Draadloos internet

Vergelijk internetproviders en vind de beste voor jou
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vergelijk draadloos internet
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Wil je draadloos internet, zodat je overal in huis kunt internetten op je laptop of tablet? Tegenwoordig krijg je bij de meeste internetabonnementen (glasvezel, kabel, ADSL of VDSL) een gratis draadloos WiFi-modem. Zo niet, dan kun je zelf draadloos internet creëren met een router.

Draadloos internet dankzij WiFi

Draadloos internet zorgt ervoor dat je zonder kabels direct online kunt gaan. De technologie achter draadloos internet is WiFi. De meeste aanbieders bieden draadloos internet aan met een draadloos modem. Werkt de provider van je keuze met standaard modems dan is het mogelijk om met een router alsnog draadloos internet aan te leggen.

Verbinding maken draadloos internet

Op tablets en de nieuwste laptops is het tegenwoordig eenvoudig om verbinding te maken met een draadloos netwerk. Heb je een oudere pc of laptop dan kan het zijn dat je een losse dongel (usb-modem) moet aanschaffen. Dit is een soort usb-stick die je eenvoudig in de usb-poort van je computer steekt, waarna je verbinding met internet kunt maken.

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.2

2194 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  2 dagen geleden
  Goed en snel geregeld.

  Goed en snel geregeld, zonder gedoe.

  Zippy
  Star on Star on Star on Star on Star off
  3 dagen geleden
  In eerste instantie de verkeerde…

  In eerste instantie de verkeerde begindatum genoteerd. Bij telefonisch contact is dit direct hersteld.

  Klant L. Lambert
  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 dagen geleden
  Tevreden

  Gaat smooth en werkt nu allemaal goed. Dus tevreden.

  Niklas M
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.2

  2194 reviews

  Beveiliging

  Beveilig je router of draadloos modem tegen misbruik door kwaadwillenden. De meest modems zijn beveiligd met een beveiligingscode (WPA/ WPA2). Deze code moet je instellen op je pc, laptop of tablet, zodat je elke keer automatisch verbinding met draadloos internet kunt maken.

  Mobiel internet

  Wil je draadloos internet als je onderweg bent? Bij steeds meer internetaanbieders kun je een abonnement voor mobiel internet afsluiten. Je krijgt dan een usb-modem of sim-kaart waarmee je toegang krijgt tot het draadloos internet. Wil je nergens aan vastzitten? Dan kun je buitenshuis ook gebruikmaken van prepaid internet.

  Internetabonnementen vergelijken

  Op zoek naar goedkoop internet? Overstappen.nl heeft een eigen vergelijkingstool ontwikkeld voor zowel losse abonnementen als alles-in-een-pakketten. Op basis van je postcode krijg je een ranglijst met beschikbare internetaanbieders. Je kunt vervolgens filteren op prijs, snelheid en type aansluiting.

  Extra voordeel via Overstappen.nl

  Sluit je via Overstappen.nl een internetabonnement af, dan profiteer je vaak van extra kortingen, gratis installatie of een cadeau. Aanbieders pakken op onze website extra uit om goed uit de vergelijking te komen. Ook handig is onze gratis overstapservice.

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.