Pro Life zorgverzekering

Contactgegevens
033 422 8188
https://www.prolife.nl/
Vergelijk zorgverzekeringen

Pro Life Zorgverzekeringen is een Nederlandse zorgverzekeraar met een christelijke levensopvatting. Pro Life valt onder de Achmea Groep.  Pro Life richt zich op klanten die bewust niet willen meebetalen voor praktijken als bijvoorbeeld abortus provocatus, euthanasie en IVF.

Pro Life zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeraars

Op Overstappen.nl vergelijk je de zorgverzekeringen van Pro Life zorgverzekering snel en eenvoudig met andere zorgverzekeringen. Vul je NAW-gegevens en persoonlijke voorkeuren in en je ziet direct de verzekeringen die het beste aansluiten. Je kunt daarna rustig de voorwaarden doorlezen en vergelijken met je huidige verzekeringspolis. Als je besluit over te stappen, zorgt Overstappen.nl ervoor dat je huidige polis wordt opgezegd.

Basisverzekering Pro Life

In tegenstelling tot andere zorgverzekeraars vergoedt Pro Life vanuit het basispakket geen euthanasie, abortus provocatus en geslachtsveranderende operaties. In plaats daarvan wordt er meer aandacht besteed aan christelijke kraamzorg, verpleging en palliatieve zorgverlening. De standaard basisverzekering van Pro Life is een combinatiepolis. Ga je naar een zorgverlener die niet gecontracteerd staat, kan het zijn dat de vergoeding lager is. Je kunt terecht bij reguliere en christelijke zorgverleners. Pro Life helpt je vinden bij de zorg die bij je past.

Bij Pro Life kun je kiezen uit twee basisverzekeringen:

  • Principe Polis (meest afgesloten verzekering)
  • Principe Polis Restitutie

Principe Polis
Je kunt terecht bij alle ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra die staan gecontracteerd. Hier krijg je 100% vergoeding voor. Ga je naar niet- gecontracteerde zorgverleners? Dan krijg je 75% vergoed. Ook voor mondzorg ben je vergoed tot 100% tot het maximaal wettelijk vastgelde tarief.

Principe Polis Restitutie
Je kunt terecht bij alle ziekenhuizen en alle overige zorgverleners. Je krijgt 100% vergoeding bij ziekenhuizen en alle overige zorgverleners bij gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg (tot het maximaal wettelijk vastgelde tarief). Ook ben je voor mondzorg voor 100% vergoed.

Aanvullende verzekering Pro Life

Wil je naast de basisverzekering nog een aanvullende verzekering afsluiten? Ook voor de aanvullende verzekeringen kun je kiezen voor christelijke zorg zoals bij kraamzorg of extra zorg rondom het levenseinde.

Smallpolis
Denk je dat je het komende zorgjaar behandelingen nodig hebt bij de fysiotherapeut? Dan is de smallpolis wat voor jou. In deze polis zitten 9 behandelingen.

Mediumpolis
Heb je net wat meer vergoeding nodig zoals bijvoorbeeld voor kraamzorg, orthodontie, fysio- of oefentherapie en alternatieve geneeswijzen? Dan is de medium polis geschikt voor jou.

Largepolis
Met de largepolis krijg je ook vergoeding voor kraamzorg, orthodontie, fysio- of oefentherapie en alternatieve geneeswijzen. Het verschil met de mediumpolis is dat je hier wat bredere vergoeding hebt met hogere maximale bedragen.

Extra largepolis
Voor de extra largepolis geldt; je bent extra breed verzekerd voor kraamzorg, orthodontie, fysio- of oefentherapie, alternatieve geneeswijzen, anticonceptie, spoedeisende hulp in het buitenland. Het verschil zit hem in de bredere vergoeding met hogere maximale bedragen.

Tandartsverzekering

Denk je dat je het komende jaar veel zorgkosten gaat maken voor de tandarts of wil je gewoon extra gedekt zijn hiervoor?

Bij Pro life kun je ook kiezen voor drie verschillende soorten tandartsverzekeringen:

  • Tand Small
  • Tand Medium
  • Tand Large

Tand Small
Met Tand Small ben je tot 250,- euro vergoed op jaarbasis. Je krijgt tandvleesbehandelingen tot 100% vergoed en 75% op kronen, bruggen of implantaten.

Tand Medium
Met Tand Medium ben je tot 500,- euro vergoed op jaarbasis. Je krijgt tandvleesbehandelingen tot 100% vergoed en 75% op kronen, bruggen of implantaten.

Tand Large
Met Tand Large ben je tot 1000,- vergoed op jaarbasis. Je krijgt tandvleesbehandelingen tot 100% vergoed en 75% op kronen, bruggen of implantaten.

Let op: voor deze aanvullende tandartsverzekering geldt een medische selectie, wat er op neer komt dat niet iedereen voor deze tandartsverzekering in aanmerking komt. Er worden een aantal vragen gesteld over de status van je gebit. Als blijkt dat je heel veel zorg nodig hebt kun je geen uitgebreide tandartsverzekering afsluiten, maar kies je voor Tand Small of Tand Medium.

Collectieve zorgverzekering

Kom je in aanmerking voor een collectieve zorgverzekering? Pro Life biedt ook een collectieve zorgverzekering. Deze heeft een lagere premie omdat deze wordt afgesloten voor een grote groep mensen tegelijk. Je kunt ook je partner meeverzekeren en kinderen.

Online declareren

Declaren bij Pro Life kan heel eenvoudig online. Dien je nota in door middel van een foto met je mobiele telefoon, of maak een scan met de computer. Naast het declareren via de website bestaat er ook een handige Pro Life app waar je je nota’s in kunt dienen.

Vergelijken en overstappen

Overstappen.nl vergelijkt alle Nederlandse zorgverzekeringen waaronder ook Pro Life zorgverzekering. Wil je ook besparen op je kosten voor je zorgverzekering? Ga dan direct naar onze zorgvergelijker.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • Aankomend jaar veranderen de huidige dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Vergelijk zorgverzekeringen