Glasvezel check

Bekijk of glasvezel beschikbaar is op jouw adres
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Glasvezel check postcode

De glasvezelcheck is een eenvoudige manier om te controleren of er al glasvezel op je adres beschikbaar is. Glasvezel is op steeds meer plaatsen beschikbaar, maar het ligt nog niet overal. Door je postcode op aansluiting te checken, kom je erachter of je al glasvezel internet kunt krijgen en van welke aanbieder.

Hoe werkt de glasvezel postcodecheck?

1. Vul je postcode met huisnummer in en klik op check. Door het formulier bovenaan de pagina in te vullen, wordt dit automatisch voor je gedaan.

glasvezelcheck resultaat

2. Bekijk nu of er glasvezel op je adres beschikbaar is. Ook zie je eventuele andere beschikbare verbindingen samen met de maximale internetsnelheid.

Welke glasvezel aanbieders zijn er beschikbaar?

Als er glasvezel internet op je adres beschikbaar is, kan je meestal kiezen uit alle landelijke aanbieders. Dit zijn: KPN, T-mobile, Youfone, Budget-Alles-In-1, Online.nl, Freedom en Solcon. Naast de landelijke aanbieders zijn er ook enkele regionale internetaanbieders van glasvezel, zoals DELTA fiber.

Veelgestelde vragen over de glasvezel internet check

Hoe weet ik of ik thuis glasvezel heb?

De snelste manier is door de glasvezelcheck bovenaan de pagina in te vullen. Ook zou je in de meterkast moeten kunnen zien of je een glasvezelaansluiting hebt. Het is een klein rechthoekig of vierkant kastje.

Waarom is er geen glasvezel internet beschikbaar?

Om glasvezel te kunnen afsluiten, moet je straat aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Is dat nog niet geval, dan kan je kiezen voor DSL-internet (ADSL of VDSL) of kabelinternet.

Meer weten over glasvezel?

Lees op onze pagina over glasvezel meer informatie over de verbinding en voordelen. We helpen je graag aan het juiste abonnement.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.