Kattenverzekering vergelijken | 5 beste verzekeringen (2024)

Kattenverzekering vergelijken

 • Voor je huisdier
 • Vergelijk 4 verzekeraars
 • 100% onafhankelijk vergelijken

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3379 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  6 uur geleden
  Gemakkelij

  Gemakkelijk en snel

  Bart Vreeker
  Star on Star on Star on Star on Star off
  7 uur geleden
  Duidelijk en redelijk eenvoudig

  Duidelijk en redelijk eenvoudig. Maar wat ik niet begreep was waarom een leverancier 2 tarieven heeft.

  sihong
  Star on Star on Star on Star on Star on
  12 uur geleden
  dezelfde dag geregeld.

  dezelfde dag geregeld.

  Rita Deelen
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3379 reviews

  Snel navigeren naar:

  Goedkope kattenverzekeringen 2024

  In onderstaande tabel staan de premies van de voordeligste pakketten die de verzekeraars op dit moment aanbieden. Je kat verzekeren kan al vanaf € 13,39 per maand.

  beweeg de tabel van links naar rechts
  VerzekeraarPremie hondMeer informatie
  Figo Pet€13,39Naar de vergelijker
  OHRA€13,98Naar de vergelijker
  PetSecur€14,77Naar de vergelijker
  Univé€15,23Naar de vergelijker

  Laatste update:

  Alle kattenverzekeraars

  Waarom een kattenverzekering afsluiten?

  Het afsluiten van een kattenverzekering zorgt ervoor dat jij niet voor onverwachte medische kosten komt te staan bij de dierenarts. Zo zijn katten goed in het verbergen van medische mankementen voor hun baasjes. Het is daarom lastig voor kattenbezitters om medische problemen in een vroeg stadium te ontdekken. Met een kattenverzekering weet je zeker dat je kat de juiste hulp krijgt als hij of zij het nodig heeft. Dit is goed voor je kat, maar geeft jou ook een goed gevoel als baasje.

  Want zeg nou zelf: wie wilt niet het beste voor zijn of haar kat?

  • pluspuntDe juiste hulp voor je kat
  • pluspuntGeen onverwachte medische kosten
  • pluspunt
   Je weet wat je maandelijks kwijt bent aan medische zorg

  Welke kattenverzekering past het beste bij jou?

  • voordeel

   Persoonlijke vergelijking

  • voordeel

   Vergelijk op prijs én dekking

  • voordeel

   14 dagen bedenktijd

  Kattenverzekeringen vergelijken

  Waarom kattenverzekeringen vergelijken?

  Met onze vergelijker kijken wij naar je persoonlijke situatie. Dat houdt in dat we de premies van de dierenverzekeringen die we tonen speciaal voor jouw kat berekenen. We vragen je daarom eerst naar het ras, geslacht en leeftijd van je kat en je postcode. Op Overstappen kan je gemakkelijk direct alle premies voor de 4 grootste verzekeraars berekenen én vergelijken. Zo vind je snel de beste kattenverzekering.

  De premies van kattenverzekeringen verschillen sterk per verzekeraar en leeftijd van je kat. Bekijk dus wat de goedkoopste optie is voor je specifieke situatie. De voordeligste optie tonen wij altijd bovenaan in de vergelijker.

  De dekkingen en vergoedingen verschillen per pakket. Bedenk goed welke dekking en bijbehorende vergoeding past bij de situatie van je kat. Verwacht je dat je kat hoge dierenartskosten zal maken? Dan is het verstandig om een kattenverzekering met een goede dekking en een hoge maximale vergoeding af te sluiten.

  Het eigen risico van een kattenverzekering is niet overal gelijk. Dit is het gedeelte waarvoor je op jaarlijkse basis zelf garant moet staan. Bedenk daarom goed wat past bij je financiële situatie. Meestal staat een hogere eigen risico gelijk aan een lagere maandelijkse premie.

  Naast het eigen risico heb je mogelijk ook een eigen bijdrage. Dit is het gedeelte wat je standaard zelf betaald bij een ingreep. Hier geldt ook weer: een hogere eigen bijdrage staat meestal gelijk aan een lagere premie.

  Weegschaal

  Katten wel of niet verzekeren?

