Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Tellen schadevrije jaren uit het buitenland mee bij een Nederlandse autoverzekering?

Verzekeraars zijn niet verplicht schadevrije jaren die je in het buitenland hebt opgebouwd, mee te nemen in de berekening van je premie. Toch is het in veel gevallen wel mogelijk. Aan de hand van een verklaring van je oude verzekeraar bepaalt de Nederlandse verzekeringsmaatschappij of, en zo ja, hoeveel schadevrije jaren ze meeneemt in de berekening.

Zorg voor een Engelstalige verklaring voor je autoverzekering in Nederland

Stuur bij de aanvraag van je nieuwe autoverzekering direct een royementsverklaring mee. Deze verklaring kun je aanvragen bij de buitenlandse verzekeraar. Hierin bevestigt de verzekeraar het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Probeer altijd een Engelstalige verklaring te krijgen. Dat vergroot de kans dat je schadevrije jaren worden meegenomen.

Verschillen per land


De geldigheid van de schadevrije jaren hangt ook af van het land waarin je ze hebt opgebouwd. Verzekeraars accepteren de jaren uit bijvoorbeeld België, Luxemburg, Frankrijk of Duitsland vrijwel altijd. Bij andere landen bekijkt de verzekeraar het specifieke geval. Het kan ook zijn dat slechts een deel van de jaren meetelt.

Goed om te weten bij schadevrije jaren uit het buitenland

  • verzekeraars zijn nooit verplicht de jaren mee te nemen;
  • elk meegerekend jaar is dus mooi meegenomen;
  • zorg voor een Engelstalige verklaring van je oude verzekeraar; en
  • stuur de verklaring direct mee bij je aanvraag.

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

  • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
  • Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)