Hondenverzekering vergelijken

 • Voor je huisdier
 • Vergelijk 4 verzekeraars
 • 100% onafhankelijk vergelijken

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3076 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  52 minuten geleden
  Grote selectie

  Grote selectie aanbiedingen, intuïtieve bediening, snel.

  M.
  Star on Star on Star on Star on Star off
  5 uur geleden
  Simpel service voor overstappen

  Simpel service voor overstappen

  Theo Hoeks
  Star on Star on Star on Star on Star on
  17 uur geleden
  marketlike overstappen

  Snel, duidelijk

  Koko
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3076 reviews

  Goedkope hondenverzekeringen 2024

  In onderstaande tabel staan de premies van de voordeligste pakketten die de verzekeraars op dit moment aanbieden. Je hond verzekeren kan al vanaf € 14,27 per maand.

  VerzekeraarPremie hondMeer informatie
  Univé€14,27Naar de vergelijker
  PetSecur€16,65Naar de vergelijker
  Figo Pet€17,05Naar de vergelijker
  OHRA€21,52Naar de vergelijker

  *Laatste update: 24-04-2024
  *De berekening voor de goedkoopste hondenverzekering is berekend aan de hand van een Chihuahua, 0 jaar, man en onze postcode in Amsterdam.

  Snel naar:

  Hondenverzekering vergelijken

  Als je op zoek bent naar een hondenverzekering is het verstandig om een vergelijking te maken tussen verschillende hondenverzekeringen. Zo verschillen de pakketten die die verzekeraars aanbieden in premie en dekking. De verzekeraars bepalen zelf wat en hoeveel zij voor een hond vergoeden. Hierdoor is het vaak onduidelijk welke verzekering het beste bij jou en je hond past.

  Op Overstappen kan je gemakkelijk alle premies van de 4 grootste verzekeraars berekenen én vergelijken. Zo vind je snel de beste hondenverzekering.

  Wat is een hondenverzekering?

  Een hondenverzekering is een dierenverzekering die huisdierenbezitters kunnen afsluiten om de medische kosten voor hun hond te dekken. Het biedt dekking bij dierenartsbezoeken, behandelingen, operaties en eventuele nazorg en medicijnen. Hiervoor betaal je een maandelijkse premie, waardoor je bij medische kosten aanspraak maakt op een afgesproken vergoeding. Zo kan je een maximaal bedrag per jaar verzekeren, heb je meestal een eigen bijdrage per behandeling en moet je rekening houden met een eigen risico.

  Alle hondenverzekeraars vergelijken

  Er zijn verschillende verzekeraars die honden verzekeren. Sommige zijn bekend en andere wat minder. Iedere verzekering voor een hond is anders opgebouwd en heeft andere vergoedingen. Het is daarom belangrijk dat je een hondenverzekeraar goed vergelijkt. Wij maken onze vergelijkingen op basis van de onderstaande verzekeraars.


  Waarom een hondenverzekering afsluiten?

  Een dierenverzekering voor je hond is een verstandige stap om je hond gezond te houden en de financiële kosten van een medische behandeling te beperken. Zo ben je ervan verzekerd dat je hond de juiste hulp krijgt bij ziekte of als er een behandeling nodig is. Je wilt uiteraard voorkomen dat je door financiële krapheid niet de juiste hulp voor je hond kan betalen. Zo zorgt het voor rust, bij jou als baasje, maar ook voor transparantie in je kosten. Je weet zo wat je maandelijks kwijt bent aan de medische kosten van je hond.

  pluspuntDe juiste hulp voor je hond
  pluspuntGeen onverwachte (hoge) medische kosten
  pluspuntJe weet wat je maandelijks kwijt bent aan medische zorg

  Waarom hondenverzekeringen vergelijken?

  Onze honden verzekering vergelijker maakt een persoonlijke vergelijking. Dat houdt in dat we de premies van de verzekeringen die we tonen speciaal voor jouw hond berekenen. We vragen je daarom eerst naar het ras, geslacht en leeftijd van je hond en je postcode. De premies, dekkingen, vergoedingen en het eigen risico verschillen dus per dierenverzekering voor je hond. Het is daarom voor jou verstandig, maar ook voor je hond, om de verschillende hondenverzekeringen met elkaar te vergelijken.

