Kattenverzekering

Kattenverzekering vergelijken

Stap 1: Selecteer het geslacht, de leeftijd en het ras van je kat of kitten in combinatie met je postcode. Geen raskat? Kies dan voor overig/kruising. Zie vervolgens alle kattenverzekeringen die beschikbaar zijn.

Stap 2: Vergelijk kattenverzekeringen. Filter op aanvullende dekkingen, het eigen risico van de verzekering of verzekeringen met een ongevallen dekking. In het ‘dekking- en vergoedingsoverzicht’ kan je zien wat wel en niet is verzekerd. Onder ‘over de verzekering’ vind je meer informatie.

Stap 3: Keuze gemaakt? Sluit dan de kattenverzekering af op de website van de verzekeraar. Je kunt ons natuurlijk altijd bellen als je vragen hebt. Na het afsluiten heb je nog 14 dagen wettelijke bedenktijd. Dit betekent dat wanneer je de polis binnenkrijgt, je binnen 14 dagen kosteloos kunt opzeggen.


Waarom je kat verzekeren?

Je zorgt natuurlijk goed voor je kat, maar bezoekjes aan de dierenarts zijn niet uitgesloten. Met een dierenverzekering kan je een kat verzekeren voor medische kosten. Met een basisdekking is de noodzakelijke zorg gedekt. Je kat is voor operaties en behandelingen door een dierenarts, onderzoeken, narcose, röntgenfoto’s, echoscopie en Nederlandse diergeneesmiddelen verzekerd.


Is mijn kat verzekeren verstandig?

Je kat verzekeren is vooral verstandig wanneer je financiële middelen voor medische zorg beperkt zijn. Door de goede diergeneeskunde in Nederland is er veel mogelijk, maar de kosten hiervan kunnen flink oplopen.

Stel jezelf de volgende vraag: als mijn kat nu een ongeluk krijgt of ziek wordt, kan ik dan een dierenartsnota van €1000 gemakkelijk betalen? Als het antwoord hierop nee is, kan het verstandig zijn je kat te verzekeren.

Je kunt natuurlijk ook besluiten zelf geld te sparen voor de medische kosten van je kat. Je moet dan natuurlijk wel genoeg gespaard hebben.


Wat dekt een verzekering voor katten?

Er zijn verschillende soorten verzekeringen voor katten. Het gaat dan om verschillen in de dekking van de verzekering. Er zijn er 3:

Ongevallen verzekering kat (beperkte dekking)

Een ongevallen kattenverzekering vergoedt de medisch noodzakelijke zorg door een dierenarts als gevolg van een ongeluk. Hierbij is je kat verzekerd voor:

✓ Botbreuken
✓ Vergiftiging
✓ Bijtwonden
✓ Wonden door brand of overstroming

Basis verzekering kat (standaard dekking)

Een basis kattenverzekering vergoedt de medisch noodzakelijke zorg door een dierenarts als gevolg van een ongeluk of ziekte. Hierbij is je kat verzekerd voor:

✓ Onderzoeken
✓ Nederlandse diergeneesmiddelen
✓ Behandelingen en operaties
✓ Euthanasie

Aanvullende verzekering kat (uitgebreide dekking)

Je kunt de basis kattenverzekering nog aanvullen met aanvullende dekkingen. Je krijgt dan ook niet-medisch noodzakelijke zorg vergoed. Je kunt je kat verzekeren voor:

✓ Vaccinatie en castratie
✓ Chemo- en radiotherapie
✓ Dekking buiten Europa
✓ Crematie


Goedkoopste kattenverzekering

Wat is de goedkoopste kattenverzekering? De premie hangt voornamelijk af van de leeftijd van je kat, maar dit is niet de enige factor. Iedere verzekeraar berekent de premie anders, waardoor je niet kunt zeggen welke het voordeligst is.

Je kunt het beste een vergelijking maken met je persoonlijke gegevens. Je krijgt dan de exacte premie op basis van jouw poes of kater en je postcode. Vervolgens vind je in het resultatenoverzicht de goedkoopste kattenverzekering bovenaan. Een kattenverzekering is goedkoper dan een hondenverzekering.

Strikt genomen is een ongevallenverzekering altijd de goedkoopste kattenverzekering. Je moet dit natuurlijk willen. In onze vergelijker kan je daarom speciaal filteren op dit type verzekering.


Veel gestelde vragen over kattenverzekeringen

Is er ook een kattenverzekering zonder eigen risico?

Bij sommige kattenverzekeringen kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je hoeft dan minder premie te betalen. Je betaalt wel altijd een eigen bijdrage. Ook dit kan je zien als een eigen risico. Je moet dus altijd een bedrag zelf betalen.

De kattenverzekering van Aegon komt het dichtstbij een kattenverzekering zonder eigen risico. Je betaalt eenmalig €50 per declaratie. Als je alle declaraties opspaart, betaal je dus maar eenmalig €50.

Welke kattenverzekering vergoedt sterilisatie?

Sterilisatie valt niet onder de medisch noodzakelijke zorg. Daardoor wordt dit niet vergoed vanuit een basis kattenverzekering. Je kunt in de vergelijker castratie als filter toepassen. Je ziet dan gelijk alle verzekeringen die castratie en sterilisatie vergoeden.

Is het chippen van mijn kat verplicht?

Ja, alle verzekeraars stellen het chippen van je kat verplicht. Het is dan vaak niet nodig dat je kat al gechipt is, maar moet je dit bij het eerste bezoek aan een dierenarts wel laten doen. De meeste verzekeraars vergoeden de kosten voor het plaatsen van een identificatie chip, maar niet allemaal.

Kan ik een kattenverzekering afsluiten voor 2 katten?

Ja, maar niet op dezelfde polis. Als je 2 katten samen wil verzekeren, moet je dit dus apart doen. Verzekeraars geven ook geen korting als je 2 katten verzekert.


Waarom een kattenverzekering vergelijken en afsluiten via Overstappen.nl?

Als je gemakkelijk en snel de beste kattenverzekering wil vinden, kan je dit het beste doen op Overstappen.nl. In tegenstelling tot andere vergelijkingssites vergelijk je hier op basis van je eigen gegevens. Hierdoor krijg jij altijd een goede vergelijking. Daarnaast garanderen we 100% onafhankelijkheid en hebben we een klantenservice die je kunt bellen wanneer je vragen hebt.