Glasvezel internet vergelijken

Vergelijk binnen 1 minuut alle glasvezel providers
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ

Beste glasvezel internet aanbiedingen van deze maand

supplier-logo
€30
per maand
checkmark Alleen internet: eerste 8 maanden €30
checkmark Extra voordelen i.c.m. een mobiel abonnement van T-Mobile of Tele2
checkmark Geen aansluitkosten en installatiekosten
supplier-logo
€21,25
per maand
checkmark 6 maanden 50% korting
checkmark Snelheden tot 1Gbit/s
checkmark Maandelijks aanpasbaar, ook omlaag
checkmark Combineer KPN Internet en Mobiel en krijg meer
supplier-logo
€30
per maand
checkmark Cashback Deals: nu €100 cashback
checkmark Eerste 6 maanden voor € 30 p/mnd
checkmark Gratis Overstapservice en 100% installatiegarantie

Glasvezel internet verovert in een razend tempo ons land. Niet zo gek, want dit is tot nu toe de snelste internetverbinding die er is. De verbinding van de toekomst. Klinkt goed toch? Bij Overstappen.nl leggen we je uit wat glasvezel precies is, en of het geschikt is voor jouw situatie. Met behulp van onze vergelijker ontdek je ook meteen welk glasvezelabonnement de snelste én de goedkoopste is.

Glasvezel vergelijken

De kans is groot dat je tegenwoordig eigenlijk net een te lage internetsnelheid gebruikt, dan je nodig hebt. Niet zo handig in deze tijd van thuiswerken. Overstappen naar een glasvezel abonnement is dan een goede oplossing. Met deze internetverbinding kan het hele gezin ongestoord online vergaderen of lessen volgen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul onze internetvergelijker in. Hiermee doe je automatisch een glasvezel check en kom je erachter of er al glasvezel beschikbaar is op jouw adres.

Glasvezel overwegen

Wat is glasvezel internet?

Om voor jou een beeld te schetsen wat glasvezel internet is; het internet gaat via een kabel die gemaakt is van hele dunne glazen vezels naar jouw apparaten. Door deze haarfijne draadjes wordt er laserlicht verstuurd in plaats van elektriciteit, hierdoor kan de informatie met een grotere snelheid over lange afstanden worden verzonden en ontvangen. Dit levert voor jou (en iedereen met wie je woont) een supersnelle internetverbinding op.

Hoe snel is glasvezel internet?

Een glasvezelverbinding levert razendsnel internet op. ADSL en VDSL zijn er niets bij. Vooral het uploaden van bestanden gaat met glasvezel sneller, omdat het gelijk is aan de snelheid van het downloaden. Vanwege de beperkte bandbreedte is deze snelheid bij andere internetaansluitingen ongelijk. Glasvezel kan snelheden bereiken vanaf 50 Mbit/s en tot wel 1000 Mbit/s. Met glasvezel kun je zonder haperingen online thuislessen volgen, thuiswerken films/series streamen/downloaden, online gamen. En dat allemaal tegelijkertijd.

Waarom glasvezel?

Ben je nog niet overtuigd van deze nieuwste internetverbinding? Glasvezel heeft meer voordelen dan alleen de snelheid. Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen. Het is aan jou om te bepalen of deze opwegen tegen de rij voordelen.

Voordelen van glasvezel

 • pluspunt
  Glasvezel biedt betrouwbaar internet. Of je nu met twee of met tien mensen tegelijkertijd gebruikmaakt van het internet: de verbinding blijft even snel.
 • pluspunt
  De afstand van jouw huis tot de wijkcentrale heeft geen invloed op de snelheid van glasvezel internet.
 • pluspunt
  Glasvezel is een duurzaam netwerksysteem. Glas is recyclebaar, heeft weinig onderhoud nodig en het vervangt energie, wat scheelt in het elektriciteitsverbruik.
 • pluspunt
  De prijs van glasvezel internet is relatief laag. Ontdek in onze internetvergelijker hoe laag precies.
 • pluspunt
  Als je een glasvezel abonnement afsluit, heb je vrije keuze uit providers. Check wel eerst even of glasvezel op jouw adres beschikbaar is.

Nadelen glasvezel

 • minpunt
  Hoe snel de ontwikkelingen ook gaan, glasvezel is nog niet in heel Nederland aangelegd. Er wordt hard aan gewerkt, dus met een beetje geduld heeft straks ieder huis een glasvezel aansluiting.
 • minpunt
  In verhouding met andere aansluitingen kan een glasvezel abonnement soms duurder uitvallen. Dit hangt ook af van jouw wensen. Via de internetvergelijker kun je precies zien welke opties je hebt en wat de verschillen in prijs zijn.
 • minpunt
  Ben je gehecht aan je Ziggo abonnement? Helaas biedt Ziggo nog geen diensten aan via een glasvezel aansluiting.

Glasvezel aanbieders

Er zijn verschillende soorten partijen die glasvezel aanleggen in Nederland. Sommige van deze netwerken zijn alleen verantwoordelijk voor de aanleg, en bieden geen diensten aan. Voor het afsluiten van een glasvezel abonnement kun je terecht bij de volgende aanbieders:

Beste glasvezel provider

Wat de beste glasvezel provider is voor jouw situatie, hangt af van welke providers op jouw adres beschikbaar zijn. Glasvezel is nog niet overal in Nederland aangelegd. Daarna hangt de beste provider af van de gewenste snelheid, de prijs en extra’s die een provider aanbiedt. De kwaliteit van glasvezel is niet belangrijk; die is bijna overal gelijk. Via de postcodecheck en de glasvezel vergelijker van Overstappen zie je binnen enkele minuten of glasvezel in jouw wijk is aangelegd en welke provider en welk abonnement het beste aansluit bij jouw wensen.

Beste glasvezel provider

Goedkoopste glasvezel abonnement

Niet elke provider heeft een eigen glasvezelverbinding aangelegd. De providers maken dus gebruik van open netwerken. Zo maken Freedom, Budget-Alles-in-1 of Online.nl gebruik van het KPN NetwerkNL, Delta en Caiway gebruiken het Delta Fiber Netwerk. De open netwerken geven providers de ruimte om met elkaar te concurreren. En dat kan aanzienlijk schelen in de prijs! Vul dus altijd eerst de Overstappen vergelijker in. Dan tonen wij jou het goedkoopste glasvezel abonnement.

Glasvezel internet en TV

Bel jij alleen nog maar mobiel? Een glasvezel abonnement met alleen internet en tv is een uitkomst voor als je geen vaste telefonie gebruikt. Zonde om te veel te betalen. Bij Overstappen.nl sluit je met behulp van de vergelijker gemakkelijk een combinatiepakket af.

Glasvezel abonnementen

Glasvezel providers bieden verschillende soorten abonnementen aan. Wanneer je je postcode en huisnummer invult in onze vergelijker, zie je meteen alle beschikbare abonnementen op jouw adres. Je kunt kiezen uit alleen een internetabonnement, maar misschien past een alles-in-1 pakket met glasvezel wel beter bij jou. Bedenk daarom eerst goed waar jij behoefte aan hebt en welke diensten je eigenlijk niet gebruikt. Via de Overstappen vergelijker tonen wij jou de abonnementen die geschikt zijn voor jouw situatie.

Start je glasvezel vergelijking

Vraag nog niet beantwoord?

bellen
Bel
Binnen: 1 minuut
whatsapp
Whatsapp
Binnen: 15 minuten
mailen
Mail
Binnen: 2 uur
chatten
Chat
Begin chat
Binnen: 4 minuten

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.