Vergoeding Abortus zorgverzekering

Als je ongewenst zwanger bent geworden kun je in Nederland ervoor kiezen om de zwangerschap af te breken door het laten uitvoeren van een abortus. De manier van abortus laten uitvoeren, hangt af van het aantal weken dat je zwanger bent. De meeste artsen houden een zwangerschap van 22 weken aan als termijn waarbinnen zij een abortus uitvoeren.

Ga snel naar:

Vergelijk zorgverzekeringen

Vergoed vanuit de basisverzekering

In Nederland wordt een abortus die in het ziekenhuis plaatsvindt vergoed vanuit de basisverzekering. Als de abortus wordt uitgevoerd in een abortuskliniek wordt de behandeling betaald vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), je hoeft de kosten dus niet zelf te betalen. Vergelijk verschillende basisverzekeringen om te kijken welke het beste bij jou past.

Vergoedingen voor abortus per verzekeraar

Wil je weten wat de vergoeding voor een abortus is in 2022 per verzekeraar? Bekijk dit eenvoudig in onze zorgvergelijker.
Kijk voor de specifieke polisvoorwaarden altijd op de website van de zorgverzekeraar.

De kleine letters

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Overstappen.nl werkt dagelijks aan het accuraat bijhouden van de informatie omtrent zorgverzekeringen. De zorgbranche is echter een snel veranderend landschap. Voor het beste advies neem je contact op met je huisarts. Kijk ook altijd eerst naar de specifieke polisvoorwaarden in onze vergelijker. Voor meer informatie over een abortus in Nederland, verwijzen wij je naar de website van Rijksoverheid.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • Elk nieuwe jaar worden de dekkingen en voorwaarden gewijzigd
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.