  Premie

  De premies van verzekeringen verschillen sterk per hondenras en leeftijd. Het kan zijn dat een verzekering met dezelfde dekking, goedkoper in de situatie van jouw hond uitvalt. Dat scheelt weer in de portemonnee!

  Dekking en vergoeding

  De dekkingen en vergoedingen verschillen per verzekering en pakket. Bekijk dus goed waarvoor je hond gedekt moet zijn en welke maximale vergoeding hier tegenover staat. Dit zorgt ervoor dat je niet voor onverwacht hoge kosten staat.

  Eigen risico

  Het eigen risico verschilt per verzekeraar. Ga goed na welk eigen risico bij je financiële situatie past. Een hoger eigen risico resulteert in een lagere maandelijkse premie voor de verzekering van je hond.

  Uitsluiting

  De verzekeraar kan behandelingen en/of verzekeringen voor bepaalde hondenrassen uitsluiten. Dit geldt doorgaans voor rassen die door het fokken genetisch aangeboren aandoeningen hebben.

  Locatie van medische zorg

  Kom te weten of verzekeraars samenwerken met dierenartspraktijken in de buurt. Het kan zo lastig zijn om een vergoeding te ontvangen als je aangesloten zit bij een lokale dierenarts.


  Dekking van een honden verzekering

  Iedere hondenverzekering dekt (gedeeltelijk) de medisch noodzakelijke kosten die zijn gemaakt door een dierenarts of dierenspecialist. Toch worden preventieve kosten zeker niet altijd gedekt door de verzekeraar. Als de verzekering van je hond niet de juiste dekking biedt, kan je dit uitbreiden met aanvullende dekkingen. Het volgende valt doorgaans wel of niet onder je dierenverzekering:

  Wel

  • pluspunt
   Consult door een dierenarts of specialist
  • pluspunt
   Onderzoek en behandeling
  • pluspunt
   Operaties inclusief narcose
  • pluspunt
   Nederlandse diergeneesmiddelen
  • pluspunt
   Euthanasie

  Niet

  • minpunt
   Vaccinatie en ontworming
  • minpunt
   Crematie
  • minpunt
   Sterilisatie en castratie
  • minpunt
   Medische kosten op reis
  • minpunt
   Gebitsbehandelingen

  Honden wel of niet verzekeren?

  De honden- en kattenverzekering steeg afgelopen jaren in populariteit. Een vraag die veel mensen stellen is of deze verzekering wel echt nodig is. Of een honden verzekering is, hangt voornamelijk af van je persoonlijke situatie.

  Wanneer wel?

  • pluspunt
   Je hebt weinig spaargeld om onverwacht hoge kosten op te vangen
  • pluspunt
   Je vindt het fijn een vast bedrag per maand te betalen voor de zorgkosten van je huisdier

  Wanneer niet?

  • minpunt
   Je hebt voldoende spaargeld om een dure dierenartsrekening op te vangen
  • minpunt
   Je spaart liever zelf geld voor de medische kosten van je huisdier

  Kosten hondenverzekering

  Voor honden zijn de leeftijd en het ras of het volgroeide gewicht belangrijk voor de kosten van een hondenverzekering. Een groter hondenras is zwaarder en heeft daardoor een hoger risico op klachten. Daarom kost een verzekering voor grotere en zwaardere hondenrassen meer. Hetzelfde geldt voor een oudere hond verzekeren.

  Doorgaans kost de verzekering voor je hond tussen de € 20 en € 40 per maand. Benieuwd naar de hondenverzekering kosten van jouw hond? Maak dan een vergelijking om direct de kosten per maand te berekenen.


  Goedkoopste hondenverzekering 2024

  De hondenverzekering van Univé is de goedkoopste in onze vergelijker. De maandelijkse premie ligt op € 14,27 en kost dus op jaarlijkse basis € 171,24. In de vergelijker bereken je eenvoudig welke hondenverzekering het goedkoopst is in de situatie van jouw hond.

  unive logo

  Welke hondenverzekering past het beste bij jou?