  De katten- en hondenverzekering steeg afgelopen jaren in populariteit. Een vraag die veel mensen stellen is of deze verzekering wel echt nodig is. Of het verzekeren van je kat verstandig is, hangt voornamelijk af van je persoonlijke situatie. Zo is een belangrijke factor of jij de eventuele medische kosten van je huisdier in één keer kan betalen. Je kat verzekeren is een manier om spreiding aan te brengen in de medische kosten van je kat.

  Wanneer wel

  • pluspunt
   Wanneer je zelf weinig spaargeld hebt om hoge onverwachte kosten op te vangen
  • pluspunt
   Als je het fijn vindt een vast bedrag per maand te betalen voor de medische zorg van je huisdier

  Wanneer niet

  • minpunt
   Wanneer je genoeg spaargeld hebt om een hoge rekening makkelijk te betalen
  • minpunt
   Als je liever zelf geld opzij zet voor de ziektekosten van je huisdier

  Kosten kattenverzekering

  De kosten van een kattenverzekering liggen tussen de € 10 en € 25 per maand. Voor katten zijn de leeftijd, het ras, en de woonplaats van invloed op de kosten van een kattenverzekering. Zo worden “oudere katten” eenmaal eerder ziek, wat een hoger risico meebrengt voor de verzekeraar. Daarnaast hebben raskatten een grote kans op bepaalde aangeboren afwijkingen die bij “niet- raskatten” minder vaak voorkomen.

  Bovenstaande grafiek laat de premieverschillen tussen kattenrassen zien. De premies van de kattenrassen liggen bij een kattenverzekering dicht bij elkaar. Kom in de vergelijker te weten wat de katten verzekering kosten van je kat zijn.

  Goedkoopste kattenverzekering 2024

  De goedkoopste kattenverzekering is die van Figo Pet en kost € 13,39 per maand. Je kat verzekeren kan dus al vanaf € 160,68 per jaar. In de tabel bovenaan de pagina vind je de goedkoopste kattenverzekeringen per verzekeraar. In de vergelijker bereken je eenvoudig wat de voordeligste kattenverzekering is in jouw situatie.

  Aanvullende verzekeringen voor katten

  Het is mogelijk om de basisdekking van een kattenverzekering uit te breiden met een aanvullende dekking. Welke dit zijn, verschilt per verzekeraar. Hieronder vind je een lijst van alle aanvullende verzekeringen die je voor katten kunt afsluiten:

  • Vaccinaties: Je kat heeft doorgaans één of meerdere vaccinaties per jaar nodig. Deze vaccinaties kosten meestal rond de € 30 per stuk. Deze aanvullende dekking vergoedt de kosten van de vaccinaties die jouw kat nodig heeft.
  • Reis: Neem jij je kat mee op reis? Deze aanvullende dekking zorgt ervoor dat je afgesloten kattenverzekering ook geldt in het buitenland.
  • Crematie: Je hoopt het zolang mogelijk uit te stellen: het cremeren van je geliefde kat. Met deze aanvullende dekking worden de kosten vergoed. De kosten van de crematie lopen op tot € 100.
  • Gebit: Een gebitsbehandeling van je kat is een medische ingreep die terugkerend kan voorkomen. Deze kosten lopen meestal hoog op. Dit kan wel tot € 100 per behandeling zijn.
  • Castratie en sterilisatie: Het castreren of steriliseren van je kat kan tussen de € 50 en € 150 liggen. Met deze aanvullende dekking worden de kosten vergoed.

  Is een aanvullende verzekering voor je kat verstandig?

  Het is verstandig wanneer je deze kosten zelf moeilijk kunt betalen. Een huisdierenverzekering gaat over het verzekeren van onvoorziene kosten. Aanvullende verzekeringen, voor bijvoorbeeld vaccinaties en castratie, zijn voorziene kosten. Controleer daarom de vergoeding en ga na hoe dit opweegt tegen de extra premie.

  pluspunt Je verwacht kosten buiten je basisdekking, die je zelf niet kunt betalen.
  pluspunt Je verwacht geen kosten buiten je basisdekking, die je zelf niet kunt betalen.

