Wanneer zijn zorgpremies en polisvoorwaarden bekend?

Uiterlijk 12 november worden de nieuwe premies bekendgemaakt door de zorgverzekeraars.

Vergelijk zorgverzekeringen

De nieuwe premies gaan omhoog

Op Prinsjesdag worden de wijzigingen van de inhoud van het basispakket bekend gemaakt. Ook de premies van komend zorgjaar zullen bekend worden. Zorgverzekeraars hoeven zich hier niet aan te houden en mogen zelf bepalen welke maandelijkse premie zij rekenen. Het is daarom belangrijk om je huidige zorgverzekering te blijven vergelijken met de premies van andere zorgverzekeringen.

Zorgverzekering vergelijken

Voorwaarden kunnen wijzigen

Niet alleen de premies mogen ieder jaar gewijzigd worden, dit geldt ook voor de voorwaarden van je zorgverzekering. Het kan dus zijn dat wanneer je niet vergelijkt en je zorgverzekering doorloopt, je akkoord bent gegaan met andere voorwaarden dan waarvoor je de verzekering in eerste instantie afsloot.

Wees slim en vergelijk altijd, ook als je goed denkt te zitten

Omdat de premies en voorwaarden ieder jaar veranderen, is het slim om ieder jaar opnieuw een vergelijking te maken. Er is de afgelopen jaren veel veranderd in de zorg en dat zal voorlopig zo doorgaan. Het is daarom slim ieder jaar een paar minuten de tijd te nemen om in het onderwerp te duiken. Wij hebben onze vergelijker zo ontwikkeld dat het je gemakkelijker wordt gemaakt.

Een nieuw aanbod van je zorgverzekeraar

Ook je huidige zorgverzekeraar komt ieder jaar met een nieuw aanbod. Het aanbod komt zoveel mogelijk overeen met je huidige zorgverzekering. Als je bijvoorbeeld op dit moment een basisverzekering + aanvullende verzekering hebt, dan bevat het aanbod naast een basisverzekering ook een gelijkwaardige aanvullende verzekering.

Ingaan op het aanbod of wisselen van zorgverzekering

Het aanbod dat je thuisgestuurd hebt gekregen, gaat automatisch in als je je huidige verzekering niet beëindigt voor 31 december. Is het aanbod niet aantrekkelijk genoeg, zijn de voorwaarden ongunstig veranderd of ben je na een vergelijking erachter gekomen dat je ergens anders goedkoper uit bent? Een nieuwe zorgverzekering kan tot 1 februari worden afgesloten.

Als je voor 1 januari een nieuwe zorgverzekering afsluit, kun je gebruikmaken van de overstapservice waarbij je huidige zorgverzekering wordt opgezegd. Wacht je tot 1 februari met kiezen, dan is het belangrijk dat je je oude zorgverzekering wel al voor 1 januari hebt opgezegd. Je nieuwe zorgverzekering gaat dan in met terugwerkende kracht, zodat je altijd bent verzekerd voor gemaakte medische kosten.

Zorgverzekeringen vergelijken

Overstappen is eenvoudig via onze overstapservice

Het kan zijn dat je niet tevreden bent met het aanbod van je zorgverzekeraar of ontdekt dat je ergens anders goedkoper uit bent. In dat geval stap je over naar een andere ziektekostenverzekeraar. Via Overstappen.nl kun je je huidige verzekering eenvoudig en snel vergelijken met andere verzekeringen. Zo kom je erachter welke verzekering het beste bij je past en bespaar je tot honderden euro’s per jaar op premiekosten.

Voorkom te laat verzekeren

wanneer komen de nieuwe premie en polisvoorwaarden?Als je je huidige zorgverzekering hebt beëindigd voor 31 december, heb je tot 1 februari de tijd om je aan te melden bij een andere zorgverzekeraar. Als je jezelf na 1 februari nog niet hebt verzekerd, krijg je een boete wegens te laat verzekeren.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

 • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
 • Je betaalt in 2020 meer voor het eigen risico
 • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Zorgverzekeringen vergelijken

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  06 - 23 70 99 84
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min