Dierenverzekeraars | Overstappen.nl

Dierenverzekeraars

Op Overstappen.nl vergelijk je verschillende dierenverzekeringen van een viertal verzekeraars. Elke verzekeraar biedt in ieder geval een basisdekking aan met een aantal aanvullende dekkingen. Sommige verzekeraars bieden vooraf opgestelde pakketten aan waaruit huisdierenbezitters kunnen kiezen.

De dierenverzekeraars in de vergelijker

Dierenverzekeraars vergelijken

Het vergelijken van dierenverzekeringen is een verstandige keuze, omdat de kosten van een huisdierenverzekering verschillen per situatie. Zo hangt de premie af van welk huisdier je bezit, welk ras, de leeftijd, de dekking, het eigen risico en de eigen bijdrage. Het vergelijken van huisdierenverzekeringen zorgt ervoor dat je huisdier voldoende verzekerd is voor medische kosten tegen een voordelige premie.


Verschillen tussen huisdierenverzekeraars

In Nederland heb je een aantal dierenverzekeraars die onderling verschillen in grootte en vorm van organisatie. Univé en OHRA zijn verzekeraars die al jaren actief zijn op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Figo Pet is een “nieuwe verzekeraar” die zich uitsluitend richt op dierenverzekeringen en zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten. Een afwijkende verzekeraar is PetSecur die opereert als een vereniging. Klanten zijn leden van de vereniging en dragen samen de lasten van de huisdieren.

Overstappen van dierenverzekering

Overstappen van dierenverzekeraar is mogelijk. Wel moet je eerst de polisvoorwaarden van je huidige verzekeraar doornemen. Het kan zijn dat je een opzegboete moet betalen of dat er een opzegtermijn geldt. Hiermee voorkom je overlap van twee verschillende dierenverzekeringen. Bij Overstappen.nl regelen wij uitsluitende de aanvraag van de verzekering.


Wat doet Overstappen.nl voor jou?

Wie doet wat?Overstappen.nlVerzekeraar
Vergelijken van verzekeringenpluspuntminpunt
Afsluiten van je verzekeringminpuntpluspunt
Opsturen van je verzekeringspapierenminpuntpluspunt
Wijzigingen en schade afhandelingminpuntpluspunt
Innen (maandelijkse) premieminpuntpluspunt
Schadelast dragenminpuntpluspunt