Geld lenen ribbon

Geld lenen

Geld lenen tegen een lage rente? Vergelijk de beste leningen en profiteer van historisch lage rente
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ
Vul je gegevens in
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ

Waarom kies je voor geld lenen?

Er zijn veel redenen waarom mensen geld lenen. Soms doet er zich een buitenkans voor en is uitsluitend spaargeld niet voldoende. Denk aan een bijzondere auto, boot, motor of zelfs een droomhuis.

Een andere oorzaak voor een lening is gezinsuitbreiding, waarbij je graag wil lenen voor een verbouwing . Geld lenen is een middel om deze wensen te vervullen.

Bij Overstappen heb je daarnaast de keuze uit verschillende soorten leenvormen, afgestemd op het gewenste leendoel. Zo biedt een lening uitkomst voor alle behoeftes die je in de toekomst wil realiseren.
Hoe werkt het lenen van geld?

Wanneer je kiest voor geld lenen, is het belangrijk om meer informatie over de procedure en verschillende voorwaarden te verkrijgen. Hier helpen we je graag bij.

Toegestane leeftijd

In Nederland is het verstrekken van krediet toegestaan vanaf 21 jaar. Het is op deze leeftijd mogelijk om een persoonlijke lening of doorlopend krediet aan te vragen. Echter zijn er ook enkele banken die een minimumleeftijd van 25 jaar hanteren. Om het je gemakkelijk te maken, tonen wij uitsluitend aanbieders in ons overzicht waar het voor jou mogelijk is om te lenen.

Aanvraag van krediet

Wanneer je een lening afsluit, wordt het bedrag meestal binnen 2 tot 4 werkdagen op je rekening gestort. Na de aanvraag kijkt de kredietverstrekker naar je financiële gegevens en of je een BKR-registratie bezit.

Wanneer de aanvraag is goedgekeurd ontvang je binnen een halve dag de offerte per mail. Deze offerte stuur je naar Overstappen. Zodra de gegevens door ons zijn ontvangen en de aanvraag is gecontroleerd, ontvang je binnen 24 uur het te lenen bedrag.

Looptijd

De periode waarin je de lening moet terugbetalen, wordt ook wel de looptijd genoemd. Na het afsluiten van een lening bedraagt de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 180 maanden. Uiteindelijk bepaalt de looptijd hoeveel je maandelijks betaalt om de lening af te lossen.

Goedkoop lenen

Wat is een goedkope lening en wanneer is een lening voordelig? Om hierachter te komen zijn een aantal zaken van belang. We zetten ze voor je op een rij.

Goedkoop geld lenen met een lage rente

Bekijk eerst de rente van de lening. Hoe lager het rentepercentage van een lening, des te goedkoper kan je geld lenen. Op Overstappen.nl kun je een lening vergelijken op basis van de rente van verschillende kredietverstrekkers.

Korte of lange looptijd?

Dan is er nog een tweede factor die bepaalt of je lening voordelig is, namelijk de looptijd. De looptijd heeft invloed op het af te lossen bedrag dat je maandelijks betaalt. Hoe korter de looptijd, hoe minder rentekosten je hoeft te betalen. Het totaal aantal rentekosten is dus afhankelijk van de lengte van je looptijd.

Los je af binnen vijf jaar, dan betaal je aanzienlijk minder rente dan bij een looptijd van tien jaar. Ook de looptijd kun je via Overstappen overzichtelijk vergelijken. Zo kan je zo goedkoop mogelijk geld lenen.

geld lenen


Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.6

2298 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  2 maanden geleden
  heel tevreden

  ik ben net zelfstandig gaan wonen. Ik had geen idee, hoe het moest met energie. Daarom bij overstappen gekeken, en contact gehad. Nu alles prima geregeld. Overstappen.nl, dank je wel

  mirjam
  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 maanden geleden
  Top geregeld en overzichtelijk

  Top geregeld en overzichtelijk

  Stijn
  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 maanden geleden
  Tevreden met de service

  Tevreden met de service. Snelheid en kwalitei

  klant
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.6

  2298 reviews

  Wij vergelijken de volgende leningen


  Tarieven

  Het aangaan van een lening doe je niet vaak. Daarom is het van belang goed te kijken naar rentes van een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Hieronder een kort overzicht van de huidige rentestanden. Overstappen.nl vergelijkt uitsluitend leningen met een looptijd van 12 tot en met 120 maanden.

