Eigenaarsbelang woonverzekering

Op deze pagina lees je de belangrijkste informatie over het eigenaarsbelang in combinatie met je aanvullende dekking. Zoals informatie over de belangrijkste rol van het eigenaarsbelang en de dekking eigenaarsbelang per inboedelverzekering.

Wat is eigenaarsbelang?

Het eigenaarsbelang is een aanvullende dekking die je alleen kan afsluiten als je een appartement huurt of hebt gekocht. Deze aanvullende polis is een alternatief voor de opstalverzekering. De VvE (Vereniging van Eigenaars) is verplicht om een opstalverzekering af te sluiten voor het gehele appartementencomplex. Hierdoor kan je in deze situatie geen opstalverzekering afsluiten. Als je toch denkt een extra dekking nodig te hebben kan je kiezen voor het eigenaarsbelang.


Waarbij speelt het eigenaarsbelang een rol?

Als je aanpassingen hebt aangebracht in je huur- of koopwoning. In theorie dekt de opstalverzekering van de VvE alle  schade aan het interieur. Maar de opstalverzekering van de VvE gaat uit van een gemiddelde waarde, waardoor de kans groot is dat niet de volledige schade wordt gedekt door de VvE. Het eigenaarsbelang zorgt ervoor dat deze schade (deels) wordt gedekt.

tip

Heb je zelf extra verbouwd aan je woning?

Wanneer je de keuken hebt uitgebreid, een parketvloer hebt laten leggen of de badkamer hebt verbouwd is het slim om een inboedelverzekering met eigenaarsbelang af te sluiten.

Dekking eigenaarsbelang per inboedelverzekering

Het is niet bij alle inboedelverzekeraars mogelijk om het eigenaarsbelang mee te verzekeren. Daarnaast verschilt het per verzekeraar in hoeverre het eigenaarsbelang is meeverzekerd, en voor welk bedrag. De vergoeding kan variëren van maximaal €5000,- tot aan een onbeperkte dekking. Ook verschillen de premies en voorwaarden van het meeverzekeren het eigenaarsbelang ook. Let dus goed wat voor invloed het eigenaarsbelang op je premie heeft. En welke schade wordt gedekt volgens de polisvoorwaarden.


Veelgestelde vragen

  Welke verzekeringen heb je nodig met een eigen huis?

  De verplichte koophuis verzekeringen zijn in de meeste gevallen een opstalverzekering en een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Deze verzekeringen voor je koophuis heb je vaak nodig om een hypotheek af te sluiten.

  Wat is huurdersbelang of eigenaarsbelang?

  Huurt u een woning of bent u eigenaar van een appartement in een gebouw? Dan zijn met de extra dekking eigenaarsbelang (dat is ook huurdersbelang) ook de verbeteringen en uitbreidingen tot € 25.000 verzekerd die u – of de vorige huurder of eigenaar – heeft aangebracht aan de woning.

  Wat zit er in een opstalverzekering VvE?

  Wat is een opstalverzekering VvE? Met een opstalverzekering VvE verzeker je schade aan een appartementencomplex. Bijvoorbeeld schade die ontstaat door brand, storm of lekkage. Met de opstalverzekering VvE hoef je je over de materiële schade in elk geval geen zorgen te maken.

  Wat houdt huurdersbelang in?

  Huurdersbelang wil zeggen dat een huurder een verzekerd belang heeft bij het gehuurde bedrijfspand. Het gaat om verbeteringen aangebracht door de huurder. De eigenaar van het pand verzekert deze verbeteringen niet in de verzekering van het bedrijfspand.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.