Zorgvergelijker

Vergelijk en bespaar tot €250,- met onze zorgvergelijker
Beschikbaar vanaf 12 november
100% Laagsteprijsgarantie
supplier-logo
€105,25
per maand
checkmark Ziezo Selectief
checkmark Directe acceptatie
checkmark Eigen risico van €385
supplier-logo
€116,95
per maand
checkmark Betaal eigen risico in termijnen
checkmark Bepaal wanneer je premie betaalt
checkmark Eigen risico van €385
supplier-logo
€119,08
per maand
checkmark Vrije zorgkeuze
checkmark Second opinion door specialisten
checkmark Eigen risico van €385

Wist je al dat je, door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar, honderden euro’s kan besparen per jaar? Met onze zorgvergelijker krijg je een compleet overzicht van zorgverzekeringen die bij jouw situatie passen. Het enige dat je hoeft te doen, is je persoonlijke gegevens en je voorkeuren invullen in de zorgvergelijker.

Zorgvergelijker 2021

Vanaf half november tot eind december kan je gebruikmaken van de zorgvergelijker om zorgverzekeraars te vergelijken. Je hebt jaarlijks tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen. Als je vóór 1 januari overstapt, wordt je oude zorgverzekering automatisch opgezegd. Stap je na 1 januari over, dan moet je je basis- en aanvullende verzekeringen vóór 31 december zelf opzeggen en voor 1 februari een nieuwe aanbieder kiezen.

Zorgvergelijker

Belangrijke data zorgvergelijker

 • 17 september 2020: Ieder jaar maakt het kabinet op Prinsjesdag bekend wat er gaat veranderen in de zorg. De verwachtingen over de hoogte van de zorgpremie, het eigen risico en de inhoud van het basispakket worden dan bekend gemaakt.
 • 12 november 2020: Op deze datum moeten zorgverzekeraars uiterlijk de hoogte van de premies voor hun verzekeringen bekendmaken.
 • 31 december 2020: Dit is de uiterste datum waarop je je zorgverzekering kunt opzeggen.
 • 31 januari 2021: Dit is de uiterste datum waarop je een nieuwe zorgverzekering kunt afsluiten, als je de oude zorgverzekering uiterlijk 31 december hebt opgezegd. In dat geval gaat je zorgverzekering met terugwerkende kracht in op 1 januari.

Waarom vergelijken via de zorgverzekeringvergelijker?

Overstappen van zorgverzekering gebeurt steeds vaker. Door de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je de zorgverzekering kiezen die de beste premie heeft voor de zorg die jij belangrijk vindt.Daarnaast kan het zijn dat een bepaalde zorgverzekering qua dekking en voorwaarden beter aansluit bij je wensen. Met de zorgverzekeringvergelijker vind je in een handomdraai een nieuwe zorgverzekering die beter bij je past. Zo heb je snel een passende én voordelige zorgverzekering.

Onafhankelijke zorgvergelijker

Onze zorgvergelijker is 100% onafhankelijk, wij zijn niet verbonden aan welke aanbieder dan ook. Met behulp van onze zorgvergelijker kun je eenvoudig verschillende zorgverzekeraars en zorgverzekeringen vergelijken. Onze zorgvergelijker toont je een overzicht op basis van je persoonlijke voorkeuren. Met behulp van de filters in de zorgvergelijker kun je de zorgverzekering en verzekeraar kiezen die het beste bij je past.

Beste zorgvergelijker

Waarom kun je het beste gebruik maken van onze zorgvergelijker? Als je met behulp van onze zorgvergelijker overstapt naar een andere verzekeraar dan kun je tot wel €250,- besparen per jaar! Daarnaast kun met behulp van onze filters een selectie maken op basis van je persoonlijke voorkeuren. In de zorgvergelijker kan je filteren op o.a. (fysio)therapie, alternatieve geneeswijzen, tandartsvergoeding, buitenlanddekking, zorgkeuze en betaalperiode. Weet je nog niet precies welke zorgverzekering goed bij je past? Neem dan eens een kijkje op onze beste zorgverzekering pagina.

Prijsvergelijk zorgverzekering

Wil je graag een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Dan kun je gebruik maken van onze zorgvergelijker. Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om nog een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november kun je natuurlijk wel een zorgverzekering afsluiten.

Uitzonderingen: Als je net 18 jaar bent geworden dan is het wel mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Ook als je sinds kort in Nederland woont of net weer staat ingeschreven ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Ten slotte zijn er zorgverzekeraars die je de mogelijkheid bieden om je zorgverzekering door het zorgseizoen heen een keer uit te breiden.

Zorgvergelijking

Een zorgvergelijking helpt je bij het zoeken naar geschikte zorgaanbieders. Met een zorgvergelijking vind je snel een overzicht van alle zorgverzekeringen, premies en dekkingen. Zo kun je een goede keuze maken tussen: bij je huidige zorgverzekeraar blijven of overstappen naar een nieuwe verzekeraar.

Zorgvergelijkers tips

 • Vergelijk verschillende zorgverzekeringen met onze zorgvergelijker zodat je de beste en goedkoopste zorgverzekering vindt die bij jou past.
 • Als je de premie per jaar betaalt, ben je in sommige gevallen 3% goedkoper uit.
 • Ga goed bij jezelf na of je een aanvullende verzekering nodig denkt te hebben.
 • Door je eigen risico te verhogen als je verwacht niet of nauwelijks zorgkosten te maken, ben je vaak goedkoper uit. Maar pas op: als je uiteindelijk toch veel zorgkosten maakt, ben je juist een stuk duurder uit.
 • Kies een basisverzekering/polis die bij jou past.
 • Kinderen onder de 18 zijn gratis meeverzekerd; verzeker je kind daarom bij de ouder met de hoogste dekking.
 • Als je je zorgverzekering online afsluit, heb je 14 dagen bedenktijd. Je kan, zonder reden, binnen 14 kalenderdagen de basisverzekering en/of aanvullende verzekering kosteloos beëindigen. Als je je verzekering bij een verzekeringskantoor afsluit, geldt er geen bedenktijd.
Check hoeveel jij kunt besparen op je zorgverzekering