Kattenverzekering in het bakkie

Kattenverzekering vergelijken

De beoordeling van Overstappen.nl door onze klanten:

Deze kattenverzekeringen vergelijken wij:


Kattenverzekering vergelijken

Een kattenverzekering vergelijken is op Overstappen.nl heel eenvoudig. Met onze vergelijker kan je 29 huisdierenverzekeringen vergelijken op prijs én dekking. Zo vind jij snel de beste verzekering voor je huisdier.

Om een kat in de zak te voorkomen, is het belangrijk dat je een kattenverzekering goed vergelijkt. Wij vragen je daarom naar het geslacht, ras en leeftijd van je poes of kater en de postcode. Vervolgens krijg je direct de exacte premies voor jouw kat te zien. Wel zo makkelijk.

Heb je een dierenverzekering gevonden die bij je past? Je kunt de verzekering direct online afsluiten. Kijk je liever even de kat uit de boom? Meer informatie over de kattenverzekering vind je hieronder.


Wat is een kattenverzekering?

Je zorgt natuurlijk goed voor je huisdier, maar ook dieren worden soms ziek. Heb je een zieke kat, dan kan je veel geld kwijt zijn bij de dierenarts. Met een dierenverzekering kan je ervoor kiezen deze kosten te verzekeren. Een kattenverzekering vergoedt de medische kosten bij ongelukken of ziekte van je kat door een dierenarts.

Waarom je kat verzekeren?

De reden voor het afsluiten van een verzekering zijn de kosten bij de dierenarts. De afgelopen jaren zijn dierenartskosten voor consulten, ingrepen en behandelingen toegenomen. Dit komt omdat er op medisch gebied steeds meer mogelijk is. Denk aan MRI-scans, chemotherapie of orgaantransplantaties. Deze behandelingen kunnen het leven van een dier redden, maar zijn erg kostbaar.

Een huisdierenverzekering voor je kat helpt je met het betalen van deze zorgkosten. Dierenartsrekeningen zijn duur en vaak onvoorzien. Dit kan ertoe leiden dat je een behandeling of operatie die je kat hard nodig heeft niet kunt betalen. Om deze situaties te voorkomen is er een speciale ziektekostenverzekering voor katten.


Dit bepaalt de prijs van een ziektekostenverzekering voor je kat

De prijs van een huisdierenverzekering hangt af van het dier dat je wil verzekeren. Bij het verzekeren van katten is meestal alleen de leeftijd van invloed op de premie. Bij een hondenverzekering wordt altijd naar het ras en de leeftijd gekeken.

De plek waar je woont

De plek waar je woont kan van invloed zijn op de prijs van een huisdierenverzekering. Prijzen van dierenartsen en dierenspecialisten zijn vaker hoger in de randstad. Een dierenartskliniek heeft bijvoorbeeld een hogere huur.

Raskat of huis tuin en keuken kat

Raskatten kunnen bepaalde specifieke aandoeningen met zich meebrengen. Hier kan de verzekeringsmaatschappij rekening mee houden.

Bengaalse katten zijn bijvoorbeeld gevoeliger voor oogziektes, terwijl bij Perzische katten ademhalingsproblemen voorkomen.

Leeftijd van je kat

Oudere katten zijn duurder om te verzekeren dan jonge katten. Dit komt omdat een oude kat een hoger gezondheidsrisico heeft. Om oude katten te weren hebben verzekeraars leeftijdsgrenzen opgesteld.

De meeste verzekeraars verzekeren een kat tot 7 of 8 jaar. Is je kat ouder dan 7 of 8 jaar, maar al verzekerd? Dan loopt de verzekering gewoon door. Katten tot 11 jaar zijn alleen bij Petplan nog verzekeren.

In onderstaande tabel vind je de maximale leeftijdsgrenzen van kattenverzekeraars:

KattenverzekeringLeeftijdsgrens afsluiten
Inshared5 jaar
Hema5 jaar
Ohra7 jaar
Aegon8 jaar
Petsecur8 jaar
Petplan11 jaar

Welke verzekering voor je kat moet je kiezen?

Er zijn 3 soorten dierenverzekeringen voor katten. Het gaat dan om de dekking van de verzekering. Alle polissen hebben een eigen risico in de vorm van een eigen bijdrage. Dit is een vast bedrag of percentage dat je zelf moet betalen voor de behandeling van je huisdier.

