Tellen schadevrije jaren uit het buitenland mee? Overstappen.nl

Tellen schadevrije jaren uit het buitenland mee bij een Nederlandse autoverzekering?

Verzekeraars zijn niet verplicht schadevrije jaren die je in het buitenland hebt opgebouwd, mee te nemen in de berekening van je premie. Toch is het in veel gevallen wel mogelijk.

Zorg voor een Engelstalige verklaring voor je autoverzekering in Nederland

Aan de hand van een verklaring van je oude verzekeraar bepaalt de Nederlandse verzekeringsmaatschappij of, en zo ja, hoeveel schadevrije jaren ze meeneemt in de berekening. Stuur bij de aanvraag van je nieuwe autoverzekering direct een royementsverklaring mee. Deze verklaring kun je aanvragen bij de buitenlandse verzekeraar. Hierin bevestigt de verzekeraar het aantal schadevrije jaren. Probeer altijd een Engelstalige verklaring te krijgen. Dat vergroot de kans dat je schadevrije jaren worden meegenomen.

Verschillen per land

De geldigheid van de schadevrije jaren hangt ook af van het land waarin je ze hebt opgebouwd. Verzekeraars accepteren de jaren uit bijvoorbeeld België, Luxemburg, Frankrijk of Duitsland vrijwel altijd. Bij andere landen bekijkt de verzekeraar het specifieke geval. Het kan ook zijn dat slechts een deel van de jaren meetelt.

Goed om te weten bij schadevrije jaren uit het buitenland

  • verzekeraars zijn nooit verplicht de jaren mee te nemen;
  • elk meegerekend jaar is dus mooi meegenomen;
  • zorg voor een Engelstalige verklaring van je oude verzekeraar; en
  • stuur de verklaring direct mee bij je aanvraag.
Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
minder dan een minuut 15-05-2024

Over onze expert

Sinds 2017 is Jerry Poel onderdeel van de Kizi familie. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de autoverzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere autoverzekering. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien handig advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!