Zakelijke Lening | Kies direct de beste | Overstappen.nl
Geld lenen kost geld

Zakelijke lening

Ben je momenteel een ondernemer en wil je groeien, innoveren of uitbreiden? Dan heb je vaak extra financiële ruimte nodig om door te kunnen investeren. Naast spaargeld of een externe investeerder kan een zakelijke lening de ideale oplossing zijn. Een zakelijke lening is een snelle manier om vermogen aan te trekken, zodat je door kan met de bedrijfsplannen. Overstappen.nl helpt bij het kiezen van een zakelijke lening die past bij jouw bedrijfssituatie.

Zakelijke lening vergelijken

supplier-logo
Krediethoogte €20.000 tot €1.000.000
Rente Vanaf 3,0% per jaar
Looptijd Maximaal 60 maanden
supplier-logo
Krediethoogte €1.000 tot €100.000
Rente Varieert per bedrijf
Looptijd 6, 12 of 18 maanden
supplier-logo
Krediethoogte €3.000 tot €250.000
Rente Vanaf 1,5% per maand
Looptijd Maximaal 6 maanden
supplier-logo
Krediethoogte €5.000 tot €250.000
Rente Vanaf 1.3% per maand
Looptijd 3 – 24 maanden
supplier-logo
Krediethoogte €3.000 tot €1.000.000
Rente Vanaf 1,0% per jaar
Looptijd 3 tot 24 maanden
Laatste update: 21/07/2024
De rentepercentages kunnen varieren per bedrijfssituatie. Vraag daarom verschillende offertes aan.

Financiering voor ondernemers

In veel gevallen kun je een zakelijke lening afsluiten bij je huidige bank. Echter betaal je in tegenstelling tot gespecialiseerde zakelijke kredietverstrekkers bij de grootbank vaak een hogere rente. Daarnaast richten banken zich minder op het midden- en kleinbedrijf dan de zakelijke kredietverstrekkers. Overstappen.nl biedt daarom voordelig zakelijk krediet aan tegen de allerlaagste rente. Zo kies je altijd voor een zakelijke lening die bij je past. Het is ons doel om jou als ondernemer te ondersteunen bij de groei van je bedrijf. Doordat de rente per kredietverstrekker sterk verschilt, loont het om te vergelijken

Wat is een zakelijke lening?

Een zakelijke lening stelt je in staat om door te investeren in de groei van je bedrijf. Wanneer je een zakelijke lening afsluit leen je tijdens de looptijd tegen een voordelig rentetarief. Een zakelijke lening is een op maat gemaakt product en wordt in één keer op je rekening gestort. Vervolgens geeft de looptijd de periode aan dat je het geleende bedrag aflost. De zakelijke lening die je aanvraagt is altijd afgestemd op het financieringsdoel dat jouw bedrijf voor ogen heeft. Zo zijn er veel ondernemingen die een zakelijke lening aanvragen voor het financieren van verbouwingen, apparatuur, transport en personeel door middel van een zakelijke lening. Doorgaans is een zakelijke lening bedoeld voor een eenmalig grote investering. Het gewenste bedrag ontvang je in één keer, voordat je begint met aflossen.

Zakelijke lening aanvragen

Nadat je een financieringsplan hebt uitgewerkt en een vergelijking hebt gemaakt, is dit het moment om je zakelijke lening aan te vragen. Kijk van te voren alle voorwaarden en gegevens goed na.

Wanneer kan je een zakelijke lening aanvragen?

Zakelijke leningen zijn beschikbaar voor ondernemingen, verenigingen en stichtingen die zijn ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Ten slotte moet het bedrijf één van de volgende rechtsvormen bevatten:

  • Eenmanszaak, oftewel ZZP’ers
  • Vennootschap onder Firma
  • Maatschap
  • Besloten Vennootschap

Hoe vraag je een zakelijke lening aan?

Bij een zakelijke lening hanteert de kredietverstrekker andere voorwaarden dan bij aanvraag van het consumptief krediet. Verdiep je daarom goed in de kenmerken van een zakelijke leningen, zoals de looptijd en rentepercentages. Overstappen.nl helpt je bij het kiezen van de juiste leningen tegen gunstige voorwaarden.

Zakelijke lening afsluiten met een BKR-registratie

Wanneer je een lening afsluit van minstens 250 euro per maand tegen een looptijd van minimaal één maand, word je geregistreerd bij het BKR. Zo’n registratie heeft invloed of je in de toekomst wel of niet een zakelijke lening mag afsluiten. Het BKR zal een controle uitvoeren voor dat je zakelijke lening aanvraagt. Aan de hand van deze controle wordt beoordeeld of een zakelijke lening verantwoord is. 

Tegenwoordig ligt een BKR controle voor de aanvraag van een zakelijke lening niet voor de hand en wordt deze uitsluitend uitgevoerd voor de aanvraag van consumptief krediet.  Enkel bij een eenmanszaak is je privé BKR ook van belang. Het is dus in veel gevallen mogelijk om zakelijk geld te lenen met een BKR-registratie op je naam.

Wat zijn de risico’s van een zakelijke lening?

Zakelijke leningen brengen in sommige situaties risico’s met zich mee. In het geval er geen BKR toetsing is uitgevoerd voor je een zakelijke lening afsluit, is er geen zicht in welke mate je de aflossingsverplichtingen kan nakomen. Controleer daarom goed je financiële gegevens voor het afsluiten van een zakelijke lening. Wanneer je niet in staat bent om de lening af te lossen gedurende de looptijd, zal er een beroep worden gedaan op het privé vermogen en bezittingen.

Wat is de looptijd?

De looptijd van een zakelijke lening omvat het totaal aantal maanden dat je een lening aflost. Zo kun je een zakelijke lening afsluiten met een looptijd vanaf 3 maanden tot wel 10 jaar. De looptijd van een zakelijke lening stem je af op je financiële situatie. Over het algemeen geldt de regel: hoe korter de looptijd, des te meer je maandelijks aflost. Het is niet mogelijk om afgeloste bedrag opnieuw op te nemen.

Wat is het rentepercentage?

Zakelijk lenen doe je tegen een vast rentetarief. Door de vaste rente betaal je tijdens de looptijd elke maand hetzelfde aflossingsbedrag. Een zakelijke lening bevat een rentepercentage tussen de 3% en 9%. Het rentepercentage is soms afhankelijk van je bedrijfssituatie. Hierin worden factoren als cashflow en omzet meegenomen in de hoogte van de rente. Daarnaast betaal je in sommige gevallen afsluitkosten. Deze bedragen 1 tot 2 procent van het totaal aangevraagde bedrag.

Zakelijk lening vergelijken

Overstappen.nl vergelijkt een groot aantal zakelijke kredietverstrekkers, om zo de bedrijfsfinanciering te vinden die je voor ogen hebt. Door ons te richten op kredietverstrekkers en zakelijke leningen met voordelige rentepercentages en een looptijd afgestemd op je financiële situatie, vind je de lening die bij je past. Vergelijken op Overstappen.nl levert je een overzichtelijk en betrouwbaar overzicht van de beschikbare zakelijke leningen op. Aansluitend kies je een zakelijke lening die het beste aansluit op de financiële situatie van jouw bedrijf.