Geld lenen ribbon

Geld lenen

Vind de meest voordelige lening voor jouw situatie. Rente vanaf 3,6%.
Vergelijk leningen

Een lening die bij je past

icon

3,6%

is het laagste rente percentage

icon

9,0

is onze klanttevredenheidsscore

icon

103.598

vergelijkers gingen je deze maand voor

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9

1922 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  24 uur geleden
  Door uw website te gebruiken kon ik een…

  Door uw website te gebruiken kon ik een keus maken.

  Tineke Flierman
  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 dag geleden
  Topservice

  Topservice. Kreeg een mail, na een gemist belletje dat mijn verzekering ergens anders bijna 10 euro goedkoper kon. De medewerker heeft bij het overstappen zelfs mijn oude verzekering gebeld om de juiste opzegdatum te achterhalen.

  W.J. de HAAS
  Star on Star on Star on Star on Star off
  3 dagen geleden
  Prima service en snel geregeld.

  Prima service en snel geregeld.

  heer Youssfi
  Four and a half stars

  Trustscore: 9

  1922 reviews

  Waarom kies je voor geld lenen?

  Er zijn veel redenen waarom mensen behoefte hebben aan een lening. Soms doet er zich een buitenkans voor en is uitsluitend spaargeld niet voldoende. Denk aan een bijzondere auto, boot, motor of zelfs een droomhuis. Een andere oorzaak voor een lening is gezinsuitbreiding, waarbij je graag wil verbouwen ofwel zo snel mogelijk begint met het uitbreiden van je woning. Geld lenen is een middel om deze wensen te vervullen.

  Bij Overstappen heb je daarnaast de keuze uit verschillende soorten leenvormen, afgestemd op het gewenste leendoel. Zo biedt een lening uitkomst voor alle behoeftes die je in de toekomst wil realiseren.

  ⭐Goed om te weten: in alle gevallen is het van belang om te controleren hoeveel je op basis van je inkomen kan lenen. Geld lenen kost nou eenmaal geld, waarbij te veel lenen nadelige gevolgen kan hebben. Stem daarom de hoogte en looptijd van de lening goed af. Daarnaast werpt het zijn vruchten af om kredietaanbieders meerdere malen te vergelijken. Dit kan je namelijk tot wel 700 euro per jaar aan extra kosten schelen.

  Wij vergelijken de volgende aanbieders

  Hoe werkt het lenen van geld?

  Wanneer je kiest voor geld lenen, is het belangrijk om meer informatie over de procedure en verschillende voorwaarden te verkrijgen. Hier helpen we je graag bij. Daarom hebben wij een aantal belangrijke punten opgesomd die je meer inzicht bieden in het lenen van geld.

  Hoeveel kan ik lenen?

  Het leenbedrag wordt door de kredietverstrekker afgestemd op basis van je persoonlijke situatie. Aan de hand van verschillende gegevens stelt de bank het maximale leenbedrag vast. Factoren die beslissen hoeveel je kan lenen zijn:

  1. Hoogte van het inkomen
  2. Leeftijd
  3. Type dienstverband
  4. Gezinssamenstelling
  5. Openstaande leningen en BKR coderingen

  Kredietverstrekkers hanteren zowel een minimum als maximum leenbedrag. Het minimum leenbedrag voor een persoonlijke lening bedraagt €5000,-. Voor doorlopend krediet is dat €2.500,-. Daarnaast kan je bij Overstappen een offerte opvragen tot maximaal €75.000,-. Een offerte tussen 75.000 en 150.000 euro wordt op maat gemaakt. Hiervoor kun je contact opnemen met onze klantenservice.

  geld lenen

  Toegestane leeftijd

  In Nederland is het verstrekken van krediet toegestaan vanaf 21 jaar. Het is op deze leeftijd mogelijk om een persoonlijke lening of doorlopend krediet aan te vragen. Echter zijn er ook enkele banken die een minimumleeftijd van 25 jaar hanteren. Om het je gemakkelijk te maken, tonen wij uitsluitend aanbieders in ons overzicht waar het voor jou mogelijk is om te lenen.

  Bij de meeste kredietverstrekkers ligt de maximumleeftijd om een persoonlijke lening of doorlopend krediet aan te vragen tussen de 65 en 75 jaar. De exacte leeftijd is afhankelijk van het bedrag dat je wenst te lenen en de gekozen kredietverstrekker. Op latere leeftijd geld lenen kan soms lastig zijn aangezien het risico om krediet te verstrekken voor banken toeneemt naarmate je ouder wordt.

  Daartegenover zijn er leningen van BNP Paribas te vinden in onze vergelijker die zich specifiek richten op senioren. Dit maakt het aanvragen van een lening op latere leeftijd mogelijk.

  Aanvraag van krediet

  Wanneer je een lening afsluit, wordt het bedrag meestal binnen 2 tot 4 werkdagen op je rekening gestort. Na de aanvraag kijkt de kredietverstrekker naar je financiële gegevens en of je een BKR-registratie bezit. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd ontvang je binnen een halve dag de offerte per mail. Deze offerte stuur je naar Overstappen. Zodra de gegevens door ons zijn ontvangen en de aanvraag is gecontroleerd, ontvang je binnen 24 uur het te lenen bedrag.

