Kattenverzekering vergelijken

Winnaar Publieksprijs 2023
Winnaar Beste Website van het Jaar

Snel naar:

Vergelijken

Kattenverzekering vergelijken

Voordat je een verzekering voor je kat gaat afsluiten, doe je er goed aan deze eerst te vergelijken. Anders dan bij onze basis zorgverzekering is de dekking van een kattenverzekering niet gelijk. De verzekeraar bepaalt zelf wat en hoeveel zij voor een kat vergoeden. Hierdoor is het niet meteen duidelijk welke verzekering het beste bij je kat past.

Op Overstappen kan je gemakkelijk direct alle premies voor de 5 grootste verzekeraars berekenen én vergelijken. Zo vind je snel de beste kattenverzekering.

Alle kattenverzekeraars vergelijken

Er zijn verschillende verzekeraars die je kat verzekeren. Sommige zijn bekend en andere wat minder. Iedere verzekering is anders opgebouwd en heeft andere vergoedingen. Het is daarom belangrijk dat je een kattenverzekering goed vergelijkt. Om je daarbij te helpen hebben we van iedere verzekeraar de belangrijke informatie, vergoedingen en voor- en nadelen op een rij gezet:

Waarom kattenverzekeringen vergelijken?

Er zijn een aantal redenen waarom het slim is kattenverzekeringen te vergelijken:

 1. Premies van verzekeringen verschillen sterk per verzekering en leeftijd
 2. Dekkingen en vergoedingen verschillen per verzekering en pakket
 3. De verzekering kan bepaalde behandelingen uitsluitingen die belangrijk voor je zijn
tip

Vergelijk je kattenverzekering persoonlijk

Met onze vergelijker kan je persoonlijk vergelijken. Dat houdt in dat we de premies van de verzekeringen die we tonen speciaal voor jouw kat berekenen. We vragen je daarom eerst naar het ras, geslacht en leeftijd van je kat en je postcode.


Waarom je kat verzekeren?

Je verzekert je kat om je te helpen met het betalen van onverwacht hoge dierenartskosten. Steeds vaker sluiten Nederlanders een dierenverzekering voor hun kat af.

Een belangrijke reden voor het afsluiten van een verzekering zijn de toenemende dierenartskosten. Tegenwoordig is er op medisch gebied veel mogelijk. Denk dan bijvoorbeeld aan een MRI-scan, chemotherapie of de behandeling van chronische ziekten.

De rekeningen hiervan kunnen oplopen tot wel €1000 of meer. Dit zijn bedragen die je vaak niet zomaar even kunt betalen. Gelukkig kan je deze medische kosten verzekeren. Je weet dan zeker dat je een deel van de kosten vergoed krijgt.


Goedkoopste kattenverzekeringen

In onderstaande tabel staat de goedkoopste kattenverzekering per verzekeraar.

Premie
OHRA € 12,77
Aegon € 11,47
Figo Pet € 15,75
PetSecur € 13,68

*De berekening voor de goedkoopste kattenverzekering is berekend aan de hand van een Europese korthaar, 0 jaar, man en onze postcode in Amsterdam.

Wat zijn de voor- en nadelen van een kattenverzekering?

Het afsluiten van een dierenverzekering voor je kat heeft een aantal voordelen, maar ook nadelen. We zetten ze voor je op een rij:

Voordelen

 • Met een verzekering betaal je de medische kosten van je kat vooruit. Je hoeft een groot bedrag niet in één keer te betalen
 • Door je kat te verzekeren, creëer je financiële ruimte. Je kunt een duurdere behandeling voor je huisdier makkelijker overwegen
 • Ook terugkerende kosten, zoals het dierenartsconsult en herhaalmedicatie, worden door de verzekering gedekt.

Nadelen

 • De dekking is niet volledig, naast de maandelijkse premie betaal je altijd een eigen risico. Ook is er een maximaal verzekerd bedrag
 • Premies kunnen hoog oplopen, met name als je al een wat oudere kat hebt
 • Niet alles wordt vergoed. Bestaande klachten voor het afsluiten van de verzekering zijn bijvoorbeeld niet gedekt

Katten wel of niet verzekeren?

De katten- en hondenverzekering steeg afgelopen jaren in populariteit. Een vraag die veel mensen stellen is of deze verzekering wel echt nodig is. Of het verzekeren van je kat verstandig is, hangt voornamelijk af van je persoonlijke situatie.

