Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Wat dekt een schade-inzittendenverzekering?

De werkelijk geleden schade van de inzittenden en van de bestuurder wordt bij deze verzekering uitgekeerd. Ook als er geen sprake is van invaliditeit of overlijden. Het speelt geen rol wie er schuldig is aan het ongeval. Niet alleen lichamelijke schade, maar ook materiële schade is gedekt.

Dekkingsbedragen

Deze aanvullende autoverzekering dekt in de meeste gevallen schade tot € 1.000.000. Je doet er niet verstandig aan naast een schade-inzittendenverzekering ook een ongevallen-inzittendenverzekering af te sluiten. Een schade-inzittendenverzekering is namelijk een veel uitgebreidere verzekering.

Daadwerkelijke schade vergoed

De ongevallen-inzittendenverzekering heeft vooraf vastgestelde vergoedingen bij blijvende invaliditeit en overlijden. Een schade-inzittendenverzekering vergoedt daarentegen de werkelijk geleden schade. Als je passagier in een rolstoel belandt en een vergoeding van € 150.000 nodig is, dan keert de autoverzekeraar ook daadwerkelijk € 150.000 uit.

Autoverzekering vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken

Ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering maar wil je hier niet al te veel tijd aan kwijt zijn? Vergelijk dan eenvoudig via Overstappen.nl in een keer Nederlandse autoverzekeraars. Op basis van dekking en prijs krijg je een top 3 van de beste autoverzekeraars voor je eigen situatie te zien.

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

  • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
  • Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)