KPN versus Delta: de strijd om de hoogste internetsnelheid | Overstappen.nl
13-10-2023

KPN versus Delta: de strijd om de hoogste internetsnelheid

Delta gaat de concurrentiestrijd aan en presenteert het 5 Gbit/s glasvezelnetwerk een dag na KPN’s aankondiging van 4 Gbit/s.

3 minuten 13-10-2023
Jean-Paul Wursten
Telecomexpert

De strijd om de hoogste internetsnelheid

Delta en KPN bevinden zich in een race om de hoogste internetsnelheid van Nederland aan te kunnen bieden. KPN heeft aangekondigd dat ze binnenkort een 4 Gbit/s-abonnement zullen lanceren en hiermee de hoogste internetsnelheid hebben. Delta gooit echter roet in het eten met de aankondiging van haar 5 Gbit/s-abonnement.

Delta’s 5 Gbit/s-abonnement

Ongeveer 80 procent van de nieuwe klanten bij DELTA kiest voor een abonnement met een snelheid van 1 Gbit/s of meer. Dit benadrukt het belang voor Delta om zoveel mogelijk huishoudens in Nederland te voorzien van glasvezelaansluitingen die deze hoge snelheden ondersteunen, zodat iedereen van deze ontwikkeling kan profiteren. Daarnaast draagt dit nieuwe abonnement bij aan Delta’s doelstelling om in 2025 2 miljoen huishoudens en bedrijven aan te sluiten.

“De concurrentie tussen Delta en KPN voor de hoogste internetsnelheid onderstreept de voortdurende innovatie in de telecomsector. Beide bedrijven dagen elkaar uit om de Nederlandse gebruikers te voorzien van steeds sneller en krachtiger internet, wat de digitale mogelijkheden voor consumenten blijft verbeteren.”
Jean-Paul
Telecomexpert

KPN’s 4 Gbit/s-abonnement

De nieuwe hoge snelheid wordt beschikbaar gesteld aan glasvezelklanten die sinds 2021 aangesloten zijn op KPN’s recentste glasvezelnetwerk, dankzij de XGS-PON technologie. De uitbreiding van deze mogelijkheid zal geleidelijk aan plaatsvinden, totdat uiteindelijk alle gebruikers van het KPN-glasvezelnetwerk hier gebruik van kunnen maken. KPN heeft als doel om tegen het einde van 2026 ongeveer 80 procent van alle Nederlandse huishoudens op glasvezel aangesloten te hebben.

Abonnementen en prijzen

KPN heeft het nieuwe internetaanbod al bekend gemaakt:

 

100 Mbit/s200 Mbit/s1 Gbit/s4 Gbit/s
up & downup & downup & downup & down
€ 42,50€ 50,00€ 52,50€ 67,50

 

De abonnementsprijs van Delta haar nieuwe 5 Gbit/s-abonnement wordt op maandag 16 oktober bekendgemaakt tijdens de lancering van de 5 Gbit/s-campagne.

Jean-Paul
Telecomexpert
3 minuten 13-10-2023

Over onze expert

Jean-Paul is de telecomexpert van Overstappen.nl. Hij voorziet je van de belangrijkste informatie over onder andere internet-, tv- en mobiele abonnementen.

Terug naar boven