  Looptijd

  De periode waarin je de lening moet terugbetalen, wordt ook wel de looptijd genoemd. Na het afsluiten van een lening bedraagt de minimale looptijd 12 maanden en de maximale looptijd 180 maanden. Uiteindelijk bepaalt de looptijd hoeveel je maandelijks betaalt om de lening af te lossen.

  Vergelijk leningen

  Geld lenen bij Overstappen.nl

  Overstappen vertegenwoordigd een groot aantal kredietverstrekkers. Het is ons doel om je te laten profiteren van het vergelijken van leningen. Zo sluit jij namelijk de voordeligste lening af. Hierbij richten wij ons voornamelijk op het aanbieden van leningen met lage rente en een gunstige looptijd. Door vergelijken op Overstappen creëer je een eerlijk en betrouwbaar advies. Vervolgens kies je de lening die aansluit op je wensen en behoeftes.

  Geld lenen in een paar stappen
  Bij Overstappen vraag je eenvoudig een lening aan en weet je snel of je aanvraag akkoord is. Dit is hoe het werkt:

  Kies de beste aanbieding
  Na het invullen van je gegevens zijn de resultaten zichtbaar in onze vergelijker. Binnen een paar minuten weet je hoeveel je kunt lenen en wat de rentetarieven, looptijd en maandlasten zijn.

  Offerte ontvangen
  Als je aanvraag door de kredietverstrekker wordt goedgekeurd, ontvang je gratis en vrijblijvend een offerte met de lening die het beste bij je past. Bij vragen kun je contact met ons opnemen.

  Offerte controleren
  Ga je akkoord met de offerte? Dan wordt de aanvraag door de kredietverstrekker beoordeeld. Meestal vragen wij een aantal documenten op, waaronder een loonstrook of een intentieverklaring vanuit de werkgever. Dit is persoonsgebonden. De benodigde gegevens en voorwaarden zullen worden gecommuniceerd, zodat er duidelijkheid is over je aanvraag.

  Krediet ontvangen
  Na het terugsturen van de ondertekende offerte en de controle van de overige gegevens, wordt het geld door de kredietverstrekker op je rekening gestort.

  Verantwoord geld lenen

  Verantwoord geld lenen voorkomt veel risico’s en bied je zekerheid voor de toekomst. Daarom biedt Overstappen jou de keuze uit verschillende kredietverstrekkers, voor een zo uitgebreid mogelijk aanbod. Bij het afsluiten van een lening zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste willen wij graag met je bespreken.

  ✅ Let op de voorwaarden van doorlopend krediet
  Bij doorlopend krediet spreek je een kredietlimiet van te voren af, maar heb je vervolgens de mogelijkheid tot onbeperkt opnemen en aflossen tot het afgesproken limiet is bereikt. Daarnaast is er sprake van variabele rente, waardoor van te voren niet bekend is wat de specifieke maandlasten zijn.

  ✅ Houd rekening met onverwachte omstandigheden
  Houd rekening met het feit dat omstandigheden op de arbeidsmarkt onverwachts kunnen omslaan, waardoor het inkomen kan dalen. Doordat je constante lasten gewoon doorlopen, kan dit een vervelende situatie zijn. Sommige uitgaven kun je uiteraard aanpassen. Echter zullen veel uitgaven constant blijven en niet mogelijk om op korte termijn te wijzigen.

  ✅ Kies voor realistische maandlasten
  Het bedrag dat je maandelijks betaald aan de kredietverstrekker, wordt gedefinieerd als maandelijkse lasten. Deze lasten bestaan uit een gedeelte rente en een gedeelte aflossing. Wanneer je een lening afsluit met te hoge rente, kom je op den duur in de problemen met de financiering van het krediet. Zorg bij het kiezen van de maandlasten daarom voor een juiste balans.

  ✅ Vermijd een negatieve BKR-codering
  Bij Bureau Krediet Registratie (BKR) wordt je financiële en persoonlijke situatie bekeken en actuele betalingsachterstanden geregistreerd. Een negatieve BKR registratie geeft aan dat je niet in staat bent geweest om aan alle betalingsverplichtingen te voldoen. De kans is daarom aanwezig dat een aanvraag voor een lening wordt afgekeurd wanneer er sprake is van een negatieve BKR registratie.

  Goedkoop lenen

  Wanneer is een lening nou eigenlijk voordelig? Om dit vast te stellen, let je op een aantal belangrijke factoren. Allereerst bekijk je de rente van de lening. Hoe lager het rentepercentage van een lening, des te minder je in totaal betaalt om geld te kunnen lenen. Bij Overstappen.nl kun je een lening vergelijken op basis van de rente van verschillende kredietverstrekkers.

  Lange of korte looptijd?
  Dan is er nog een tweede factor die bepaalt of je lening voordelig is, namelijk de looptijd. De looptijd heeft invloed op het af te lossen bedrag dat je maandelijks betaalt. Hoe korter de looptijd, hoe minder rentekosten je hoeft te betalen. Het totaal aantal rentekosten is dus afhankelijk van de lengte van je looptijd. Los je af binnen vijf jaar, dan betaal je aanzienlijk minder rente dan bij een looptijd van tien jaar. Ook de looptijd kun je via Overstappen overzichtelijk vergelijken. Zo leen je een bedrag tegen de meest gunstige voorwaarden.

  lening vergelijken