Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Geld lenen ribbon

Geld lenen

Vind de meest voordelige lening voor jouw situatie

Vergelijk leningen

Een lening die bij je past

3,9% is het laagste rentepercentage.
Onze klanten geven de vergelijker van Overstappen.nl op Trustpilot een:
Wij geven om je privacy, bij ons zijn je gegevens veilig.
103.598 vergelijkers gingen je deze maand voor

Wij vergelijken de volgende aanbieders

Klanten over Overstappen.nl

Mogelijk gemaakt door Trustpilot
8.7
Gemiddelde score
Gebaseerd op 1147 reviews
7 dagen geleden
 
Alles perfect verlopen Heb wel nog een vraag over het afgelopen jaar. Via jullie heb ik in april 2018 bij Essent een contract afgesloten voor een jaar. Mogen zij de tussentijdse verhogingen dan doorvoeren
8 dagen geleden
 
Ik vind de service van Overstappen.nl goed, anders had ik er verder geen gebruik van gemaakt. En ik dank jullie zeer voor uw medewerking.

Geld lenen

Als je geld gaat lenen, wil je bij een betrouwbare aanbieder belanden die goede voorwaarden en een mooi rentebedrag biedt. Omdat aanbieders allemaal hun eigen voorwaarden en rentes hebben, is het aan te raden om de aanbieders met elkaar te vergelijken. Geld lenen is nooit goedkoop, maar door goed op te letten bij wie je de lening afsluit, kan je er wel voor zorgen dat je een zo gunstig mogelijke lening afsluit.

Welke geld lening past bij mij?

Voordat je geld gaat lenen, is het belangrijk om op een rijtje te zetten hoe je persoonlijke situatie er precies uitziet. Bepaal eerst hoeveel je maximaal kunt lenen, zodat je vervolgens kunt bepalen welke leenvorm bij jou past. Het leenbedrag is afhankelijk van verschillende factoren: je leendoel, netto maandinkomen, gezinssamenstelling, maandelijkse woonlasten, enzovoort. Hoeveel je mag lenen wordt berekend aan de hand van een VFN-leennorm. Er zijn twee soorten leningen: een persoonlijke lening en doorlopend krediet.

Afbeelding geld lenen pagina

Verschillende manieren van geld lenen

Een persoonlijke lening

Heb je voor één keer een bepaald bedrag nodig? Bijvoorbeeld voor een nieuwe auto? Dan kan je het beste een persoonlijke lening afsluiten. Bij een persoonlijke lening leen je een bedrag, waarna je iedere maand een vast bedrag met rente terugbetaalt. De rente en looptijd van een persoonlijke lening staan vast, waardoor je precies weet waar je voor tekent.

Met een persoonlijke lening kan je minimaal €5.000 lenen en maximaal €75.000. Je krijgt het geld in één keer op je rekening. Er zijn echter wel enkele nadelen: soms moet je extra kosten betalen als je het geleende bedrag vroegtijdig wilt aflossen. Daarnaast is extra geld lenen niet mogelijk en de rente is vaak duurder dan bij een doorlopend krediet. Er is een leeftijd waarop het geleende bedrag afgelost moet zijn; dit verschilt per aanbieder, maar ligt tussen de 65 en 75 jaar.

Een doorlopend krediet

Als je weet hoeveel geld je moet lenen, sluit je een persoonlijke lening af. Als je niet weet hoeveel geld je nodig gaat hebben, is het handiger om voor een doorlopend krediet te kiezen. De looptijd en rente van een doorlopend krediet zijn flexibel. Je moet minimaal €2.500 lenen en kan tot €75.000 aan geld lenen. Heb je een bedrag geleend, maar heb je er niet genoeg aan? Geen probleem: bij een doorlopend krediet kan je altijd meer geld bijlenen. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je hebt geleend.

Nadelen van een doorlopend krediet zijn dat het rentepercentage kan wisselen en dat je, omdat je volledige vrijheid hebt betreffende hoeveel geld je leent, je al snel meer geld leent dan eigenlijk je bedoeling was. Er is een leeftijd waarop het geleende bedrag afgelost moet zijn; dit verschilt per aanbieder, maar ligt tussen de 65 en 75 jaar.

Geld lenen met een negatieve BKR-registratie

Als je een lening afsluit, geeft de kredietverstrekker dit door aan de BKR. Het BKR is een informatiesysteem waarin alle kredieten geregistreerd worden. Als je geen betalingsachterstand hebt, heb je een positieve registratie. Heb je meer dan twee maanden betalingsachterstand, dan krijg je een negatieve BKR-registratie. Een lening afsluiten als je een negatieve BKR-registratie hebt is moeilijk, maar niet onmogelijk. Als je een aanbieder hebt gevonden die je geld wilt lenen, moet je er wel op rekenen dat ze een hoger rentepercentage zullen vragen dan als je een positieve BKR-registratie hebt.

Geld lenen op Overstappen.nl

Wil je geld lenen? In onze vergelijker zie je snel welke aanbieders jou allemaal een lening aanbieden. Geef aan wat het doel is van de lening, hoeveel je wilt lenen en je geboortedatum. Wij laten je vervolgens zien welke aanbieders jou een lening kunnen aanbieden, gesorteerd op de laagste maandprijs. Je kan filteren op wat jij belangrijk vindt, zodat je een lening vindt die écht bij jou past. De vergelijker vind je bovenaan deze pagina.

Tarieven geld lenen

Benieuwd wat voor leningen zoal worden aangeboden in onze vergelijker? Wij zetten de rentes en looptijden op een rijtje, zodat je weet wat je kan verwachten.

Persoonlijke lening:

Bedrag€7.500€12.500€25.000
Minimale aflossingsduur:12 maanden12 maanden12 maanden
Maximale aflossingsduur:180 maanden180 maanden180 maanden
Minimale rente:5,90%5,80%3,90%
Maximale rente:8,60%6,80%5,90%

Doorlopend krediet:

Bedrag€7.500€12.500€25.000
Minimale aflossingspercentage:1%1%1%
Maximale aflossingspercentage:2%2%2%
Minimale rente:7,50%5,80%4,60%
Maximale rente:7,50%7,00%4,90%

Deze tarieven zijn gebaseerd op iemand met 01-01-1980 als geboortedatum, een vast contract en een koopwoning. Voor de meest actuele tarieven, zie onze vergelijker bovenaan deze pagina.

Tips voor geld lenen

  • Leen alleen het bedrag dat je écht nodig hebt;
  • Kies voor een persoonlijke lening als je éénmalig een vast bedrag nodig hebt en kies een doorlopend krediet als je doorlopend geld wilt kunnen opnemen;
  • Lees de voorwaarden goed door;
  • Controleer de vergunning bij de Autoriteit Financiële Markt, zodat je zeker weet dat je in zee gaat met een betrouwbare kredietaanbieder;
  • Vergeet de risico’s niet: als je geld leent, ga je een verplichting aan. Je moet je aan betalingsafspraken houden, ook als je persoonlijke situatie in negatieve zin verandert.
geld lenen afbeelding