T-Mobile en Tele2 gaan verder als Odido | Overstappen.nl
07-09-2023

T-Mobile en Tele2 gaan verder als Odido

T-Mobile Nederland en Tele2 hebben onlangs aangekondigd verder te gaan onder de naam Odido. Maar wat betekent dit precies voor jou als klant?

4 minuten 15-09-2023
Jean-Paul Wursten
Telecomexpert

Groot nieuws in de markt van telecomaanbieders: T-Mobile Nederland en Tele2 mobiel gaan voortaan verder als Odido. De merknamen Ben, Simpel en Tele2 thuis, die eveneens onder de vlag van Odido opereren, zullen blijven bestaan.

Nieuwe naam Odido

De nieuwe naam Odido, voorheen bekend als T-Mobile en Tele2 Mobiel, heeft als doel om een nieuwe identiteit te creëren voor de provider. T-Mobile heeft in het diepste geheim hard gewerkt aan een volledige rebranding. Achter gesloten deuren zijn alle winkels volledig getransformeerd naar de nieuwe naam en huisstijl. Afgelopen weekend zijn 119 Nederlandse winkels in slechts 48 uur omgebouwd tot Odido-filialen.

T-Mobile in de markt

T-Mobile Nederland begon als ‘Ben’ in 1999. In het begin bood Ben alleen prepaidkaarten aan, zodat gebruikers hun kosten konden beheersen. Samen met de overname van Tele2 in 2019, gevolgd door de fusie van Simpel in 2020, heeft T-Mobile Nederland zich gevestigd als het grootste telecombedrijf voor mobiele telefonie in Nederland.

Wat verandert er voor de klanten van Odido?

Bestaande klanten zullen alleen een nieuwe naam op hun factuur en telefoonprovider zien, terwijl nieuwe klanten kunnen kiezen uit diverse onbeperkte data-abonnementen met variërende snelheden.

Odido ziet onbeperkte data als de nieuwe norm

Odido onderscheidt zich door de focus te leggen op onbeperkte data-abonnementen en klanttevredenheid. Odido’s aanbod omvat onder andere een familieabonnement, waarmee gezinsleden, vrienden of buren kunnen profiteren van onbeperkte data en bellen voor 20 euro per toestel, als een ander gezinslid al een ‘unlimited’ abonnement heeft.

’Deze strategische zet van T-Mobile en Tele2, nu Odido, onderstreept de verschuiving naar onbeperkte data-abonnementen als de nieuwe norm in de telecomwereld.”
Jean-Paul
Telecomexpert

Nieuwe abonnementen

Het aanbod van abonnementen verandert bij Odido. Zo zijn er 4 verschillende Unlimited-abonnementen. In totaal biedt Odido 7 verschillende sim-only abonnementen aan. De abonnementen verschillen in de hoeveelheid internet per maand en de snelheid van het internet. Zo heeft het meest uitgebreide Unlimited abonnement een internetsnelheid tot 1000 Mb per seconde. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende abonnementen.

Type abonnementInhoud abonnementInternetsnelheidKosten
Unlimited StartOnbeperkt Internet + BellenSnelheid tot 10 Mbit/s€27,50/mnd
Unlimited BasisOnbeperkt Internet + BellenSnelheid tot 300 Mbit/s€32,50/mnd
Unlimited PlusOnbeperkt Internet + BellenSnelheid tot 600 Mbit/s€37,50/mnd
Unlimited PremiumOnbeperkt Internet + BellenSnelheid tot 1 Gbit/s€49,50/mnd
Jean-Paul
Telecomexpert
4 minuten 15-09-2023

Over onze expert

Jean-Paul is de telecomexpert van Overstappen.nl. Hij voorziet je van de belangrijkste informatie over onder andere internet-, tv- en mobiele abonnementen.

Terug naar boven