Salland zorgverzekering

Contactgegevens
0570 68 74 84
https://www.salland.nl/
Vergelijk zorgverzekeringen

Salland verzekeringen is in 1860 opgericht als de coöperatie Salland. Coöperatie Salland heet tegenwoordig Eno. Samen met Salland zijn ook de zorgverzekeraars Energiek en HollandZorg onderdeel van Eno. Zorgverzekeraar Salland heeft geen winstoogmerk. Naar eigen zeggen wordt 95% van de betaalde premies direct geïnvesteerd in goede zorg.

Zorgverzekering Salland vergelijken

Vergelijk je Salland zorgverzekering eenvoudig via onze zorgverzekeringen vergelijker.

Basisverzekering

In Nederland ben je verplicht een basisverzekering af te sluiten. Overstappen.nl vergelijkt ook zorgverzekeraar Salland. In de basisverzekering van zorgverzekeraar Salland worden de meeste medisch noodzakelijke zorg, zoals huisarts, geneesmiddelen of een ziekenhuisopname vergoed. De meeste zorg vanuit de basisverzekering van Salland krijg je op basis van een naturapolis, in uitzonderingsgevallen bestaat de dekking vanuit de vergoeding van een restitutiepolis.

Je kunt ervoor kiezen de premie van de basisverzekering te verlagen, door je eigen risico te verhogen. Het maximale bedrag voor je eigen risico is 500,- euro. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je weet dat je bijna nooit zorgkosten maakt. Het nadeel hiervan is dat je áls je kosten krijgt, je het meeste uit eigen zak moet betalen. Ga dus na wat voor jouw persoonlijke situatie verstandig is om te doen.

Salland aanvullende verzekeringen

Salland verzorgt ook aanvullende verzekeringen. Mocht je wat extra verzekerd willen zijn is het verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten.

Er zijn vier verschillende aanvullende verzekeringen:

  • Start
  • Extra
  • Plus
  • Top

In alle aanvullende zorgverzekeringen van Salland zijn vergoedingen opgenomen voor fysiotherapie, anticonceptie, de MammaPrint bij borstkanker en hulp van de Alarmcentrale. Zoek je een speciale vergoeding die je nodig hebt? Dan kun je die bekijken in het vergoedingsoverzicht. 

Start
Voor als je weinig of geen gebruik maakt van zorg, maar je wel een extra stukje zekerheid wilt

Extra
Wanneer je regelmatig gebruik maakt van fysiotherapie, anticonceptiemiddelen en/of geneesmiddelen

Plus
Als je een kinderwens hebt of je een uitgebreide vergoeding wilt voor fysiotherapie en preventie

Top
Als je regelmatig gebruik wilt maken van zorg of als je liever niet voor verrassingen komt te staan

Voordeel: Mocht je alleen een basisverzekering afsluiten van Salland, maar kom je erachter dat je toch wat meer vergoedingen nodig hebt in het aankomende zorgjaar? Je kunt dan altijd de aanvullende pakketten aanzetten wanneer je wilt.

Tandartsverzekering

Bij Salland kun je drie verschillende tandartsverzekeringen afsluiten:

  • TandExtra
  • TandPlus
  • TandTop

TandExtra
Je krijgt 75% vergoed tot maximaal 250,- euro per kalenderjaar

TandPlus
Je krijgt 75% vergoed tot maximaal 500,- per kalenderjaar

TandTop
Je krijgt 75% vergoed tot maximaal 1000,- per kalenderjaar

Maak je vaak gebruik van de tandarts? Het is verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten als je ouder bent dan 18 jaar omdat dit dan niet meer in je basisverzekering valt.

Salland zorgverzekeringen vergelijken met andere zorgverzekeraars

Vergelijk je zorgverzekering op prijs en dekking met de zorgaanbiedingen van andere zorgverzekeraars. Door over te stappen bespaar je al gauw ruim € 100 per jaar per persoon.

Zorgverzekeringen vergelijken en overstappen

De Salland zorgverzekering wordt meegenomen in onze vergelijker van zorgverzekeringen. Hierdoor kun je eenvoudig nagaan of Salland de beste keuze is. Mocht een andere zorgverzekering toch beter aansluiten op je budget of gewenste dekkingen, sluit deze dan direct online af in de vergelijker. Doe je dit voor 1 januari dan zorgt de nieuwe zorgverzekeraar ervoor dat je huidige zorgverzekering wordt opgezegd.