Hondenverzekering vergelijken

Hondenverzekering vergelijken

De beoordeling van Overstappen.nl door onze klanten:

Deze hondenverzekeraars vergelijken wij:

Hondenverzekering vergelijken

Een hondenverzekering vergelijken is op Overstappen.nl heel eenvoudig. Met onze vergelijker kan je 29 hondenverzekeringen vergelijken op prijs en dekking. Zo vind jij snel de beste verzekering voor je hond.

Om hondenverzekeringen goed te vergelijken is het belangrijk dat je een persoonlijke vergelijking maakt. Wij vragen je daarom naar het ras en leeftijd van je hond in combinatie met je postcode.

Heb je een dierenverzekering gevonden die bij je hond past? Je kunt de verzekering direct online afsluiten. Nog even rondkijken? Meer informatie over de hondenverzekering vind je hieronder.


Wat is een hondenverzekering?

Je zorgt natuurlijk goed voor je hond. Toch worden dieren ziek zonder dat je daar iets aan kunt doen. Gelukkig is er veel mogelijk, maar voor een ziek huisdier kunnen de medische kosten flink oplopen. Met een dierenverzekering is je hond verzekerd voor zorg door een dierenarts.

Waarom je hond verzekeren?

De reden voor het afsluiten van een verzekering zijn de kosten bij de dierenarts. Je wil misschien graag een hond, maar je ziet op tegen de medische kosten die een huisdier met zich mee kan brengen.

Afgelopen jaren zijn dierenartskosten voor consulten, ingrepen en behandelingen toegenomen. Dit komt omdat er op medisch gebied steeds meer mogelijk is. Denk aan MRI-scans, chemotherapie of orgaantransplantaties.

Ook voor reguliere behandelingen betaal je al snel veel geld. Een castratie of sterilisatie van je hond kost gemiddeld €200 en het breken van een poot €1000. Dit zijn eenmalige kosten, maar een hond kan ook chronisch ziek worden. Denk bijvoorbeeld aan kosten bij een allergie of suikerziekte.

Een huisdierenverzekering helpt je met het betalen van deze zorgkosten. Dierenartsrekeningen zijn duur en vaak onvoorzien. Dit kan ertoe leiden dat je een behandeling of operatie die je hond hard nodig heeft niet kunt betalen. Om deze situaties te voorkomen is er een speciale ziektekostenverzekering voor honden.


Wat heeft invloed op de prijs van een hondenverzekering?

De prijs van een verzekering hangt af van het dier dat je wil verzekeren. Voor honden zijn de leeftijd en het ras belangrijk voor de premie. Bij een kattenverzekering is meestal alleen de leeftijd van de kat van invloed.

De plek waar je woont

De plek waar je woont kan van invloed zijn op de prijs van een huisdierenverzekering. Prijzen van dierenartsen en dierenspecialisten zijn vaker hoger in de randstad. Een dierenartskliniek heeft bijvoorbeeld een hogere huur.

Rashond of kruising

Rashonden kunnen bepaalde specifieke aandoeningen met zich meebrengen. Hier kan de verzekeringsmaatschappij rekening mee houden.

Bulldogs zijn bijvoorbeeld vatbaar voor ademhalingsproblemen. Middelgrote honden, zoals Labradors, hebben vaker heup- en elleboogaandoeningen. Grotere rassen zijn daardoor altijd duurder om te verzekeren dan kleinere honden.

Leeftijd van je hond

Oudere honden zijn duurder om te verzekeren dan jongere honden. Dit komt omdat een oude hond een hoger gezondheidsrisico heeft dan een jonge hond. Om oude honden te weren, hebben verzekeraars leeftijdsgrenzen opgesteld.

De meeste verzekeraars verzekeren een hond tot 7 of 8 jaar. Is je hond ouder dan 7 of 8 jaar, maar al verzekerd? Dan loopt de verzekering gewoon door. Honden van 10 jaar of ouder zonder verzekering zijn niet meer te verzekeren.

