Wat dekt een schade-inzittendenverzekering?

De werkelijk geleden schade van de inzittenden en van de bestuurder wordt bij deze verzekering uitgekeerd. Ook als er geen sprake is van invaliditeit of overlijden. Het speelt geen rol wie er schuldig is aan het ongeval. Niet alleen lichamelijke schade, maar ook materiële schade is gedekt.

Dekkingsbedragen

Deze aanvullende autoverzekering dekt in de meeste gevallen schade tot € 1.000.000. Je doet er niet verstandig aan naast een schade-inzittendenverzekering ook een ongevallen-inzittendenverzekering af te sluiten. Een schade-inzittendenverzekering is namelijk een veel uitgebreidere verzekering.

Daadwerkelijke schade vergoed

De ongevallen-inzittendenverzekering heeft vooraf vastgestelde vergoedingen bij blijvende invaliditeit en overlijden. Een schade-inzittendenverzekering vergoedt daarentegen de werkelijk geleden schade. Als je passagier in een rolstoel belandt en een vergoeding van € 150.000 nodig is, dan keert de autoverzekeraar ook daadwerkelijk € 150.000 uit.

Ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering maar wil je hier niet al te veel tijd aan kwijt zijn? Vergelijk dan eenvoudig via Overstappen.nl in een keer Nederlandse autoverzekeraars. Op basis van dekking en prijs krijg je een top 3 van de beste autoverzekeraars voor je eigen situatie te zien.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 - 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.