  • voordeel

   Persoonlijke vergelijking

  • voordeel

   Vergelijk op prijs én dekking

  • voordeel

   14 dagen bedenktijd

  Hondenverzekeringen vergelijken

  Wat zijn de voor- en nadelen van je hond verzekeren?

  Het verzekeren van je hond heeft een aantal voordelen, maar ook nadelen. We zetten ze voor je op een rij:

  Voordelen

  • Met een verzekering betaal je de medische kosten van je hond vooruit. Je hoeft een groot bedrag niet in één keer te betalen
  • Door je hond te verzekeren, creëer je financiële ruimte. Je kunt een duurdere behandeling voor je huisdier makkelijker overwegen
  • Ook terugkerende kosten, zoals het dierenartsconsult en herhaalmedicatie, worden door de verzekering gedekt.

  Nadelen

  • De dekking is niet volledig, naast de maandelijkse premie betaal je altijd een eigen risico. Ook is er een maximaal verzekerd bedrag
  • Premies kunnen hoog oplopen, met name als je dier al wat ouder of van een groot hondenras is
  • Niet alles wordt vergoed. Bestaande klachten voor het afsluiten van de verzekering zijn niet gedekt of zijn er andere uitsluitingen

  Aanvullende dekkingen hondenverzekering

  Net als bij andere verzekeringen kun je de dekking van een hondenverzekering uitbreiden met een aanvullende dekking. Welke dit zijn, verschilt per verzekeraar. Hieronder vind je een lijst van alle aanvullende verzekeringen die je voor honden kunt afsluiten:

  • Vaccinaties: Valt onder de preventieve zorg van je huisdier. Je hond moet zo op jaarlijkse basis één of meerdere vaccinaties krijgen.
  • Reis: De afgesloten basisdekking van een dierenverzekering geldt niet in het buitenland. Hierdoor kun je met een aanvullende reisdekking, medische (onverwachte) behandelingen in het buitenland verzekeren.
  • Crematie: Niet elke verzekeraar vergoedt de crematie van je hond.
  • Gebit: Een gebitsbehandeling van je hond is doorgaans een dure ingreep die niet gedekt wordt door je basisdekking van je dierenverzekering.
  • Castratie en sterilisatie: Het laten castreren of steriliseren is een eenmalige behandeling bij je hond. Zeker bij een grotere hond lopen de kosten hoog op.

  Wanneer wel of niet een aanvullende dekking

  pluspunt Je verwacht kosten buiten je basisdekking, die je zelf niet kunt betalen.
  pluspunt Je verwacht geen kosten buiten je basisdekking, die je zelf niet kunt betalen.

  Dekkingsoverzicht verzekeringen voor honden

  Onderstaande tabel laat zien wat de hondenverzekeringen van de verzekeraars wel of niet dekken. Wanneer er meerdere bedragen of percentages in de tabel staan betekent het dat de dierenverzekeraar meerdere pakketten aanbiedt. Het kan ook zijn dat iets niet in de basisdekking zit, maar wel met een aanvullende dekking kan worden verzekerd.

  • ✔: In de basisdekking
  • X: Zit niet in de basisdekking
  • Aanvullend: Af te sluiten als aanvullende dekking

   

  DekkingenPetSecurUnivéOHRAFigo Pet
  Verzekerd bedrag€3.250, €4.000 of €6.000€2.500 of €5.000€3.000, €4.000 of €6.000€3.000, €6.000 of onbeperkt bedrag
  Castratie en sterilisatieAanvullendXAanvullendBeperkt of aanvullend
  Operaties50%, 70% of 90%
  Consult50%, 70% of 90%€100, €150 of €200
  Medicatie50%, 70% of 90%
  GebitsbehandelingAanvullendAanvullendAanvullendAlleen bij ongevallen
  Chemo- en radiotherapie50%, 70% of 90%Aanvullend
  IdentificatiechipAanvullendX
  VaccinatiesAanvullendXAanvullend
  Euthanasie50%, 70% of 90%XX
  CrematieUitsluitend 50% bij extra pakketXAanvullend

  Polisvoorwaarden hondenverzekering

  Het ras van de hond

  Tegenwoordig kan je bijna alle rassen verzekeren bij een huisdierenverzekeraar. Wel kan het zijn dat de verzekeraar specifieke uitsluitingen hanteert voor een hondenras. Daarnaast zijn rassen met een verhoogde kans op aandoeningen duurder om te verzekeren.