In onderstaande tabel vind je de maximale leeftijdsgrenzen van hondenverzekeraars:
 

HondenverzekeringLeeftijdsgrens afsluiten
Inshared huisdier & ongeval8 jaar
Inshared huisdier & zorg5 jaar
Hema dierenverzekering5 jaar
Petplan huisdierenverzekering7 jaar
Ohra huisdierenverzekering7 jaar
Aegon huisdierenverzekering8 jaar
Petsecur8 jaar

Welke verzekering voor je hond moet je kiezen?

Er zijn 3 soorten verzekeringen voor honden. Het gaat dan om de dekking van de verzekering. Alle polissen hebben een eigen risico in de vorm van een eigen bijdrage. Dit is een vast bedrag of een percentage dat je zelf moet betalen voor de behandeling van je huisdier.

De verzekeringen hebben ook limieten voor hoeveel ze per verzekeringsjaar voor je hond uitbetalen. Dit is het maximaal uitgekeerde bedrag van de verzekering.

Ongevallenverzekering

Bang dat je hond iets overkomt en wil je dit risico verzekeren? Een ongevallenverzekering biedt alleen dekking na een aantoonbaar ongeluk. Je hond kan bijvoorbeeld gebeten worden door een andere hond of worden aangereden.

 • Dekt geen ziekte
 • Doorgaans de goedkoopste hondenverzekering

Basisverzekering

Wordt jouw huisdier ziek of krijgt het een ongeluk? Een huisdierenverzekering met een basisdekking vergoedt medische kosten bij een ongeluk of ziekte. Je hond is voor operaties, behandeling, onderzoeken en medicijnen verzekerd.

De behandeling moet wel medisch noodzakelijk zijn en door een dierenarts verleend. Ook moeten diergeneesmiddelen in Nederland zijn geregistreerd.

 • Vergoedt medisch noodzakelijke zorg door een dierenarts
 • Meest gekozen hondenverzekering

Aanvullende verzekeringen

Je kunt de verzekeringen vaak aanvullen met aanvullende dekkingen. Je krijgt dan ook niet-medisch noodzakelijke zorg voor je hond vergoed. Dit zijn vergoedingen voor bijvoorbeeld vaccinaties, castratie, gebit of crematie.

 • Vergoedt niet medisch-noodzakelijke zorg
 • Keuze uit verschillende extra dekkingen

Wat dekt een ziektekostenverzekering voor mijn hond niet?

Let bij het kiezen van een hondenverzekering op eventuele uitsluitingen. Lees de polisvoorwaarden goed door, zodat je weet wat er wel en niet wordt gedekt. Veelvoorkomende uitsluitingen zijn:

Alle bestaande klachten

Elke aandoening die je hond heeft voordat je een polis afsluit, is uitgesloten. Dit kan een chronische aandoening zijn, zoals hartproblemen of heupdysplasie. Ziekten waaraan het dier in het verleden heeft geleden zijn ook uitgesloten. Heb je een hond waarbij er een oude aandoening weer op komt zetten, kan het zijn dat je geen dekking hebt.

Zwangerschapskosten

Behandelingen met betrekking tot zwangerschap bevalling en pasgeborenen worden doorgaans niet gedekt.

Kosten voor preventieve zorg

Routinematige behandelingen en preventieve zorg worden ook standaard niet vergoed. Vaccinaties, de jaarlijkse gezondheidscontrole, vlooien- en ontwormbehandelingen worden niet vergoed door een huisdierenverzekering. Je kunt dit met een aanvullende dekking of duurder ziektekostenpakket wel verzekeren.

Kosten binnen de wachttijd

Alles wat er in de eerste 30 dagen na het afsluiten ontstaat, is niet gedekt. Dit heet de wachttijd of wachttermijn. De wachttijd is er om te voorkomen dat je pas een dierenverzekering afsluit op het moment dat je dier ziek is. Je hond is voor alle medische zorg binnen deze periode niet verzekerd.


Hoe kan ik op mijn hondenverzekering besparen?

