Dierenverzekeraars

Op Overstappen.nl vergelijk je verschillende huisdierenverzekeringen van een vijftal dierenverzekeraars. Elke verzekeraar biedt in ieder geval een basisdekking aan met een aantal aanvullende dekkingen. Sommige verzekeraars bieden vooraf opgestelde pakketten aan waaruit huisdierenbezitters kunnen kiezen.

De dierenverzekeraars in de vergelijker

Dierenverzekeraars vergelijken

Het vergelijken van dierenverzekeringen is een verstandige keuze, omdat de kosten van een huisdierenverzekering verschillen per situatie. Zo hangt de premie af van welk huisdier je bezit, welk ras, de leeftijd, de dekking, het eigen risico en de eigen bijdrage. Het vergelijken van huisdierenverzekeringen zorgt ervoor dat je huisdier voldoende verzekerd is voor medische kosten tegen een voordelige premie.


Verschillen tussen huisdierenverzekeraars

In Nederland heb je een aantal dierenverzekeraars die onderling verschillen in grootte en vorm van organisatie. Univé, OHRA en Aegon zijn verzekeraars die al jaren actief zijn op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Figo Pet is een “nieuwe verzekeraar” die zich uitsluitend richt op dierenverzekeringen en zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten. Een afwijkende verzekeraar is PetSecur die opereert als een vereniging. Klanten zijn leden van de vereniging en dragen samen de lasten van de huisdieren.

Overstappen van dierenverzekering

Overstappen van dierenverzekeraar is mogelijk. Wel moet je eerst de polisvoorwaarden van je huidige verzekeraar doornemen. Het kan zijn dat je een opzegboete moet betalen of dat er een opzegtermijn geldt. Hiermee voorkom je overlap van twee verschillende dierenverzekeringen. Bij Overstappen.nl regelen wij uitsluitende de aanvraag van de verzekering.


Wat doet Overstappen.nl voor jou?

Wie doet wat?Overstappen.nlVerzekeraar
Vergelijken van verzekeringenpluspuntminpunt
Afsluiten van je verzekeringminpuntpluspunt
Opsturen van je verzekeringspapierenminpuntpluspunt
Wijzigingen en schade afhandelingminpuntpluspunt
Innen (maandelijkse) premieminpuntpluspunt
Schadelast dragenminpuntpluspunt

Dierenverzekering

Lees op deze pagina alles over de huisdierenverzekering. Bijvoorbeeld wat het is, wat de voordelen zijn, wat het kost en welke dekking het biedt.

Dierenverzekering

Hondenverzekering

De meest afgesloten huisdierenverzekering is de hondenverzekering. Op deze pagina staat alle relevante informatie over het vergelijken en afsluiten van een hondenverzekering

Hondenverzekering

Hondenverzekering kosten

De kosten van een hondenverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Daarnaast geven wij inzicht in de premieontwikkeling van een hondenverzekering.

Hondenverzekering kosten

Kattenverzekering

Lees op deze pagina meer over wat het is, waarom je het moet afsluiten en de kosten van een kattenverzekering.

Kattenverzekering

Beste dierenverzekering

Lees alles over de beste dierenverzekering, beste hondenverzekering, beste kattenverzekering en welke het vaakst gekozen is.

Beste dierenverzekering

Dierenartskosten hond

Op deze pagina staan alle recente kosten van je hond bij de dierenarts. Daarnaast geven wij uitgebreid uitleg over de verschillende medische kosten.

Dierenartskosten hond

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.