  Uiteraard wil je zo laag mogelijk rentepercentage afspreken met je kredietverstrekker. Veel verstrekkers hanteren een vanaf rentepercentage. Op basis van jouw risicoprofiel krijg je een persoonlijk aanbod. Voor het gemak hanteren wij hieronder de vanaf rentepercentages met een leenbedrag van 25.000 euro.

  Goedkoopste leningen

  BPN Paribas Defam Premium Interbank Defam Nationale Nederlanden Qander
  3,3% 3,5% 3,7% 3,7% 3,90% 3,9%

  Gebaseerd op een leenbedrag van 25.000 euro en een looptijd van 60 maanden

  Vergelijk leningen

  Lening vergelijken

  Geld lenen doe je niet bij de eerste de beste aanbieder: het is belangrijk om eerst goed te kijken of een aanbieder bij jou past, betrouwbaar is en goede voorwaarden biedt.

  Geld lenen kost altijd geld, maar door goed op te letten bij wie je de lening aanvraagt, kan je er wel voor zorgen dat je een zo gunstig mogelijke lening afsluit. Wij raden je dan ook aan om leningen te vergelijken, zodat je zeker weet dat je goed zit.

  Leningen vergelijken op Overstappen.nl

  Leningen vergelijken doe je gemakkelijk en snel op Overstappen.nl. Geef aan wat het doel is van de lening, hoeveel je wilt lenen en je geboortedatum. Je belandt vervolgens in onze vergelijker, waar je een overzicht van aanbieders zit, gesorteerd op de laagste maandprijs. Je kan filteren op wat jij belangrijk vindt, zodat je een lening vindt die écht bij jou past.

   

  Soorten leningen

  Op Overstappen kan je op verschillende manieren geld lenen. Voordat je leningen gaat vergelijken, is het handig om te weten wát voor lening je wilt hebben. Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Bepaal eerst hoeveel je moet lenen; vervolgens kun je bepalen welke lening bij jou past. Er zijn twee soorten leningen: een persoonlijke lening en doorlopend krediet.

  Persoonlijke lening

  Met een persoonlijke lening leen je eenmalig een vast bedrag. Dit soort lening is handig als je al precies weet hoeveel geld je wil gaan lenen. De looptijd en de rente van de lening staan ook vast. De looptijd van een persoonlijke lening ligt vaak tussen de twee en tien jaar.

  Doorlopend krediet

  Met een doorlopend krediet is het te lenen bedrag flexibel. Wanneer het bedrag niet genoeg is, mag je bijlenen. Anders dan bij de persoonlijke lening zijn de looptijd en rente van een doorlopend krediet flexibel.

  Vergelijk leningen in 4 stappen

  Waar moet je nou precies op letten bij het vergelijken van leningen? Dit hebben wij voor je op een rijtje gezet. Vergelijk geld lenen in 4 simpele stappen:

  Stap 1: Vul je gegevens in

  Stap 1: Vul je gegevens in

  Geef je leendoel aan, wat je postcode en geboortedatum is en start met vergelijken.

  Stap 2: Vergelijk providers

  Stap 2: Geef extra informatie op

  We hebben nog wat extra gegevens van je nodig. Geef aan of je in loondienst bent, wat je woonsituatie is en welke leenvorm je wenst.

  Stap 3: Vergelijk banken

  Stap 3: Vergelijk banken

  We presenteren de banken waar je in aanmerking voor komt en geven aan wat de vanaf rente is.

  Stap 4: Offerte aanvragen

  Stap 4: Offerte aanvragen

  Keuze gemaakt? Vul jouw gegevens in en wij sturen de gegevens beveiligd door naar de bank. De bank controleert of je een BKR historie hebt en checkt je leencapaciteit. Als dat in orde is, ontvang je een offerte.

  Veelgestelde vragen over geld lenen

   Hoeveel geld kan ik lenen?

   Het leenbedrag wordt door de kredietverstrekker afgestemd op basis van je persoonlijke situatie. Aan de hand van verschillende gegevens stelt de bank het maximale leenbedrag vast. enkele factoren die beslissen hoeveel je kan lenen zijn:

   1. Hoogte van het inkomen
   2. Leeftijd
   3. Type dienstverband
   4. Gezinssamenstelling
   5. Openstaande leningen en BKR coderingen

   Waarom leningen vergelijken?

