Hondenverzekering vergelijken

Winnaar Publieksprijs 2023
Winnaar Beste Website van het Jaar

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.8

2458 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  40 minuten geleden
  Wat een top service

  Wat een top service. Dit is by dar de beste vergelijking site voor je auto verzekering

  G.J.A. Johannes
  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 uur geleden
  Objectief en razendsnel

  Snelle vergelijking goedkopere opties dan andere vergelijkingsites. Auto verzekering binnen 10 minuten geregeld.

  jf
  Star on Star on Star on Star on Star on
  11 uur geleden
  Amazing service!!!

  Amazing service!!!

  T. Ahuja
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.8

  2458 reviews

  Snel naar:

  Vergelijken

  Hondenverzekering vergelijken

  Je bent op zoek naar een hondenverzekering. Slim! Maar voordat je zo’n verzekering voor je hond afsluit, doe je er goed aan die eerst te vergelijken. Want anders dan bij onze zorgverzekering is de dekking van een hondenverzekering nooit hetzelfde. De verzekeraars bepalen zelf wat en hoeveel zij voor een hond vergoeden. Hierdoor is het vaak onduidelijk welke verzekering het beste bij jou en je hond past.

  Op Overstappen kan je gemakkelijk direct alle premies voor de 5 grootste verzekeraars berekenen én vergelijken. Zo vind je snel de beste hondenverzekering.

  Wat is een hondenverzekering?

  Een hondenverzekering is een dierenverzekering die huisdierenbezitters kunnen afsluiten om de medische kosten voor hun hond te dekken. Het biedt dekking bij dierenartsbezoeken, behandelingen, operaties en eventuele nazorg en medicijnen. Hiervoor betaal je een maandelijkse premie, waardoor je bij medische kosten aanspraak maakt op een afgesproken vergoeding. Zo kan je een maximaal bedrag per jaar verzekeren, heb je meestal een eigen bijdrage per behandeling en moet je rekening houden met een eigen risico. De dekking van een hondenverzekering verschilt per verzekeraar en kan meestal uitgebreid worden naar wens.

  Alle hondenverzekeraars vergelijken

  Er zijn verschillende verzekeraars die honden verzekeren. Sommige zijn bekend en andere wat minder. Iedere verzekering is anders opgebouwd en heeft andere vergoedingen. Het is daarom belangrijk dat je een hondenverzekeraar goed vergelijkt. Wij maken onze vergelijkingen op basis van de onderstaande verzekeraars.


  Waarom een hondenverzekering afsluiten?

  Een dierenverzekering voor je hond is een verstandige stap om je hond gezond te houden en de financiële kosten van een medische behandeling te beperken. Zo ben je ervan verzekerd dat je hond de juiste hulp krijgt bij ziekte of als er een behandeling nodig is. Je wilt uiteraard voorkomen dat je door financiële krapheid niet de juiste hulp voor je hond kan betalen. Zo zorgt het voor rust, bij jou als baasje, maar ook voor transparantie in je kosten. Je weet zo wat je maandelijks kwijt bent aan de medische kosten van je hond.

  pluspuntDe juiste hulp voor je hond
  pluspuntGeen onverwachte (hoge) medische kosten
  pluspuntJe weet wat je maandelijks kwijt bent aan medische zorg

  Waarom hondenverzekeringen vergelijken?

  Onze hondenverzekering vergelijker maakt een persoonlijke vergelijking. Dat houdt in dat we de premies van de verzekeringen die we tonen speciaal voor jouw hond berekenen. We vragen je daarom eerst naar het ras, geslacht en leeftijd van je hond en je postcode. De premies, dekkingen, vergoedingen en het eigen risico verschillen dus per dierenverzekering voor je hond. Het is daarom voor jou verstandig, maar ook voor je hond, om de verschillende hondenverzekeringen met elkaar te vergelijken.

  Premie

  De premies van verzekeringen verschillen sterk per hondenras en leeftijd. Het kan zijn dat een verzekering met dezelfde dekking, goedkoper in de situatie van jouw hond uitvalt. Dat scheelt weer in de portemonnee!

  Dekking en vergoeding

  De dekkingen en vergoedingen verschillen per verzekering en pakket. Bekijk dus goed waarvoor je hond gedekt moet zijn en welke maximale vergoeding hier tegenover staat. Dit zorgt ervoor dat je niet voor onverwacht hoge kosten staat.

  Eigen risico

  Het eigen risico verschilt per verzekeraar. Ga goed na welk eigen risico bij je financiële situatie past. Een hoger eigen risico resulteert in een lagere maandelijkse premie.

  Uitsluiting

  De verzekeraar kan behandelingen en/of verzekeringen voor bepaalde hondenrassen uitsluiten. Dit geldt doorgaans voor rassen die door het fokken genetisch aangeboren aandoeningen hebben.

  Locatie van medische zorg

  Kom te weten of verzekeraars samenwerken met dierenartspraktijken in de buurt. Het kan zo lastig zijn om een vergoeding te ontvangen als je aangesloten zit bij een lokale dierenarts.


