5G sim only | Abonnementen + providers 2024

5G sim only

5G sim only

Heb jij een 5G ready toestel en ben je op zoek naar een voordelig mobiel abonnement? In het actuele overzicht hieronder kan je alle 5G sim only abonnementen van alle mobiele providers vergelijken. Gebruik de filters om het abonnement te vinden die het beste bij je past.

Wat is 5G?

5G is de vijfde generatie van mobiele netwerken. Het is de nieuwe standaard voor draadloze communicatie die de 4G netwerken aanvult en uiteindelijk zal gaan vervangen. Het heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van 4G, waaronder een hogere snelheid en een betere stabiliteit.

Providers met 5G

Je kunt in 2024 bij 6 mobiele providers kiezen voor 5G. Dat zijn de 3 providers met een eigen netwerk KPN, Vodafone, Odido maar sinds kort ook 3 virtuele providers Youfone, Budget Mobiel (beide KPN netwerk) en Ben (Odido netwerk). De verwachting is dat in de toekomst meer providers 5G zullen gaan aanbieden.

5G meestal gratis

Voor 5G internet betaal je meestal niets extra. Alleen bij nieuwe 5G provider Ben betaal je 1 euro per maand meer voor 5G. De abonnementen zijn, op de verbinding na, identiek aan de varianten met 4G. Om automatisch gebruik te maken van 5G heb je alleen een 5G toestel nodig.

Goedkoopste sim only 5G

Dankzij virtuele nieuwkomers Youfone en Ben op het 5G speelveld zijn de abonnementen tot 10GB van deze providers veruit het goedkoopst. Omdat je 5G op ieder abonnement kunt krijgen, is er al een abonnement met 500MB voor €5,50 per maand.

5G onbeperkt sim only

Een onbeperkt of unlimited abonnement heeft onbeperkt bellen en onbeperkt 5G internet. Daarmee kan je zoveel internetten en bellen als je wil. Je kunt bij KPN, Vodafone, Odido of Budget Mobiel (KPN netwerk) voor onbeperkt kiezen. Het abonnement is met €20,- per maand bij Budget Mobiel het goedkoopst. Let wel dat de lage internetsnelheid van 5 Mbps voor ieder netwerk hetzelfde blijft.