   Talloze banken en kredietverstrekkers bieden leningen aan. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Geen zicht op rente, looptijden en voorwaarden maakt de kans groot dat je te veel betaalt voor een lening.

   Het vergelijken van leningen helpt je om de voordeligste rente tegen de gunstigste voorwaarden te vinden. Zo bespaar je veel onnodige kosten. Je leent tegen gunstige voorwaarden bij een kredietverstrekker die past bij je financiële situatie. Een zakelijke lening is daarnaast ook mogelijk.

   Welke looptijd moet ik kiezen?

   Als je geld gaat lenen, is het belangrijk om goed te letten op de looptijd van de lening. Hoe langer de looptijd is, hoe lager de maandelijkse kosten zullen zijn. Echter lopen de rentekosten dan ook langer door. Hierdoor is het uiteindelijk altijd voordeliger om voor een zo kort mogelijke looptijd te gaan.

   Wanneer wordt mijn aanvraag goedgekeurd?

   Je ontvangt binnen 1 werkdag een bericht van de kredietverstrekker, waarin staat of je lening is goedgekeurd of afgekeurd.

   Hoelang duurt het voordat het geld op mijn rekening staat?

   Na het goedkeuren van je lening, krijg je een e-mail van de kredietverstrekker waarin je wordt gevraagd om een aantal documenten op te sturen. Als deze weer zijn goedgekeurd, ontvang je het bedrag binnen 1-4 werkdagen op je rekening.

  Meer over geld lenen

  Lening berekenen

  Hoeveel kan je maximaal lenen? Hiervoor moet je een berekening maken. Bereken eenvoudig jouw maximaal verantwoord leenbedrag

  Lening oversluiten

  Heb je verschillende leningen afgesloten? Dan kan je ervoor kiezen om je leningen over te sluiten naar een andere kredietverstrekker en samen te voegen tot één lening.

  Lening aanvragen

  Weet je wat je wil? Vraag via ons direct online een offerte voor je lening aan.


  Autoriteit financiele markten

  Betrouwbaar geld lenen

  Verantwoord geld lenen voorkomt veel risico’s en bied je zekerheid voor de toekomst. Daarom biedt Overstappen jou de keuze uit verschillende kredietverstrekkers, voor een zo uitgebreid mogelijk aanbod. Bij het afsluiten van een lening zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste willen wij graag met je bespreken.

  Let op de voorwaarden van doorlopend krediet
  Bij doorlopend krediet spreek je een kredietlimiet van te voren af, maar heb je vervolgens de mogelijkheid tot onbeperkt opnemen en aflossen tot het afgesproken limiet is bereikt. Daarnaast is er sprake van variabele rente, waardoor van te voren niet bekend is wat de specifieke maandlasten zijn.

  Vermijd een negatieve BKR-codering
  Bij Bureau Krediet Registratie (BKR) wordt je financiële en persoonlijke situatie bekeken en actuele betalingsachterstanden geregistreerd. Een negatieve BKR registratie geeft aan dat je niet in staat bent geweest om aan alle betalingsverplichtingen te voldoen. De kans is daarom aanwezig dat een aanvraag voor een lening wordt afgekeurd wanneer er sprake is van een negatieve BKR registratie.

  Houd rekening met onverwachte omstandigheden
  Houd rekening met het feit dat omstandigheden op de arbeidsmarkt onverwachts kunnen omslaan, waardoor het inkomen kan dalen. Doordat je constante lasten gewoon doorlopen, kan dit een vervelende situatie zijn. Sommige uitgaven kun je uiteraard aanpassen. Echter zullen veel uitgaven constant blijven en niet mogelijk om op korte termijn te wijzigen.

  Realistische maandlasten
  Het bedrag dat je maandelijks betaald aan de kredietverstrekker, wordt gedefinieerd als maandelijkse lasten. Deze lasten bestaan uit een gedeelte rente en een gedeelte aflossing. Wanneer je een lening afsluit met te hoge rente, kom je op den duur in de problemen met de financiering van het krediet. Zorg bij het kiezen van de maandlasten daarom voor een juiste balans.

  Kies voor een betrouwbare vergelijker
  Overstappen.nl staat geregistreerd bij de Autoriteit van Financiële Markten onder nummer 12012535 en wij staan tevens ingeschreven bij het Kifid.

  Autoriteit financiele markten

  Is je vraag nog niet beantwoord:

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.