Kattenverzekering

kat verzekeren? Een kattenverzekering vergelijken moet je zorgvuldig doen. Op Overstappen.nl vind je daarom alle informatie die je nodig hebt én onze kattenverzekering vergelijker. Zo kan je alle verzekeringen goed met elkaar vergelijken en de beste kiezen voor jouw kat.
 

Kattenverzekering vergelijken

Wat is een kattenverzekering precies?

Een kattenverzekering is een ziektekostenverzekering voor katten. Voor een relatief laag bedrag per maand verzeker je jouw kat of katten voor onverwachte kosten bij de dierenarts. Met een dierenverzekering voor katten is jouw kat verzekerd voor vaak voorkomende kosten zoals dierenarts consulten, diergeneesmiddelen of behandelingen.

Waarom je kat verzekeren?

Katten zijn geliefde huisdieren en niet zonder reden. We zijn in Nederland massaal dol op onze huistijger. De kat is onderdeel van het gezin en verdient daarom ook de beste zorg.

Een kat heeft negen levens. Dit spreekwoord is afgeleid van het feit dat katten taaie beesten zijn en veel kunnen overleven. Toch zijn katten niet immuun voor ziekten. Katten kunnen ziek worden en te maken krijgen met erfelijke aandoeningen. Wanneer je hier vervolgens naar de dierenarts voor moet, is het vaak schrikken. De diergeneeskunde is in de laatste jaren sterk verbeterd, waardoor er voor elke aandoening wel een behandeling mogelijk is. Dit zijn behandelingen die ook voor mensen worden gebruikt, zoals MRI-scans, oncologie of orgaantransplantaties. De kosten hiervan zijn niet voor de poes. Dierenartsrekeningen van €1000 euro zijn tegenwoordig geen uitzondering meer.

Veel katteneigenaren sluiten om deze reden een kattenverzekering af. Een kattenverzekering verzekert je kat van de beste zorg zonder zorgen of je dit wel kunt betalen. Je wil als baasje natuurlijk niet denken aan de gevolgen als je kat een dure behandeling nodig heeft die je niet kunt betalen.

Kat verzekeren of niet?

Of je een kat moet verzekeren of niet, is voornamelijk afhankelijk van je persoonlijke financiële situatie. Kan je gemakkelijk een hoog bedrag van 1000 euro of meer betalen? Dan is een kattenverzekering waarschijnlijk niet de moeite waard. Kan je dit niet of is dit lastiger? Dan kan een kattenverzekering zeker uitkomst bieden. Een andere optie is zelf geld te sparen voor de medische kosten.

Goed om te weten bij het verzekeren van je kat

 • Je kattenverzekering vergelijken
  Het is belangrijk dat je kattenverzekeringen goed vergelijkt. Onderling zit er namelijk veel verschil tussen de verschillende verzekeringen. Verschillen zitten voornamelijk in de dekking en het maximaal uitgekeerde bedrag. Je doet er goed aan om uit te zoeken waar je kat eventueel vatbaar voor is. Vervolgens kan je de vergoedingen van kattenverzekeringen vergelijken.
 • Houd rekening met de leeftijd en wachttijd
  Bij een verzekering voor een kat wordt meestal alleen naar de leeftijd gekeken. Dit in tegenstelling tot een hondenverzekering, waarbij ook altijd naar het ras gekeken wordt. Jonge katten of kittens hebben minder medische zorg nodig dan oudere katten. Hierdoor betaal je maandelijks minder premie. Verzekeraars passen wel jaarlijks de premie aan. Alles wat je kat al heeft op het moment van verzekeren wordt niet vergoed. Verzekeraars hanteren hiervoor een wachttijd. Alles wat zich binnen 30 dagen na verzekeren openbaart, wordt niet vergoed.
 • Het eigen risico
  Een eigen risico is voor kattenverzekeringen niet verplicht. Sommige kattenverzekeraars bieden je de optie een vrijwillig eigen risico af te sluiten. Je hebt dan de keuze uit een aantal bedragen, variërend tussen de 50 en 250 euro. Je betaalt dan maandelijks minder premie. Een (hoog) eigen risico is verstandig wanneer je wel geld hebt voor behandelingen die relatief niet veel kosten. Je betaalt dan minder premie, terwijl je kat wel verzekerd is voor dure behandelingen.
 • Soorten dekkingen
  Kattenverzekeringen zijn er met verschillende dekkingen. Met een basisdekking kun je jouw kat verzekeren voor medische kosten. Naast deze basisdekking is er nog een ongevallendekking en eventuele aanvullende dekkingen. Aanvullende dekkingen zijn extra dekkingen die je kat verzekeren voor crematie, reis, gebit of sterilisatie en castratie. Bepaal voor jezelf of je deze dekkingen nodig hebt.

Goedkoopste kattenverzekering

Een kattenverzekering is goedkoper dan een hondenverzekering. Of een kattenverzekering wel of niet goedkoop is, hangt af van de leeftijd van je kat en de gekozen dekking van de verzekering. De goedkoopste kattenverzekering is een verzekering met een ongevallendekking. Dit type verzekering verzekert je kat alleen voor medische kosten als gevolg van een ongeval.

Een kattenverzekering vergelijken en afsluiten in 3 stappen

Stap 1: Selecteer het geslacht, de leeftijd en het ras van je kat in combinatie met je postcode. Heb je geen raskat? Kies dan onbekend. Vervolgens zie je alle verzekeringen die beschikbaar zijn.

Stap 2: Vergelijk kattenverzekeringen. Filter op dekkingen voor behandelingen die je belangrijk vindt en het eigen risico van de verzekering. Geef eventueel aan of je een ongevallen dekking wil, dit zijn goedkope verzekeringen die alleen uitkeren bij een ongeval.

Stap 3: Sluit direct de kattenverzekering van je keuze af op de website van verzekeraar. Je mag ons natuurlijk altijd bellen als je vragen hebt. Na het afsluiten heb je nog 14 dagen wettelijke bedenktijd. Dit betekent dat wanneer je de polis binnenkrijgt, je binnen 14 dagen kosteloos kunt opzeggen.