  Dekking van een hondenverzekering

  Iedere hondenverzekering dekt (gedeeltelijk) de medisch noodzakelijke kosten die zijn gemaakt door een dierenarts of dierenspecialist. Toch worden preventieve kosten zeker niet altijd gedekt door de verzekeraar. Als de verzekering van je hond niet de juiste dekking biedt, kan je dit uitbreiden met aanvullende dekkingen. Het volgende valt doorgaans wel of niet onder je dierenverzekering:

  Wel

  • pluspunt
   Consult door een dierenarts of specialist
  • pluspunt
   Onderzoek en behandeling
  • pluspunt
   Operaties inclusief narcose
  • pluspunt
   Nederlandse diergeneesmiddelen
  • pluspunt
   Euthanasie

  Niet

  • minpunt
   Vaccinatie en ontworming
  • minpunt
   Crematie
  • minpunt
   Sterilisatie en castratie
  • minpunt
   Medische kosten op reis
  • minpunt
   Gebitsbehandelingen

  Wat zijn de voor- en nadelen van een hondenverzekering?

  Het verzekeren van je hond heeft een aantal voordelen, maar ook nadelen. We zetten ze voor je op een rij:

  Voordelen

  • Met een verzekering betaal je de medische kosten van je hond vooruit. Je hoeft een groot bedrag niet in één keer te betalen
  • Door je hond te verzekeren, creëer je financiële ruimte. Je kunt een duurdere behandeling voor je huisdier makkelijker overwegen
  • Ook terugkerende kosten, zoals het dierenartsconsult en herhaalmedicatie, worden door de verzekering gedekt.

  Nadelen

  • De dekking is niet volledig, naast de maandelijkse premie betaal je altijd een eigen risico. Ook is er een maximaal verzekerd bedrag
  • Premies kunnen hoog oplopen, met name als je dier al wat ouder of van een groot hondenras is
  • Niet alles wordt vergoed. Bestaande klachten voor het afsluiten van de verzekering zijn niet gedekt of zijn er andere uitsluitingen

  Kosten hondenverzekering

  Voor honden zijn de leeftijd en het ras of het volgroeide gewicht belangrijk voor de kosten van een hondenverzekering. Een groter hondenras is zwaarder heeft daardoor een hoger risico op klachten. Daarom kost een verzekering voor grotere en zwaardere hondenrassen meer. Hetzelfde geldt voor een oudere hond verzekeren.

  Doorgaans kost een hondenverzekering tussen de € 20 en € 40 per maand. Benieuwd naar de hondenverzekering kosten van jouw hond? Maak dan een vergelijking om direct de kosten per maand te berekenen.


  Honden wel of niet verzekeren?

  De honden- en kattenverzekering steeg afgelopen jaren in populariteit. Een vraag die veel mensen stellen is of deze verzekering wel echt nodig is. Of het verzekeren van je hond verstandig is, hangt voornamelijk af van je persoonlijke situatie.

  Wanneer wel?

  • pluspunt
   Je hebt weinig spaargeld om onverwacht hoge kosten op te vangen
  • pluspunt
   Je vindt het fijn een vast bedrag per maand te betalen voor de zorgkosten van je huisdier

  Wanneer niet?

  • minpunt
   Je hebt voldoende spaargeld om een dure dierenartsrekening op te vangen
  • minpunt
   Je spaart liever zelf geld voor de medische kosten van je huisdier

  Welke hondenverzekering past het beste bij jou?

  • voordeel

   Persoonlijke vergelijking

  • voordeel

   Vergelijk op prijs én dekking

  • voordeel

   14 dagen bedenktijd

  Hondenverzekeringen vergelijken

  Aanvullende dekkingen hondenverzekering

  Net als bij andere verzekeringen kun je de dekking van een hondenverzekering uitbreiden met een aanvullende dekking. Welke dit zijn, verschilt per verzekeraar. Hieronder vind je een lijst van alle aanvullende verzekeringen die je voor honden kunt afsluiten:

  • Vaccinaties: Valt onder de preventieve zorg van je huisdier. Je hond moet zo op jaarlijkse basis één of meerdere vaccinaties krijgen.
  • Reis: De afgesloten basisdekking van een dierenverzekering geldt niet in het buitenland. Hierdoor kun je met een aanvullende reisdekking, medische (onverwachte) behandelingen in het buitenland verzekeren.
  • Crematie: Niet elke verzekeraar vergoedt de crematie van je hond.
  • Gebit: Een gebitsbehandeling van je hond is doorgaans een dure ingreep die niet gedekt wordt door je basisdekking van je dierenverzekering.
  • Castratie en sterilisatie: Het laten castreren of steriliseren is een eenmalige behandeling bij je hond. Zeker bij een grotere hond lopen de kosten hoog op.