  Dekkingsoverzicht verzekeren van je kat

  In het dekkingsoverzicht staan alle verzekeraars uit onze vergelijker die kattenverzekeringen aanbieden. In de tabel staat per specifieke dekking beschreven of het wel of niet in de basisdekking valt. Indien het toch mogelijk is om het aanvullend af te sluiten staat dit vermeld in de tabel. Wanneer er meerdere bedragen of percentages in de tabel staan betekent het dat de dierenverzekeraar meerdere pakketten aanbiedt. Bekijk dus goed welke vergoeding bij welk pakket hoort.

  • ✔: In de basisdekking
  • X: Zit niet in de basisdekking
  • Aanvullend: Af te sluiten als aanvullende dekking
  beweeg de tabel van links naar rechts
  DekkingenPetSecurUnivéOHRAFigo Pet
  Verzekerd bedrag€3.250, €4.000 of €6.000€2.500 of €5.000€3.000, €4.000 of €6.000€3.000, €6.000 of onbeperkt bedrag
  Castratie en sterilisatieAanvullendXAanvullendBij medische noodzaak (vanaf 4 jaar)
  Operaties50%, 70% of 90%
  Consult50%, 70% of 90%€100, €150 of €200
  Medicatie50%, 70% of 90%
  GebitsbehandelingAanvullendAanvullendAanvullendAlleen bij ongevallen
  Chemo- en radiotherapie50%, 70% of 90%Aanvullend
  IdentificatiechipAanvullendX
  VaccinatiesAanvullendXAanvullend
  Euthanasie50%, 70% of 90%XX
  CrematieUitsluitend 50% bij extra pakketXAanvullend

  Polisvoorwaarden van een kattenverzekering

  30 dagen

  Verzekeraars hanteren doorgaans een wachttijd van 30 dagen. Stel je vraagt op 01-01-2024 je verzekering aan. Dan is deze pas geldig vanaf 01-02-2024. Dit doet de verzekeraar om te voorkomen dat mensen hun kat willen verzekeren die dringend hulp nodig heeft. Wel ben je meestal binnen deze wachttijd verzekerd voor een situatie waarin je kat gewond raakt door een ongeluk. Bekijk hiervoor altijd de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

  Het ras van de kat

  Tegenwoordig kan je bijna alle kattenrassen verzekeren bij een dierenverzekeraar. Wel kan het zijn dat de verzekeraar specifieke uitsluitingen hanteert voor een kattenras. Daarnaast zijn kattenrassen met een vergrote kans op aandoeningen duurder om te verzekeren.

  Factureren dierenartskosten

  Wanneer je de dierenartsrekening binnenkrijgt kan je deze uiteraard factureren bij je verzekeraar. Hoe dit in zijn werk gaat verschilt per verzekeraar, maar kan meestal via de mail, het opsturen van een brief of via de website. Je kan ervoor kiezen om de facturen op te sparen en dit allemaal in één keer in te sturen.

  Leeftijdsgrens voor een kattenverzekering

  De leeftijdsgrens van een kattenverzekering is de maximale leeftijd waarop je een kat kan aanmelden bij een verzekeraar. Dit betekent niet dat een oudere kat geen verzekering kan hebben. Je huidige verzekeraar zal de premie jaarlijks blijven verhogen. In onderstaande tabel de verschillende leeftijdsgrenzen van de verzekeraars in onze vergelijker.

  beweeg de tabel van links naar rechts
  VerzekeraarLeeftijd
  Figo PetAlle leeftijden
  UnivéTot 10 jaar
  OHRATot 7 jaar
  PetSecurTot 6 jaar

  Eigen bijdrage bij een kattenverzekering

  De eigen bijdrage van een kattenverzekering is een percentage dat je zelf moet betalen van de kosten voor een medische behandelingen van je kat. Dit percentage verschilt per verzekeraar. Doorgaans heeft de hoogte van je eigen bijdrage invloed op de maandelijkse premie.

  beweeg de tabel van links naar rechts
  VerzekeraarEigen bijdrage
  OHRA20%
  Figo pet50%, 30% of 10%
  Univé20%
  PetSecur50%, 30% of 10%

  Kattenverzekering eigen risico

  Het eigen risico van een kattenverzekering verschilt per verzekeraar. Het is een jaarlijks geldbedrag waarvoor je zelf garant moet staan. Dit gedeelte van de medische kosten van je kat betaal je dus uit eigen zak. Hieronder de verschillende eigen risico’s per verzekeraar.