  30 dagen

  Verzekeraars hanteren doorgaans een wachttijd van 30 dagen voor het verzekeren van je hond. Dit betekent dat je hond pas 30 dagen na het aanvragen van de verzekering verzekerd is. Dit doet de verzekeraar om te voorkomen dat mensen hun hond willen verzekeren die al klachten heeft. Wel ben je meestal binnen deze wachttijd verzekerd voor een situatie waarin je hond gewond raakt door een ongeluk. Bekijk hiervoor altijd de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

  Uitgesloten gebeurtenissen

  In de polisvoorwaarden van de hondenverzekering staat altijd een lijst met situaties waarin de dekking nooit geldig is. Dit zijn meestal gebeurtenissen die overeenkomen met:

  • Schade die is ontstaan door een aardbeving, vulkanische uitbarsting of een atoomkernreactie.
  • Schade door opzet (van jezelf, familie en huisgenoten).
  • Je hond wordt voor sport of hobby gebruikt: sledehondensport, jacht, gevechten etc.

  Daarnaast worden ziektes en/of aandoeningen die voorafgaande het afsluiten al aanwezig waren nooit vergoed. Je verzekeraar kan nagaan bij je dierenarts of het geval al voor het afsluiten aanwezig was.

  De facturen

  Wanneer je de rekening van je dierenartsbezoek binnenkrijgt wil je dit bedrag uiteraard z.s.m. declareren bij je verzekeraar. Het specifieke proces van declaratie verschilt per verzekeraar en kan je terugvinden op de aanbiederspagina of in de polisvoorwaarde. Doorgaans kan je via de app, de website of via de post je declaratie indienen. Hiervoor heb je de volgende dingen nodig:

  • Factuur van de dierenarts (hierop met het chipnummer van je hond vermeld staan).
  • Je polisnummer (vind je op je polisblad).

  Je mag meestal de facturen van je hond opsparen en pas later indienen. Als voorbeeld kan je bij Figo Pet nota’s indien die tot 3 jaar geleden hebben plaatsgevonden.


  Eigen bijdrage van een hondenverzekering

  De eigen bijdrage van een hondenverzekering verschilt per verzekeraar. Hieronder de verschillende percentages die de verzekeraars in onze vergelijker hanteren.

  Verzekeraar Eigen bijdrage
  OHRA 20%
  Figo Pet 50%, 30% of 10%
  Univé 20%
  PetSecur 50%, 30% of 10%

  *Het kan zijn dat er extra voorwaarden gelden voor de eigen bijdrage. Denk aan een minimaal geldbedrag of een afwijkende eigen bijdrage voor specifieke behandelingen.


  Eigen risico van een hondenverzekering

  Het eigen risico bij een hondenverzekering is bij aanwezigheid altijd een vast geldbedrag. Wel kan het geldbedrag verschillen per pakket dat wordt aangeboden. Er zijn zelfs verzekeraars die geen eigen risico hanteren bij de hondenverzekering. Een hoger eigen risico staat ook doorgaans gelijk aan een lagere premie.

  Verzekeraar Eigen risico
  OHRA € 50
  Figo Pet € 100, € 250 of € 500
  Univé X
  PetSecur € 50, € 100, € 150 of € 200

  In 4 stappen je hond verzekeren

  Het vergelijken van je hondenverzekering is erg eenvoudig en is binnen 5 minuten gebeurd. Volg de komende 4 stappen om verschillende hondenverzekeringen te vergelijken.

  Eerste stap

  Ten eerste vul je de vergelijker bovenaan de pagina in. Hier laat je het “soort huisdier” op hond staan en vul je de volgende gegevens in: geslacht, leeftijd, postcode en het ras. Als je niet weet welk ras je hond is, dan selecteer je het ras waar je hond het meeste op lijkt. Hierna klik je op de knop “vergelijken”.

