Vergoeding Abortus zorgverzekering

Als je ongewenst zwanger bent geworden kun je ervoor kiezen om de zwangerschap af te breken door het plegen van een abortus. De manier van abortus plegen is afhankelijk van hoelang je al zwanger bent. De meeste artsen houden een zwangerschap van 22 weken aan als termijn waarbinnen zij een abortus uitvoeren.

Inhoudsopgave

Vergoed vanuit de basisverzekering

Bekijk de vergoedingen per verzekeraar

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2021 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Vergelijk zorgverzekeringen

Vergoed vanuit de basisverzekering

In Nederland wordt een abortus die in het ziekenhuis plaatsvindt vergoed vanuit de basisverzekering. Als de abortus wordt uitgevoerd in een abortuskliniek wordt de behandeling betaald vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), je hoeft de kosten dus niet zelf te betalen. Vergelijk verschillende basisverzekeringen om te kijken welke het beste bij jou past.

Vergoedingen voor Abortus per verzekeraar

Wil je weten wat de vergoeding voor een abortus is in 2021 per verzekeraar? Bekijk dit eenvoudig in onze zorgvergelijker.

Kijk voor de specifieke polisvoorwaarden altijd op de website van de zorgverzekeraar.

De kleine letters

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Overstappen.nl werkt dagelijks aan het accuraat bijhouden van de informatie omtrent zorgverzekeringen. De zorgbranche is echter een snel veranderend landschap. Voor het beste advies neem je contact op met je huisarts. Kijk ook altijd eerst naar de specifieke polisvoorwaarden in onze vergelijker.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.