  beweeg de tabel van links naar rechts
  VerzekeraarEigen risico
  OHRA€ 50
  Figo Pet€ 100, € 250 of € 500
  Univéx
  PetSecur€ 50, € 100, € 150 of € 200

  In 4 stappen je kat verzekeren

  Het verzekeren van je kat is zo gebeurd! Eerst kan je verschillende katten verzekeringen vergelijken in onze vergelijkingstool en daarna kan je de verzekering afsluiten. Het vereist 4 stappen die je binnen 5 minuten kan uitvoeren. Hieronder het stappenplan:

  1. Eerste stap

   Je gegevens

   De eerste stap begint gelijk bovenaan de pagina. Hier vul je de volgende gegevens in: geslacht, leeftijd, postcode en het ras. Bij twijfel over het ras van je kat, kies je het ras wat erop lijkt. Je klikt hierna op de "vergelijken" knop.

  2. Tweede stap

   Aanvullende gegevens

   Je bent nu in de vergelijker! Hier kies je de gewenste eigen bijdrage en heb je keuze uit verschillende aanvullende dekkingen.

  3. Derde stap

   Vergelijken

   Bij de derde stap kan je een vergelijking maken tussen de verschillende kattenverzekeringen. Je kan zo 3 verschillende kattenverzekeringen "naast elkaar leggen". Let op de premie, dekking en het eigen risico. Klik op "bekijk" als je een keuze heb gemaakt.

  4. Vierde stap

   Afsluiten

   Na het maken van de keuze sturen wij je door naar de juiste pagina van de verzekeraar. Hier vul je weer je gegevens in. De verzekeraar regelt het versturen van je polisblad.

  Snel antwoord

  Veelgestelde vragen

  Een kattenverzekering is een specifieke dierenverzekering voor katten, die huisdierbezitters kunnen afsluiten tegen een maandelijkse premie. De verzekering dekt voornamelijk de dierenartskosten van je kat.

  Bij sommige kattenverzekeringen kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je hoeft dan minder premie te betalen. Je betaalt wel altijd een eigen bijdrage. Ook dit kan je zien als een eigen risico. De kattenverzekering van Univé heeft geen eigen risico.

  Je kunt bij de kattenverzekering van OHRA en PetSecur een aanvullende verzekering sterilisatie afsluiten. Bij de verzekering van PetSecur moet je kiezen voor het Pluspakket, bij OHRA maakt het pakket niet uit.

  Selecteer “sterilisatie en castratie” als filter optie om deze verzekeringen voor jouw kat te zien.

  Alle kattenverzekeringen stellen het chippen van je kat verplicht. Je kunt wel een verzekering afsluiten zonder dat je kat gechipt is. Je moet dan je kat laten chippen bij het eerste dierenartsbezoek.

  Verzekeraars Figo Pet en OHRA vergoeden de kosten voor het plaatsen van de identificatie chip.

  Je kunt altijd meerdere katten verzekeren, maar niet op dezelfde polis. Een verzekering is op de kat en niet op de eigenaar. Daarom heeft iedere kat zijn eigen verzekering.

  Verzekeraar Figo Pet geeft 5% premiekorting als je meerdere katten verzekert.

  Het verschilt per situatie welke dierenverzekering het beste is voor jouw kat.

  Kijk op beste kattenverzekering voor informatie over je hoe je de beste verzekering voor jouw kat kunt vinden.

  Bij katten geldt er geen verplichting tot chippen. Wel moet je kat een identificatiechip krijgen als je een kattenverzekering afsluit. Dit mag vaak ook bij het eerste dierenartsbezoek na het afsluiten van de overeenkomst.

  Hoeveel een kat kost hangt af van een aantal factoren:

  • Het ras
  • De verzekeringskosten
  • De voeding
  • Kattenspullen

  Klantenservice

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

   
  Gecontroleerd door
  Jean-Paul Würsten - Telecom- en verzekeringsexpert
  Jean-Paul Würsten
  Telecom- en verzekeringsexpert
  18 minuten 15-07-2024

  Over onze expert

  Sinds 2023 is Jean-Paul Würsten onderdeel van de Kizi familie als onze telecom- en verzekeringsexpert. Hij voorziet overstappers van de belangrijkste informatie over de telecom-, dierenverzekering- en uitvaartverzekeringsmarkt. Met zijn ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de telecom- en verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere aanbieder.