Er is ook een limiet voor het bedrag wat de verzekeraar per jaar uitbetaalt. Dit is het maximaal uitgekeerde bedrag van de verzekering.

Ongevallenverzekering

Bang dat je kat iets overkomt en wil je dit verzekeren? Een ongevallenverzekering biedt alleen dekking na een aantoonbaar ongeluk. Je kat kan bijvoorbeeld iets inslikken of worden aangereden.

 • Dekt geen ziekte
 • Doorgaans de goedkoopste kattenverzekering

Basisverzekering

Wordt jouw huisdier ziek of krijgt het een ongeluk? Een huisdierenverzekering met een basisdekking vergoedt medische kosten bij een ongeluk of ziekte. Je kat is voor operaties, behandeling, onderzoeken en medicijnen verzekerd.

De behandeling moet wel medisch noodzakelijk zijn en door een dierenarts verleend. Ook moeten diergeneesmiddelen in Nederland zijn geregistreerd.

 • Vergoedt medisch noodzakelijke zorg door een dierenarts
 • Meest gekozen kattenverzekering

Aanvullende verzekeringen

Je kunt de basis huisdierenverzekering nog aanvullen met aanvullende dekkingen. Je krijgt dan ook niet-medisch noodzakelijke zorg voor je kat vergoed. Dit zijn vergoedingen voor bijvoorbeeld vaccinaties, castratie, gebit of crematie.

 • Vergoedt niet medisch-noodzakelijke zorg
 • Keuze uit verschillende extra dekkingen

Wat dekt een ziektekostenverzekering voor mijn kat niet?

Let bij het kiezen van een kattenverzekering op eventuele uitsluitingen. Lees de polisvoorwaarden goed door, zodat je weet wat er wel en niet wordt gedekt. Veelvoorkomende uitsluitingen zijn:

Alle bestaande klachten

Elke aandoening die je kat heeft voordat je een polis afsluit, is uitgesloten. Dit kan een chronische aandoening zijn, zoals hartproblemen of heupdysplasie. Ziekten waaraan het dier in het verleden heeft geleden zijn ook uitgesloten. Heb je een kat waarbij er een oude aandoening weer op komt zetten, kan het zijn dat je geen dekking hebt.

Zwangerschapskosten

Behandelingen met betrekking tot zwangerschap bevalling en pasgeborenen worden doorgaans niet gedekt.

Kosten voor preventieve zorg

Routinematige behandelingen en preventieve zorg worden ook standaard niet vergoed. Vaccinaties, de jaarlijkse gezondheidscontrole, vlooien- en ontwormbehandelingen worden niet vergoed door een huisdierenverzekering. Je kunt dit met een aanvullende dekking of duurder ziektekostenpakket wel verzekeren.

Kosten binnen de wachttijd

Alles wat er in de eerste 30 dagen na het afsluiten ontstaat, is niet gedekt. Dit heet de wachttijd of wachttermijn. De wachttijd is er om te voorkomen dat je pas een dierenverzekering afsluit op het moment dat je dier ziek is. Je kat is voor alle medische zorg binnen deze periode niet verzekerd.


Zo kan je op je kattenverzekering besparen:

Een ziektekostenverzekering voor je huisdier kan flink wat kosten en dat terwijl huisdieren al duur genoeg zijn. Over het algemeen geldt: hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie. Gelukkig zijn er manieren waarop je een dierenverzekering goedkoper kunt maken. Wat bespaartips:
 

  1. Zorg goed voor je kat

  Hoewel het misschien vanzelfsprekend lijkt, kan het goed verzorgen van je huisdier bezoekjes aan de dierenarts besparen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het dier zijn vaccinaties en jaarlijkse gezondheidscontrole krijgt. Door goede preventieve zorg worden ergere aandoeningen voorkomen.

  2. Verzeker je kat jong

  Het verzekeren van je huisdier op jonge leeftijd scheelt in de maandelijkse premie. Ook weet je zeker dat kosten voor aandoeningen worden gedekt.