  Goedkoopste hondenverzekering

  De hondenverzekering van Univé is de goedkoopste in onze vergelijker. De maandelijkse premie ligt op € 14,27 en kost dus op jaarlijkse basis € 171,24. In onderstaande tabel staat de goedkoopste hondenverzekering per verzekeraar.

  Premie
  Univé € 14,27
  Aegon € 15,35
  PetSecur € 15,43
  Figo Pet € 16,24
  OHRA € 19,57

  *De berekening voor de goedkoopste hondenverzekering is berekend aan de hand van een Chihuahua, 0 jaar, man en onze postcode in Amsterdam.


  Eigen bijdrage van een hondenverzekering

  De eigen bijdrage van een hondenverzekering verschilt per verzekeraar. Hieronder de verschillende percentages die de verzekeraars in onze vergelijker hanteren.

  Verzekeraar Eigen bijdrage
  OHRA 20%
  Figo Pet 50%, 30% of 10%
  Univé 20%
  Aegon 25%
  PetSecur 50%, 30% of 10%

  *Het kan zijn dat er extra voorwaarden gelden voor de eigen bijdrage. Denk aan een minimaal geldbedrag of een afwijkende eigen bijdrage voor specifieke behandelingen.


  Eigen risico van een hondenverzekering

  Het eigen risico bij een hondenverzekering is bij aanwezigheid altijd een vast geldbedrag. Wel kan het geldbedrag verschillen per pakket dat wordt aangeboden. Er zijn zelfs verzekeraars die geen eigen risico hanteren bij de hondenverzekering. Een hoger eigen risico staat ook doorgaans gelijk aan een lagere premie.

  Verzekeraar Eigen risico
  OHRA € 50
  Figo Pet € 100, € 250 of € 500
  Univé X
  Aegon X
  PetSecur € 50, € 100, € 150 of € 200

  Maximaal verzekerde bedrag

  Het maximale bedrag dat je jaarlijks kan declareren verschilt per hondenverzekering. Bij de basispakketten ligt dit bedrag meestal lager dan bij de uitgebreidere pakketten. Hieronder het maximale verzekerde bedrag bij de verschillende honden verzekeraars.

  Verzekeraar Maximaal verzekerde bedrag
  OHRA Tot € 5.000
  Figo Pet "onbeperkt bedrag"
  Univé Tot € 5.000
  Aegon Tot € 2.500
  PetSecur Tot € 6.000

  Veelgestelde vragen over hondenverzekeringen

   Voor welke periode sluit ik een hondenverzekering af?

   Doorgaans sluit je voor een jaar een hondenverzekering af. Na dit jaar wordt meestal je verzekering automatisch verlengd. Wel stijgt de premie waarschijnlijk mee met de leeftijd van je hond.

   Tot welke leeftijd kan ik mijn hond verzekeren?

   De toegestane leeftijd voor het afsluiten van een hondenverzekering verschilt per verzekeraar. In onderstaand overzicht zie je de maximale leeftijden van iedere verzekeraar:

   • PetSecur:       Tot 6 jaar
   • Aegon:            Tot 6 jaar
   • OHRA:             Tot 7 jaar
   • Univé:              Tot 8 jaar
   • Figo Pet:         Alle leeftijden

   Kan ik een zieke hond verzekeren?

   Over het algemeen kan je een hond verzekeren die ziek is of is geweest. De verzekeraar zal je hier voor het afsluiten vragen over stellen. Alle medische kosten die gaan over deze klachten zijn uitgesloten.

   Welke hondenverzekering vergoedt sterilisatie en castratie?

   Je kunt bij de hondenverzekering van Figo Pet, OHRA en PetsSecur een aanvullende verzekering sterilisatie afsluiten.

   Selecteer sterilisatie en castratie als filter optie in de vergelijker om deze verzekeringen voor jouw hond te zien.

   Wat is de beste hondenverzekering?

   Wat de beste hondenverzekering is, hangt af van je hond, behoeften en persoonlijke situatie. Er is geen beste hondenverzekering voor iedereen. Kijk op beste dierenverzekering voor informatie over je hoe je de beste dierenverzekering voor jouw hond kan vinden.

   Hoeveel kost een hond per maand?

   Je kan rekenen op minimaal € 100 per maand. De kosten zijn afhankelijk van wat voor hondenverzekering je afsluit, de hondenbelasting van je gemeente en wat voor voeding jouw hond nodig heeft.

   Lees alles over de kosten van een hond.

   Hoeveel kost een hondenverzekering per maand?

   Een hondenverzekering kost meestal tussen de € 20 en € 40 per maand.

   De kosten voor een hondenverzekering zijn afhankelijk van een viertal factoren:

   • De leeftijd van je hond
   • Het ras van je hond
   • Het gewenste eigen risico
   • Het maximale verzekerde bedrag

    

   Voor welke periode sluit ik een hondenverzekering af?

   Doorgaans sluit je voor een jaar een hondenverzekering af. Na dit jaar wordt meestal je verzekering automatisch verlengd. Wel stijgt de premie waarschijnlijk mee met de leeftijd van je hond.

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.