Hondenverzekering

Hondenverzekering vergelijken

Stap 1: Selecteer het geslacht, de leeftijd en het ras van je hond of kat in combinatie met je postcode. Geen rashond? Kies dan het hondenras wat er het meest op lijkt. Zie vervolgens alle hondenverzekeringen die beschikbaar zijn.

Stap 2: Vergelijk hondenverzekeringen. Filter op aanvullende dekkingen, het eigen risico van de verzekering of verzekeringen met een ongevallen dekking.
In het ‘dekking- en vergoedingsoverzicht’ kan je zien wat wel en niet is verzekerd. Onder ‘over de verzekering’ vind je meer informatie.

Stap 3: Keuze gemaakt? Sluit dan de hondenverzekering af op de website van de verzekeraar. Je kunt ons natuurlijk altijd bellen als je vragen hebt. Na het afsluiten heb je nog 14 dagen wettelijke bedenktijd. Dit betekent dat wanneer je de polis binnenkrijgt, je binnen 14 dagen kosteloos kunt opzeggen.


Wat is een hondenverzekering precies?

Een hondverzekering is een dierenverzekering voor een hond. Voor een relatief laag bedrag per maand kan je een hond verzekeren. Je bent voor medische kosten verzekerd die je maakt bij de dierenarts.


Waarom je hond verzekeren?

Je zorgt natuurlijk goed voor je hond, maar toch kan er weleens wat mankeren. Met een dierenverzekering kan je jouw hond of pup verzekeren tegen ziektekosten. Met een basisdekking van een hondenverzekering zijn de standaard zorgkosten gedekt. Je hond is verzekerd voor noodzakelijke operaties en behandelingen inclusief onderzoek, narcose, röntgenfoto’s, echoscopie en Nederlandse diergeneesmiddelen. Een fijn gevoel, want kosten zijn vaak onvoorzien en kunnen flink oplopen.


Is mijn hond verzekeren wel verstandig?

Je hond verzekeren is vooral verstandig wanneer je financiële middelen voor medische zorg beperkt zijn. Door de goede diergeneeskunde in Nederland is er veel mogelijk, maar de kosten hiervan kunnen flink oplopen.

Stel jezelf de volgende vraag: als mijn hond nu ziek wordt of een ongeluk krijgt, kan ik dan een dierenartsrekening van €1000 gemakkelijk betalen? Is het antwoord hierop nee, dan kan het verstandig zijn je hond te verzekeren.

Je kunt natuurlijk ook zelf geld sparen voor de medische kosten van je hond. Je moet dan natuurlijk wel genoeg gespaard hebben.


Puppy verzekering

In Nederland sluiten we het vaakst een hondenverzekering voor pups af. Dit wordt ook wel een puppy verzekering genoemd, maar is hetzelfde als een hondenverzekering.
Pups of puppy’s zijn honden jonger dan 12 maanden. Ook jonge honden zijn helaas niet altijd gezond. Veel mensen verzekeren daarom hun pup.

Alles wat je pup heeft op het moment van verzekeren, valt buiten de verzekering. Het is daarom verstandig je hond jong te verzekeren. Ook is de premie voor een jonge hond lager. Verzekeraars passen wel de premie jaarlijks aan.


Wat dekt een verzekering voor honden?

Er zijn verschillende soorten verzekeringen voor je hond. Het gaat dan om verschillen in de dekking van de verzekering. We zetten ze voor je op een rij.

Ongevallen verzekering hond (beperkte dekking)

Een ongevallen hondenverzekering dekt de medisch noodzakelijke zorg door een dierenarts na een ongeluk. Hierbij is je hond verzekerd voor:

✓ Botbreuken
✓ Vergiftiging
✓ Bijtwonden
✓ Wonden door brand of overstroming

Basis verzekering hond (standaard dekking)

Een basis hondenverzekering vergoedt de medisch noodzakelijke zorg door een dierenarts als gevolg van een ongeluk of ziekte. Hierbij is je hond verzekerd voor:

✓ Onderzoeken
✓ Nederlandse diergeneesmiddelen
✓ Behandelingen en operaties
✓ Euthanasie

Aanvullende verzekering dieren (uitgebreide dekking)

Je kunt de basis huisdierenverzekering nog aanvullen met aanvullende dekkingen. Je krijgt dan ook niet-medisch noodzakelijke zorg vergoed. Je kunt je hond verzekeren voor:

✓ Vaccinatie en castratie
✓ Chemo- en radiotherapie
✓ Dekking buiten Europa
✓ Crematie


Goedkoopste hondenverzekering

Wat is de goedkoopste hondenverzekering? De kosten hangen af van verschillende factoren, zoals het ras en de leeftijd van je hond. Een hondenverzekering is daardoor duurder dan een kattenverzekering. Omdat iedere verzekeraar de premie anders berekent, kan je niet zeggen welke het voordeligst is.

Je kunt daarom het beste een vergelijking maken met je persoonlijke gegevens. Je krijgt dan de exacte premie op basis van jouw hond en postcode. Vervolgens vind je in het resultatenoverzicht de goedkoopste hondenverzekering bovenaan.

Strikt genomen is een ongevallenverzekering altijd de goedkoopste hondenverzekering. Je moet dit natuurlijk willen. In onze vergelijker kan je daarom speciaal filteren op dit type verzekering.


Veel gestelde vragen over hondenverzekeringen

Is een hondenverzekering verplicht?

In tegenstelling tot de zorgverzekering is een hondenverzekering in Nederland niet verplicht. Je bepaalt dus zelf of je een verzekering neemt.  

Welke hondenverzekering vergoedt sterilisatie? 

Castratie en sterilisatie vallen niet onder de medisch noodzakelijke zorg. Daardoor worden deze niet vergoed vanuit een basis hondenverzekering. In de vergelijker kan je castratie als filter selecteren. Je ziet dan gelijk alle verzekeringen die castratie en sterilisatie vergoeden.

Tot welke leeftijd kan ik mijn hond verzekeren?  

De maximale leeftijd voor het afsluiten van een hondenverzekering verschilt per verzekeraar. Voor Petplan en Aegon is de leeftijdsgrens 8 jaar en voor Ohra en Petsecur 7 jaar. Bij Inshared is de leeftijdsgrens voor het afsluiten 4 jaar. Verzekeraars verhogen de premie naarmate je hond ouder wordt.

Wanneer kan je het beste een hondenverzekering afsluiten?

Je kunt het beste een hondenverzekering afsluiten wanneer je een dure dierenartsrekening niet zou kunnen betalen.


Waarom een hondenverzekering vergelijken en afsluiten via Overstappen.nl?

Als je gemakkelijk en snel de beste hondenverzekering wil vinden, kan je dit het beste doen op Overstappen.nl. In tegenstelling tot andere vergelijkingssites vergelijk je hier op basis van je eigen gegevens. Hierdoor krijg jij altijd een goede vergelijking. Daarnaast garanderen we 100% onafhankelijkheid en hebben we een klantenservice die je kunt bellen wanneer je vragen hebt.