Wanneer wel

 • pluspunt
  Wanneer je zelf weinig spaargeld hebt om hoge onverwachte kosten op te vangen
 • pluspunt
  Als je het fijn vindt een vast bedrag per maand te betalen voor de medische zorg van je huisdier

Wanneer niet

 • minpunt
  Wanneer je genoeg spaargeld hebt om een hoge rekening makkelijk te betalen
 • minpunt
  Als je liever zelf geld opzij zet voor de ziektekosten van je huisdier

Welke kattenverzekering past het beste bij jou?

 • voordeel

  Persoonlijke vergelijking

 • voordeel

  Vergelijk op prijs én dekking

 • voordeel

  14 dagen bedenktijd

Kattenverzekeringen vergelijken

Kattenverzekering kosten

Voor katten is de leeftijd en het ras van invloed op de kosten van een kattenverzekering. Benieuwd naar de kosten van jouw kattenverzekering? Maak dan een vergelijking, om zo direct de kosten per maand te berekenen.

Dekking

Iedere kattenverzekering dekt de medisch noodzakelijke kosten door een dierenarts of dierenspecialist. Het volgende valt altijd onder de verzekering:

 • Consult door een dierenarts of specialist
 • Onderzoek en behandeling
 • Operaties inclusief narcose
 • Nederlandse diergeneesmiddelen
 • Euthanasie

De exacte dekking verschilt per verzekeraar en pakket als je daaruit kunt kiezen. Kan je kiezen voor een pakket? Dan heeft een duurder pakket hogere vergoedingen en hoger maximaal verzekerd bedrag.


Aanvullende verzekeringen

Aanvullende verzekeringen voor katten

Net zoals de aanvullende zorgverzekering voor jezelf, is deze er ook voor katten. Welke dit zijn, verschilt per verzekeraar. Hieronder vind je een lijst van alle aanvullende verzekeringen die je voor katten kunt afsluiten:

 • Vaccinaties
 • Reis
 • Crematie
 • Gebit
 • Castratie en sterilisatie
 • Chemo- en radiotherapie (kankerbehandelingen)
tip

Is een aanvullende verzekering voor je kat verstandig?

Het is verstandig wanneer je deze kosten zelf moeilijk kunt betalen. Een huisdierenverzekering gaat over het verzekeren van onvoorziene kosten. Aanvullende verzekeringen, voor bijvoorbeeld vaccinaties en castratie, zijn voorzien. Controleer daarom de vergoeding en ga na hoe dit opweegt tegen de extra premie.


Veelgestelde vragen over kattenverzekeringen

  Is er ook een kattenverzekering zonder eigen risico?

  Bij sommige kattenverzekeringen kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je hoeft dan minder premie te betalen. Je betaalt wel altijd een eigen bijdrage. Ook dit kan je zien als een eigen risico. De kattenverzekering van Aegon komt het dichtstbij een kattenverzekering zonder eigen risico. Je betaalt eenmalig €50 per declaratie. Als je alle declaraties opspaart, betaal je dus maar eenmalig €50.

  Welke kattenverzekering vergoedt sterilisatie?

  Je kunt bij de kattenverzekering van OHRA, Figo Pet en PetSecur een aanvullende verzekering sterilisatie afsluiten. Bij de verzekering van PetSecur moet je kiezen voor het Pluspakket, bij Ohra maakt het pakket niet uit.

  Petplan vergoedt tot €81 voor het steriliseren van je poes. Ohra vergoedt 60% van maximaal €300 voor sterilisatie.

  Selecteer “sterilisatie en castratie” als filter optie om deze verzekeringen voor jouw kat te zien.

  Is het chippen van mijn kat bij een kattenverzekering verplicht?

  Alle kattenverzekeringen stellen het chippen van je kat verplicht. Je kunt wel een verzekering afsluiten zonder dat je kat gechipt is. Je moet dan je kat laten chippen bij het eerste dierenartsbezoek.

  Verzekeraars Figo Pet en OHRA vergoeden de kosten voor het plaatsen van de identificatie chip.

  Kan ik een kattenverzekering afsluiten voor 2 katten?

  Je kunt altijd meerdere katten verzekeren, maar niet op dezelfde polis. Een verzekering is op de kat en niet op de eigenaar. Daarom heeft iedere kat zijn eigen verzekering.

  Verzekeraar Figo Pet geeft 5% premiekorting als je meerdere katten verzekert.

  Wat is de beste kattenverzekering?

  De beste kattenverzekering is die van Aegon. Toch verschilt het per situatie welke dierenverzekering het beste is voor jouw kat.

  Kijk op beste dierenverzekering voor informatie over je hoe je de beste verzekering voor jouw kat kunt vinden.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.