taxibedrijven die veel schade claimen anders behandeld worden dan bedrijven die dat bijna niet doen. Daarnaast schrijven zij hun problemen toe aan de eisen om als taxichauffeur te kunnen rijden minder streng zijn geworden. Een Uber is vaak een stuk goedkoper, waardoor mensen eerder geneigd zijn een Uber te pakken dan een taxi.

Wat kost een taxi verzekering?

Wij kunnen je helaas niet meteen vertellen wat een verzekering voor je taxi kost. Onder andere Nationale Nederlanden, Amlin Insurance, Aegon en Allianz bieden geen verzekering  voor taxi’s meer aan. Echter is het voor taxibedrijven wel noodzaak een verzekering te hebben. Onder andere bij De Vereende is het nog wel mogelijk om een verzekering  voor je taxi af te sluiten.

Taxi verzekering bij De Vereende

Als andere maatschappijen niet willen verzekeren, dan kun je terecht bij De Vereende. Deze verzekeringsmaatschappij is actief op de markt voor bijzondere risico’s als andere maatschappijen niet willen verzekeren. Voor taxi verzekeringen maken zij maatwerkoffertes. Vaak heb je bij de Vereende een wat lagere premie voor een zo’n verzekering dan bij andere verzekeraars. Er worden wel strenge voorwaarden gehanteerd die je wellicht niet helemaal gewend bent:

  • Je moet de premie drie maanden vooruit betalen, ook bij maandelijkse premies;
  • Je betaalt gemiddeld een waarborgsom van honderdvijfenzeventig euro, die je vooraf moet betalen. Deze krijg je teruggestort als je verzekering afloopt en je taxibedrijf heeft geen schade gereden.

Een voordeel is dat De Vereende de aanvraag voor een taxi verzekering altijd accepteert.

Amlin verzekering

Ook komen er wel eens aanvragen bij ons binnen voor de Amlin taxi verzekering. Dit is een autoverzekeraar voor het MKB en grote bedrijven. Helaas biedt ook Amlin Corporate Insurance geen verzekeringen voor taxi’s meer aan. Hierdoor kom je toch weer uit bij De Vereende.

Goedkope verzekering voor je taxi

Als je op zoek bent naar een goedkope verzekering voor je taxi, dan kun je vanwege het hogere risico niet meer terecht bij de standaard verzekeraars. Ook via onze vergelijker is het helaas niet mogelijk om een verzekering voor je taxi af te sluiten.

Ben je op zoek naar een autoverzekering voor je eigen auto? Vul dan onze vergelijker in en vind de beste deal.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.