Mobiele providers

Mobiele providers vergelijken

Ben je op zoek naar de beste mobiele provider voor jouw situatie? In het actuele overzicht hieronder kun je alle mobiele providers met elkaar vergelijken. Gebruik de gewenste filters om het abonnement te vinden dat het beste bij jou past.

Wat zijn mobiele providers?

In Nederland zijn er in totaal 11 mobiele providers: KPN, Odido, Vodafone, Ben, Simpel, hollandsnieuwe, Budget-Mobiel, Lebara, Simyo, Youfone en 50Plus-Mobiel.

Mobiele providers zorgen in het algemeen voor verschillende communicatiediensten zoals bellen, sms’en en het gebruik maken van mobiel internet. Met een sim only of telefoonabonnement (of prepaid) kun je gebruik maken van één of meerdere van deze diensten. Elke mobiele provider heeft haar eigen aanbod; sommige zijn alleen gespecialiseerd in prepaid of sim only abonnementen, terwijl andere providers de optie geven voor een sim only abonnement in combinatie met een telefoon.

Mobiele Virtuele Netwerk Operators

Mobiele providers concurreren met elkaar op zowel prijs als productaanbod. De goedkoopste providers zijn zogenaamde Mobiele Virtuele Netwerk Operators (MVNO) die hun diensten aanbieden via hun eigen netwerk. In Nederland leveren de onderstaande MVNO’s (ook wel netwerkproviders genoemd) hun diensten aan de volgende mobiele providers:

  • KPN: Budget Mobiel, Simyo, Youfone, Lebara
  • Odido: Ben en Simpel
  • Vodafone: Hollandsnieuwe, Ziggo, 50plus mobiel, Vodafone

De laatste jaren zijn de prijzen van de verschillende mobiele providers steeds dichter bij elkaar in de buurt gekomen en ook het aanbod van de abonnementen lijkt steeds meer op elkaar. Toch zijn er nog genoeg verschillen tussen de mobiele providers, onder andere door de combinatie abonnementen.

Providers zoals KPN, Odido en Vodafone bieden de mogelijkheid om vaste diensten met mobiele diensten te combineren. Dit worden 3-in-1 of alles-in-1 abonnementen genoemd en bestaan uit internet, televisie en mobiel bellen. Op deze manier kunnen klanten profiteren van extra kortingen, wat weer voor grotere prijsverschillen kan zorgen.

Prepaid providers

Tegenwoordig is prepaid bellen minder populair dan vroeger, maar bieden 4 van 11 mobiele providers dit nog wel aan. Als je een prepaid simkaart hebt, betaal je alleen voor het beltegoed wat je koopt. De providers die nog een prepaid simkaart aanbieden zijn Odido, KPN, Simyo en Lebara.

Telefoon providers

Telefoonproviders zijn mobiele providers die naast een sim only abonnement ook abonnementen met een toestel aanbieden. Elke telefoon provider heeft een ander aanbod in toestellen en opties voor afbetalingen. In totaal zijn er in Nederland 7 telefoon providers waar je een telefoonabonnement kunt afsluiten:

  • Ben
  • hollandsnieuwe
  • KPN
  • Lebara (alleen refurbished toestellen)
  • Odido
  • Simyo
  • Vodafone

Weet je al welk toestel je wilt hebben, maar nog niet bij welke telefoon provider je deze wil afsluiten? In onze vergelijker kun je jouw gewenste toestel ook vergelijken met telefoon providers.

Vergelijk telefoonabonnement

Beste mobiele provider

In Nederland kennen wij drie netwerk providers: KPN, T-mobile (Odido), en Vodafone. Uit recent onderzoek van Opensignal (2023) blijkt dat KPN de snelste 5G downloadsnelheid heeft met 166,5 Mbps, T-Mobile de hoogste uploadsnelheid heeft met 17,1 Mbps en zowel KPN als Vodafone de beste game-ervaring bieden voor het algemene en 5G-netwerk. Vind je het dus belangrijk om snel bestanden te kunnen downloaden? Dan is KPN voor jou de beste keuze. Voor het snel uploaden van bestanden is T-mobile een betere match. Hecht je veel waarde aan het gamen op je telefoon? Dan kun je voor de beste game-ervaring zowel voor KPN als Vodafone kiezen.

Sim only mobiele providers vergelijken

Om de beste Sim only provider te vinden, raden wij aan om onze vergelijker te gebruiken. Door jouw wensen in te voeren, vind je de beste mobiele provider die aansluit bij jouw wensen. De meeste sim only providers bieden een gratis overstapservice aan. Dit houdt in dat de nieuwe provider je oude abonnement (mits de contractduur afgelopen is) opzegt. Hierdoor wordt het overstappen naar een nieuwe mobiele provider nog eenvoudiger. Mobiele providers vergelijken doe je op Overstappen.nl

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.