  Tweede stap

  De tweede stap vindt plaats in de vergelijker. Hier heb je de optie om aan de linkerkant in de zijbalk de gewenste eigen bijdrage te selecteren. Daarnaast heb je een lijst aanvullende dekkingen waaruit je kan kiezen. Denk zo maar aan een gebitsbehandeling, chemo- en radiotherapie en castratie of sterilisatie.

  Derde stap

  Je kan nu een keuze maken tussen de verschillende pakketten van de verzekeraars. Je kunt in de vergelijker tot 3 verschillende pakketten naast elkaar leggen en vergelijken op premie en dekkingen. Klik op de knop “bekijk” als je een keuze hebt gemaakt voor een hondenverzekering.

  Vierde stap

  Wij sturen je door naar de specifieke pagina van de verzekeraar. Hier vul je nogmaals je gegevens in en sluit je de verzekering af. De verzekeraar regelt de afhandeling van de aanvraag.


  Veelgestelde vragen over hondenverzekeringen

   Voor welke periode sluit ik een hondenverzekering af?

   Doorgaans sluit je voor een jaar een hondenverzekering af. Na dit jaar wordt meestal je verzekering automatisch verlengd. Wel stijgt de premie waarschijnlijk mee met de leeftijd van je hond.

   Tot welke leeftijd kan ik mijn hond verzekeren?

   De toegestane leeftijd voor het afsluiten van een hondenverzekering verschilt per verzekeraar. In onderstaand overzicht zie je de maximale leeftijden van iedere verzekeraar:

   • PetSecur:       Tot 6 jaar
   • OHRA:             Tot 7 jaar
   • Univé:              Tot 8 jaar
   • Figo Pet:         Alle leeftijden

   Kan ik een zieke hond verzekeren?

   Over het algemeen kan je een hond verzekeren die ziek is of is geweest. De verzekeraar zal je hier voor het afsluiten vragen over stellen. Alle medische kosten die gaan over deze klachten zijn uitgesloten.

   Welke hondenverzekering vergoedt sterilisatie en castratie?

   Je kunt bij de hondenverzekering van Figo Pet, OHRA en PetsSecur een aanvullende verzekering sterilisatie afsluiten.

   Selecteer sterilisatie en castratie als filter optie in de vergelijker om deze verzekeringen voor jouw hond te zien.

   Wat is de beste hondenverzekering?

   Wat de beste hondenverzekering is, hangt af van je hond, behoeften en persoonlijke situatie. Er is geen beste hondenverzekering voor iedereen. Kijk op beste dierenverzekering voor informatie over je hoe je de beste dierenverzekering voor jouw hond kan vinden.

   Hoeveel kost een hond per maand?

   Je kan rekenen op minimaal € 100 per maand. De kosten zijn afhankelijk van wat voor hondenverzekering je afsluit, de hondenbelasting van je gemeente en wat voor voeding jouw hond nodig heeft.

   Lees alles over de kosten van een hond.

   Hoeveel kost een hondenverzekering per maand?

   Een hondenverzekering kost meestal tussen de € 20 en € 40 per maand.

   De kosten voor een hondenverzekering zijn afhankelijk van een viertal factoren:

   • De leeftijd van je hond
   • Het ras van je hond
   • Het gewenste eigen risico
   • Het maximale verzekerde bedrag

    

   Voor welke periode sluit ik een hondenverzekering af?

   Doorgaans sluit je voor een jaar een hondenverzekering af. Na dit jaar wordt meestal je verzekering automatisch verlengd. Wel stijgt de premie waarschijnlijk mee met de leeftijd van je hond.

  Jean-Paul Wursten
  Expert dierenverzekeringen
  22 minuten 24-04-2024

  Over onze expert

  Sinds 2023 is Jean-Paul Würsten onderdeel van de Kizi familie als onze telecom- en verzekeringsexpert. Hij voorziet overstappers van de belangrijkste informatie over de telecom-, dierenverzekering- en uitvaartverzekeringsmarkt. Met zijn ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de telecom- en verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere aanbieder.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.