  3. Neem alleen een basisverzekering

  Een huisdierenverzekering gaat over het verzekeren van risico. Aanvullende verzekeringen voor bijvoorbeeld sterilisatie van je kat zijn een zekerheid. Hierdoor wordt je verzekering eigenlijk een financiering en ben je waarschijnlijk duurder uit.

 
 
 
 
 
 
 
 

4. Ga voor het goedkoopste ziektekostenpakket

Er zijn dierenverzekeringen met of zonder keuze uit pakketten. Een duurder pakket verzekert je huisdier voor meer behandelingen. Ziektekostenpakketten bepalen ook de hoogte van de eigen bijdrage en het maximale bedrag. Het pakket is van invloed op de premie. Met een goedkoop pakket krijg je minder vergoed, maar heb je lagere kosten.
 

5. Overweeg een (hoog) eigen risico

Een eigen risico is voor dierenverzekeringen niet verplicht. Bij sommige verzekeraars kan je een vrijwillig eigen risico afsluiten. Je hebt dan keuze uit een aantal bedragen, tussen de €50 en €250. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie voor je kattenverzekering.

6. Vergelijk je kattenverzekering

Dit is een van de beste manieren om geld te besparen op je huisdierverzekering. Met onze vergelijker van huisdierenverzekeringen kan je gemakkelijk veel kattenverzekeringen vergelijken. Je vindt de goedkoopste voor jouw kat altijd bovenaan.


Veel gestelde vragen over kattenverzekeringen

Is er ook een kattenverzekering zonder eigen risico?

Bij sommige kattenverzekeringen kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je hoeft dan minder premie te betalen. Je betaalt wel altijd een eigen bijdrage. Ook dit kan je zien als een eigen risico. De kattenverzekering van Aegon komt het dichtstbij een kattenverzekering zonder eigen risico. Je betaalt eenmalig €50 per declaratie. Als je alle declaraties opspaart, betaal je dus maar eenmalig €50.

Welke kattenverzekering vergoedt sterilisatie?

Je kunt bij de kattenverzekering van Ohra of Petplan een aanvullende verzekering sterilisatie afsluiten. Bij de verzekering van Petplan moet je kiezen voor het Pluspakket, bij Ohra maakt het pakket niet uit. Petplan vergoedt 50% van maximaal €75 voor het steriliseren van je kat. Ohra vergoedt 60% van maximaal €300 voor sterilisatie.

Is het chippen van mijn kat bij een kattenverzekering verplicht?

Alle kattenverzekeringen stellen het chippen van je kat verplicht. Je kunt een verzekering afsluiten zonder dat je kat gechipt is. Je moet je kat dan wel chippen bij het eerste dierenartsbezoek. Sommige verzekeraars vergoeden de kosten voor het plaatsen van de identificatie chip.

Kan ik een kattenverzekering afsluiten voor 2 katten?

Je kunt meerdere katten verzekeren, maar niet op dezelfde polis. Een verzekering is op het dier en niet op de eigenaar. Daarom heeft iedere kat zijn eigen verzekering. Verzekeraars geven geen korting als je meerdere katten bij dezelfde verzekeraar verzekert.

Wat is de beste kattenverzekering?

Wat de beste kattenverzekering is, hangt af van je kat, behoeften en persoonlijke situatie. Er is geen beste kattenverzekering voor iedereen. Kijk op beste dierenverzekering voor informatie over je hoe je de beste dierenverzekering voor jouw kat kan vinden.

Top 10 meest verzekerde katten

Deze katten worden het vaakst verzekerd:

1. Europees Korthaar
2. Kruising
3. Ragdoll
4. Angora
5. Maine Coone
6. Brits Korthaar
7. Siberische kat
8. Noorse Boskat
9. Heilige Birmaan
10. Perzische kat


Waarom een kattenverzekering vergelijken en afsluiten via Overstappen.nl?

Als je gemakkelijk en snel de beste kattenverzekering wil vinden, kan je dit het beste doen op Overstappen.nl. In tegenstelling tot andere vergelijkingssites vergelijk je hier op basis van je eigen gegevens. Hierdoor krijg jij altijd een goede vergelijking. Daarnaast garanderen we 100% onafhankelijkheid en hebben we een klantenservice die je kunt bellen wanneer je vragen hebt.

Vragen over je dierenverzekering?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 – 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 – 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min