HEMA stopt met schadeverzekeringen | Overstappen.nl
24-01-2024

HEMA stopt met schadeverzekeringen

Per 26 februari 2024 stopt HEMA met het aanbieden van al hun schadeverzekeringen. Alle schadeverzekeringen van Hema worden overgenomen door InShared. De zorgverzekering blijft bestaan.

3 minuten 05-02-2024
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen

HEMA maakt een strategische verschuiving in haar dienstenaanbod door te stoppen met het aanbieden van auto-, brommer-, woon-, dieren-, reis-, fiets-, motor-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstand-, scooter-, inboedel-, opstal-, caravan- en ongevallenverzekeringen. Ze gaan wel door met hun eigen zorgverzekering. De verzekeringen waar HEMA mee stopt worden overgenomen door InShared.

De reden dat HEMA stopt met schadeverzekeringen

In hun eigen berichtgeving op de website geeft HEMA aan dat het stopt met het aanbieden van schadeverzekeringen, omdat het zich naar eigen zeggen wil “focussen op het zelf ontwerpen en maken van producten voor een beter alledaags leven in een mooiere wereld.”

“Het is jammer dat een mooi merk als HEMA binnen de schadeverzekeringen verdwijnt. Voor veel van de autobezitters staat HEMA bekend als een merk met goede verzekeringen tegen een vooral scherpe premie.”
Jerry Poel
Schadeverzekeringen-expert

Gevolgen voor je premie

InShared verzekert je dat de premie in principe ongewijzigd blijft. Eventuele aanpassingen zullen alleen plaatsvinden als er veranderingen zijn in jouw persoonlijke gegevens, zoals adres, bonus-malus of gezinssamenstelling. Bij dit soort veranderingen is dit trouwens altijd het geval. Deze mogelijke wijzigingen worden tijdig gecommuniceerd tussen 15 en 25 januari 2024.

Hoewel HEMA stopt met het aanbieden van schadeverzekeringen, geven ze zelf aan dat de overgang naar InShared voor jou als klant soepel zal verlopen. De klantenservice en afhandeling van schades werden namelijk al door InShared verzorgd. Met deze wijziging blijft alles in wezen hetzelfde, en het belangrijkste aspect is dat je kunt blijven rekenen op dezelfde dekking en premie.

“HEMA geeft aan dat de premie bij inShared voorlopig gehandhaafd blijft, maar verzekerden moeten goed opletten of ze na verlenging van de verzekering bij InShared niet alsnog geconfronteerd worden met een (flinke) premieverhoging’’
Jerry Poel
Schadeverzekeringen-expert

Inshared logische keuze voor overname verzekeringen

De keuze voor InShared als nieuwe verzekeraar is logisch door het feit dat beide partijen, HEMA en InShared, al onderdeel waren van Achmea schadeverzekeringen. InShared was al verantwoordelijk voor de klantenservice en schadeafhandeling van HEMA, maar werkten hierbij wel onder de merknaam van HEMA.

Voor mensen met een HEMA schadeverzekering zal de overgang naar InShared plaatsvinden vanaf 26 februari 2024. Als je op dit moment een HEMA schadeverzekering hebt en je wilt niet dat je verzekering wordt overgenomen door InShared kan je dagelijks je verzekering opzeggen via de online polismap.

Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
3 minuten 05-02-2024

Over onze expert

Schadeverzekeringsexpert Jerry Poel is van alle markten thuis. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de autoverzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere autoverzekering. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien handig advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering.

Terug naar boven