Een verzekering voor je hond kan flink wat kosten. Over het algemeen geldt: hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie. Gelukkig zijn er manieren waarop je kunt besparen. Hieronder wat bespaartips:

Overweeg een (hoog) eigen risico

Een eigen risico is bij hondenverzekeringen niet verplicht. Bij sommige verzekeraars kan je een vrijwillig eigen risico afsluiten. Je hebt dan keuze uit een aantal bedragen, tussen de €50 en €250. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie en dus je hondenverzekering.

Ga voor het goedkoopste ziektekostenpakket

Er zijn dierenverzekeringen met of zonder keuze uit pakketten. Ziektekostenpakketten bepalen de hoogte van de eigen bijdrage en het maximale bedrag. Het pakket is van invloed op de premie. Met een goedkoop pakket krijg je minder vergoed, maar heb je een goedkope verzekering.

Hondenverzekering vergelijken

Dit is een van de snelste manieren om geld te besparen op je hondenverzekering. Met onze vergelijker van huisdierenverzekeringen kan je gemakkelijk veel hondenverzekeringen vergelijken. Met de filters vind je de juiste dekking die jouw hond het beste beschermt.

Top 10 meest verzekerde honden

Voor deze honden wordt het vaakst een ziektekostenverzekering afgesloten:

 

1. Labrador Retriever
2. Labradoodle
3. Foxterrier
4. Golden Retriever
5. Chihuahua
6. Boomer
7. Jack Russel Terrier
8. Franse Bulldog
9. American Staffordshire Terrier
10. Shih tzu


Alle verzekeringen voor honden

Er zijn verschillende verzekeraars waarbij je je hond kan verzekeren. Sommige zijn bekend en andere wat minder. Wij vergelijken de volgende verzekeraars:

De dekking en voorwaarden verschillen per verzekeraar. Het is daarom belangrijk dierenverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Kijk op de desbetreffende aanbieder pagina voor de kenmerken en voor- en nadelen of maak een vergelijking.


Veelgestelde vragen over hondenverzekeringen

  Wat is een hondenverzekering?

  Een hondenverzekering is een huisdierenverzekering voor een hond. Voor een relatief laag bedrag per maand kan je een hond verzekeren. Je hond is voor medisch noodzakelijke zorg door een dierenarts verzekerd.

  Is een hondenverzekering verplicht?

  In Nederland is het niet verplicht om een verzekering voor je huisdier te hebben. Je bepaalt dus altijd zelf of je een hondenverzekering neemt.

  Wat dekt een hondenverzekering?

  Een basis hondenverzekering dekt de medisch noodzakelijke zorg uitgevoerd door een dierenarts. Een ongevallenverzekering dekt alleen noodzakelijke zorg door een dierenarts na een ongeval.

  Welke hondenverzekering vergoedt sterilisatie?

  Je kunt bij de hondenverzekering van Ohra en Petplan een aanvullende verzekering sterilisatie afsluiten. Bij de verzekering van Petplan moet je kiezen voor het Pluspakket, bij Ohra maakt het pakket niet uit. Petplan vergoedt 50% van maximaal €150 voor het steriliseren van je hond. De hondenverzekering van Ohra vergoedt 60% van maximaal €300 voor sterilisatie. Selecteer “sterilisatie en castratie” als filter optie om deze verzekeringen voor jouw hond te zien.

  Wat is de beste hondenverzekering?

  Wat de beste hondenverzekering is, hangt af van je hond, behoeften en persoonlijke situatie. Er is geen beste hondenverzekering voor iedereen. Kijk op beste dierenverzekering voor informatie over je hoe je de beste dierenverzekering voor jouw hond kan vinden.


Waarom een hondenverzekering vergelijken en afsluiten via Overstappen.nl?

Als je gemakkelijk en snel de beste hondenverzekering wil vinden, kan je dit het beste doen op Overstappen.nl. In tegenstelling tot andere vergelijkingssites vergelijk je hier op basis van je eigen gegevens. Hierdoor krijg jij altijd een goede vergelijking. Daarnaast garanderen we 100% onafhankelijkheid en hebben we een klantenservice die je kunt bellen wanneer je vragen hebt.

Vragen over je dierenverzekering?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 – 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 – 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min